Представиха в София най-модерния вариант на F-16

Предимствата на този модел бяха показани чрез тренажор
Обновена: 18 сеп 2018 21:44 | 18 сеп 2018 20:30,
61

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


След като България отправи запитване към 7 държави и фирми за закупуване на нов изтребител за българските Военновъздушни сили, в София американската фирма представи своя най-модерен вариант на бойния изтребител F-16.

Това е един от най-успешните бойни самолети, а в София той беше представен чрез тренажор, на който евентуално ще се обучават и българските пилоти, предава Bulgaria ON AIR.

На представянето в столицата присъстваха летци от родните ВВС и председателят на комисията по отбрана ген. Константин Попов, пред които бяха представени предимствата на този модел F-16, който разполага с динамичен радар и система за извеждане на самолета от аварийни ситуации.

Евентуално такива машини могат да се купят от Израел или Португалия, а Соломон Паси коментира евентуалната покупка на нов изтребител и подчерта, че това е политика. По думите му трябва да купим самолет от наши съюзници.

Дали и с кого ще има сделка, трябва да реши правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не трябва да се купуват американски самолети .Те не са ни съюзници .Имаме нерешени проблеми стях -- с визите , с тецовете .Какъв е този Паси та трябва дасе съобразяваме с него .Да си ходи в Израел .
7
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали грипени или ф-16 - все едномоторници. Никой сериозен самолет не е с един двигател. Юрофайтър, Ф-35, Раптор, всички са с два двигателя. За военноморските сили задължително са с два двигателя. Стари самолети с един двигател ще свършат много бързо още при тренировките.
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не беше опростил дълга на Ирак към България, можеше да купим с тях самолети. Верваме на всяка умна мисъл, още чакаме огромните поръчки за възстановяването на Ирак чрез американците.
5
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още когато Президентът искаше грипените като най-добри, Цветанов рипна и записка, че не можело така. Просто на ГЕРБ ОТ КОЗЯК ИМ БЯХА ОБЕЩАЛИ ДОБЪР % АКО ВЗЕМАТ АМЕРИКАНСКИТЕ ТРОШКИ.Явно още не са се отказали да лапнат рушвета.
4
16
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Ааа дойде ви акъла.Не знам тези отдолу що плюятФ-16 е най добрия избор с нашите възможности.Браво.
3
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-модерния вариант - една кабина с 5 дисплея. Ти си въобразяваш, че летиш, САЩ си въобразяват, че ще поръчаме. Модерна история!
2
6
 
21
 
! Отговори
бай х преди 5 години
започна плакнене с хладка водица .... какви предимства има тая катраница ? предмиство ще имат само тия дето ще лапнат комисионната ....
1
10
 
4
 
! Отговори
Българин преди 5 години
U N I T E D !