Даренията към Хитрино? Прокуратурата ги проверява!

Четири семейства ще посрещнат и тази зима във фургоните
22 сеп 2018 09:15, Петя Славова
13

Прокуратурата започва проверка на дарителските сметки към община Хитрино. Причината е, че жителите на селото масово са недоволни от липсата на прозрачност в харченето на средствата.

Четири семейства ще посрещнат и тази зима във фургоните, които държавата отпусна след взрива в Хитрино през декември 2016 г., въпреки че бяха осигурени 5 млн. лева за строеж на нови къщи и ремонт на най-пострадалите домове.

Още по темата

Близо 70 жалби са постъпили при националния омбудсман Мая Манолова, когато за пореден път отишла на място да провери как върви възстановяването на града. Хората били масово недоволни, че се ремонтират незасегнати от взрива сгради, а ремонтът на пострадалите се е бавел или дори не е бил започнат.

"Има създаден местен обществен съвет, който определя кои къщи имат нужда от ремонти, какви ремонти да се извършват, на каква стойност. По време на последното ми посещение едно от оплакванията беше, че липсва прозрачност по отношение на тези решения. Никой от пострадалите не разбрал на кого, каква сума и за какво е дадена", сподели Мая Манолова пред Bulgaria ON AIR.

Прокуратурата ще проверява как са изхарчени не само отпуснатите от държавата пари, но и събраните малко над 2 млн. лв. чрез сметка на БЧК, както и още половин милион лева, дарени директно на община Хитрино.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди коледа село с мисюмани сега пак ондонезиа.
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно как съвременната система обърна нещата, частните ни дела и пари са напълно прозрачни, а публичните дела и разходи напълно непрозрачни. За 7дни се пише онлайн приложение,което да следи разходите по общини, кметства, министерства ,фондове и кой на кого. Приход със сканиран документ,разход със сканиран документ.Докато са на сянка няма да му се хване края. В тази държава на личен морал не може да се разчита,затова всичко трябва да е явно. много се краде и от едни и същи.
11
2
 
17
 
! Отговори
:) преди 5 години
До Анонимен 9Строителните фирми едва ли са от селото, че да им се плаща наполовина. Строителните фирми са на "наши" хора, докарани кой знае откъде и са се нагушили кой с колко, съответно са внесли кой знае колко в кой знае чии касички. Куче влачи, диря няма. Да не си мислиш, че случайни фирми ще строят жилища, като имат милиони под ръка?!Но ще бъде обявено, че са избрани фирми, които са предложили най- малки разходи.
10
3
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Поредното неграмотно написано заглавие. Научете кога се използва въпросителен знак!
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли за 5 мил. лв. колко къщи могат да се построят на село? Работя в строителна фирма и знам цените. Една къща не излиза повече от 60 000 лв. Там цената на труда е наполовина. Явно яко се краде, а щом като четвърта година управия няма значи управляващите са замесени в кражбите.
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При ДПС ПРОЗРАЧНОСТ АКО ИМА, ТО ЩЕ СЕ РАЗТУРИ ДВИЖЕНИЕТО.
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Не. Кмета няма да опере пешкира. Пешкира ще го операт хората от комисиите, които са си сложили подписа под документите за разпределение на парите.Няма да могат да им хванат края- замесени са и строителни фирми, които не се знае какви материали са изписали и какви са вложили.
6
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До баба мараКак не спряхте да делите хората на християни и мюсюлмани, бе? Само това е в главите ви.
5
2
 
18
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Трета зима на палатка!Незабавна заповед на съда за настаняване на хората в кметските сараи, едва тогава могат да започнат разследване, броене на злоупотребите и обичайната тегава процедура по безкрайни съдебни дела, които накрая ще приключат заради давност.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NIKOGA NE DARYAVAI PARI,ZASHTOTO PARITE OTIVAT NE PRI GERTVITE,A PRI ,,NASHTE"HORA.
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кмета ще опере пешкира
2
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Управлението щом си трае значи и то е слагало от тези пари в джобовете си
1
10
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
да не би парите са отишли за покупката нас тец варна хората без кьщи християниили мюсюлмани са