Корупцията – виновникът за жертвите по пътищата

Строежът на некачествени пътища нарушава националната ни сигурност
31 авг 2018 11:37, Петя Славова
33

Пътищата и пътната мрежа са част както от военната инфраструктура, така и от националната сигурност. Да строиш некачествени пътища означава, че нарушаваш националната сигурност. Наказанията за това са много тежки. Това нещо поставя под опасност всички български граждани и чужденци, които пътуват у нас. Трябва да се проверят всички ремонти, които се правят от "Трейс" в цяла България.

За това призова от ефира на Bulgaria ON AIR криминалният журналист Богдана Лазарова по повод разследването на инцидента край Своге, при който загинаха 17 души, а десетки други бяха ранени.

Още по темата

Според Лазарова ако трябва да извадим нещо положително от цялата история, то това е фактът, че цялото общество видя, че обществените поръчки са пропити от корупция.

"Не може да вземаш половината пари от обществената поръчка, а с другата част да построиш качествен път. Корупцията тръгва от НС и стига до чиновника в АПИ, който извършва проверката на пътя. Законите се гласят, за да има вратички. Никой обаче не предприема нищо", категорична е тя.

Адвокат Николай Хаджигенов също е на мнение, че корупцията е главният виновник за жертвите край Своге, а не шофьорът, който всъщност е обвинен за трагедията.

"Премиерът казва, че ще бъде понесена политическа отговорност. Да, но това трябва да стане на момента. Нямаме правителство от 1989 година насам, което да не си е тръгнало заради корупция", отбеляза адвокатът.

Хаджигенов смята, че прокуратурата и разследващите органи са част от цялата корупционна схема, затова няма и реални присъди за виновниците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя корупцията в огромни размери тръгна заедно със СДС. Отначало малко хаотично, после по модела Софиянски, когото официално обявиха за невинен.
9
2
 
18
 
! Отговори
Революция !!!!! преди 5 години
Много добър репортаж прекрасни и умни събеседници и истината за България и голямата корупция това е цялата истина корупция и само корупция затриха цяла България и всички хора в нея!!! РЕВОЛЮЦИЯ ТОВА Е...
8
3
 
11
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Тя корупцията тръгна от другарите и пребоядисаните такива в СДС.Помним "мистър 10%", помним раздаваните лоши кредити от белите якички срещу 10% комисион,помним кражбите от младите комунисти,а старите се радваха като казваха ,че са хитри.Ми,те младите комсомолки и комунисти вече са поостарели и са водачи на " нови модерни евроатлантически комунистически партии" БСП- столетницата??? с водач Корнелия Импексова,Сергей излъскващ имидж бастуни и цял отбор олигарси стиснали за гушата България !
7
1
 
16
 
! Отговори
Фалш преди 5 години
То нещата са си навързани от 20 години насам. Мафията грубо казано диктува и определя нещата как да се случват.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕЗАБАВНО, МОРАТОРИУМ ЗА БЪЛГАРСКИ ФИРМИ ДА ИЗГРАЖДАТ ПЪТИЩА НА ТЕРИТОРИЯТА НА РБ! ПЪЛНА ФИНАНСОВА РЕВИЗИЯ НА ВСИЧКИ ТАКИВА ФИРМИ И ПУБЛИЧНОТО ИМ ОБЯВЯВАНЕ.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоест ще изгорят няколко бушона и всичко си продължава по старому. Само Боки, Цвъки и останалата пасмина да не забравят, че Европа гледа с едно око насам... Може да са назначени от Щатите ама все пак да не им запари под задниците....
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2До хората е. Просто на нашите им трябва падарин ...
3
3
 
16
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Как може да публикувате такова нещо? Да не се опитвате да докарате инфаркт на Бай Тиквонии? Сега като му прилошее и залинее какво ще правим без пръскащия бисери празноглавец? Ало Герберчетата, няма ли да обвините сайта в хибридна война и поръчкови статии от Путин или някоя друга от обичайните ви простотии?
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАНТИНЕЛА СЕ СЛАГА ДА ВЪРШИ РАБОТА , А НЕ ЗА ДЕКОРАЦИЯ , ПРИ ТОДОР ЖИВКОВ ТАКИВА МАНТИНЕЛИ НЯМАШЕ , КОЛКОТО И ДА СЛАГАТЕ МИНУСЕ , ТАКОВА БЕЗХАБЕРИЕ ОТ СТРАНА НА ДЪРЖАВАТА НЯМАШЕ , НО СЕГА НАЛИ Е ЧАСТНО , НЕКА ВСЕКИ ДА КРАДНЕ , ЗА ТОВА Е ТАКА , ОСВОБОДЕТЕ ШОФЬОРА ЧЕ ЩЕ ЗАГИНЕ ОТ МЪКА
1
1
 
10
 
! Отговори
от Cидни_Аав$тралия преди 5 години
Добрее, поздрави и на корупцията от Австралияя