Пътищата ни лоши, контролът – слаб... Трябва ни нов модел!

"Галъп": Българите искат промяна за пътната безопасност
Обновена: 26 сеп 2018 20:40 | 26 сеп 2018 18:37, Веселина Йорданова
59
Пътищата ни лоши, контролът – слаб... Трябва ни нов модел!
Снимка: архив, БулФото

Качеството на пътищата у нас се оценява ниско. Хората възприемат подчертано негативно и цялостната законодателна рамка и имат много повече изисквания към формите на контрол по пътищата.

Сред онези, които шофират, мненията са още по-ярко изразени.

Още по темата

Това са изводите от ново независимо проучване на "Галъп интернешънъл", проведено сред 932 души между 12 и 14 септември по темата за пътната безопасност.

Според социолозите българите очевидно търсят нов модел.

Сега действащият на практически споделена отговорност между институциите очевидно се възприема като основен проблем в обществото ни, когато става дума за пътна безопасност – 82% го оценяват негативно, а само 10% позитивно. 8% не могат да преценят.

Затова и мнозинство от 74% оценява ниско сега действащото законодателство по темата. 21% го оценяват положително, а останалите не могат да формират мнение.

Ясно личи генералното обществено раздразнение по тези въпроси. Това обяснява и недоволството от формите на контрол у нас. 73% ги оценяват като незадоволителни, а само 24% дават положителна оценка. Останалите не могат да преценят.

На този фон високо изглежда недоволството и към качеството на пътищата в България – цели 87% срещу 9% дали положителен отговор. 4% не могат да преценят.

Наскоро в друго изследване на "Галъп интернешънъл" се оказва, че българите поставят оценка "среден 3.15" на пътищата у нас.

-----------------------------------------------
Независимото проучване на "Галъп интернешънъл" е проведено сред 932 души между 12 и 14 септември. Абсолютното максимално отклонение е ± 3% при 50% дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ще плаща ремонта на Чирпан Стара Загора?
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До изнервенправ си,преди имаше по-малко пътища и магистрали,а и по-малко коли,аз лично смятам германския модел на строителство на пътища за качествен,върху чакъла леят бетон и после асфалт,поне така съм чувал и пътищата си стоят още от вермахта насам
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕПе на власт.Трайте!
14
1
 
23
 
! Отговори
БлаБла преди 5 години
Не нов модел, трябва ни нов премиер и нещо различно от БСП-ДПС-ГЕРБ-Патриоти-Воля и т.н., което на мен ми изглежда като едно и също.
13
12
 
6
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До icebaslt и разни други подобни критикари. Та откога пътищата са такива аз да ви питам? От десет години или много преди това, че май преди хич ги нямаше.
12
6
 
8
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До Пламен Василев. Те БСП няколко пъти бяха на власт и видяхме как се "подобриха" нещата. Ако ти не помниш, ние да.
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва ни нова държава според мен.
10
4
 
33
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Няма такова нещо, пътищата са гладки като мозъка на Бай Тиквонии и широки като задницата на Свинетзила Грозилкова и здрави като тиквата на Цв. Цв., строени с контрол и отговорност като на майката на нацията Цвичка Дрискалова. Ей ще докарате нов инфарт на Бай Тиквонии и шак ще се изгуби за 3 месеца в болницата, че какво ще правят тиквичките без той да ги насочва? Как може такива истини да пишете, абе вие не сте ли чували за цензурата в България? Тук всичко е идеално като в психозата на Бай Тиква!
9
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ко стана с пробите в чужбина от Своге ...Нещо тишина по темата...
8
1
 
20
 
! Отговори
НовМудел преди 5 години
Нов модел какво? БТР или някаква верижна машина. За българските пътища най-подходящ е новият модел летящи автомобили, но е необходимо да си осигурите парко място за кацане, както и да внимавате да не се оплетете в кабелите на безжичния интернет.
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
преди 10-15 години един шеф от агенция пътища го разследваха за подкуп от 500 000 и след този случай едни хора видяха къде са парите и възможностите за крадене и изцяло се заеха с тази област,а един мой познат продава добавки за асфалт,дето го правят качествен и вика масово ги отказват-Ти луд ли си-му викат,-Ний след 2-3 години какво ще работим ако асфалта не се разваля,тук пазар за тях няма да намериш.-и купуват само евтините до 60градуса дето издържат,а лятото до 90 се нагрява асфалта
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искат ама няма.
5
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пламен ВасилевБКП/БСП бяха 45г на власт. Такова крадене като тогава нямаше. Неслучайно има цели 3 фалита в мирно време. Нещо трудно постижимо
4
12
 
22
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
То да бяха само пътищата, ами всичко вдигат, ток , вода, парно, лекарства, а заплатите и пенсийте , ги вдигат от 2 до 5лв. Това правителство трябва да си ходи. Време е БСП, да спечели, изборите, дано малко да се подобрят нещата.
3
0
 
26
 
! Отговори
Orido преди 5 години
..Трябва ни друг контрол..и нов модел и да разкрат техническите изобщо..Има технология от Европа ние пак измисляме топлата вода..има технология и рецепта за магистрала, за планински и за градска среда..защо не се прекопира... дааммм..лош лош матрял.
2
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** не така лентореза пак ще вдигне кръвното! Как така да са лоши пътищата толкова се стараят все пак да не крадат всичко и да остане нещо за да има някакъв път, а вие сега и модела ще сменяте на сухо ли да останат горките.
1
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички знаем защо пътищата не стават. Ако БСП са на власт няма да има такова крадене и такива разбити пътища.