След акцията в онкоболниците: Кой остава в ареста?

Задържани са седем души, сред тях двама лекари и фармацевт
6 окт 2018 11:00, Петя Славова
31
След акцията в онкоболниците: Кой остава в ареста?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Прокуратурата трябва да обяви днес за колко от задържаните при специализираната акция в две онкологични болници ще поиска постоянен арест.

Още по темата

Общо задържаните са 7 души по подозрение, че са участници в организирана престъпна група, съобщава "Фокус".

Сред арестуваните при акцията в столичната хематологична болница "Йоан Павел" и в благоевградската "Свети Мина" са двама лекари и един фармацевт.

Разследващите са констатирали, че са изписвани лекарства на лица, които се нуждаят от това, но медикамент не е вливан, а е изнасян от болничното заведение.

След това са отивали във фирма с лиценз, която ги реекспортирала и по този начин е източвала НЗОК.

Групата е функционирала около година преди да бъде задържана.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
6
 
! Отговори
Nevenov преди 5 години
Sprete plastaneto na zdravnite vnoski v bg zdravna kasa za 100 godini...i doktorskite tumori izmirat nezabavno...
9
2
 
7
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
Нямат, имат се за Богове!
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мафията в бели престилки точи държавата и търгува с живота и смъртта. Тя компрометира иначе хуманната и високо благородна професия , на която са се посветили много скромни и прекрасни лекари у нас.
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
грехота , да гледаш как човека си отива и ти да продадеш лекарството което е за него , каква ммайка ги е раждале тези хора , *** от бога нямат ли
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не казват, че това е частна болница? Даването на касата на частни застрахователи ще направи невъзможно всякакъв контрол къде отиват парите. Частникът ще сключи договор със своите болници, външният контрол ще бъде невъзможен поради търговска тайна. Властите само ще обикалят и ще наблюдават грабежа. Ще бъдат абсолютно безпомощни да откриват далавери. И това е целта на лобистите псевдолекари, които обикалят медиите да рекламират спонсорите си.
5
2
 
8
 
! Отговори
96038 преди 5 години
А кога идва ред на Правителствената за проверка без замитане - от решението отново да се възстанови статутът й да обклужва върхушкото? Или там не е удобно заради политиците и управенците на яслата? Пък са се задали двойни ли, тройни ли избори...
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все тая и без това скоро ще дадат по хубава условна и ще ги пуснат пак досадно взе да става имам чувството че библейската война с антихриста вече е станала и сме в империята му каквото и да вършим злото печели много народ приказва но на вятъра накрая тъмнината властва това което ще оправи България е апокалипсиса и дано стане бързо
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А шефовете?Това не става без тяхно знание
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А реват ,че заплатите им са ниски.. Що за морал...!?Как да имаш доверие на останалите от тази гилдия???Вероятно и за опитни мишки ни ползват да си тестват новите "лекарства "...!?
1
2
 
21
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Това са чисти убийци!!! Имам починали близки, онкоболни... И те ли са жертви на тази шайка убийци, наричащи себе си ЛЕКАРИ!!! Моля се само да не ги пуснат от ареста!