Виктория Маринова – убита заради нейно разследване, или... от ярост?

Властите проверяват всички версии по жестокия случай
8 окт 2018 09:30,
258

Разследването на жестоко убитата 30-годишна журналистка от Русе продължава. Властите работят по всички версии. Не се изключва убийството на Виктория Маринова да е свързано с работата и. Към момента, обаче, все още няма задържани и заподозрени за престъплението.

Тялото на русенската журналистка беше намерено вчера. Виктория Маринова е била жестоко пребита и изнасилена, а след това е била задушена. Жената е водеща на предаване и административен директор на русенската телевизия.

Още по темата

В единствения епизод на предаването "Детектор", което Виктория поема наскоро, журналистката говори за корупция и злоупотреби с евросредства. Има и интервюта с арестуваните разследващи журналисти от "Биволъ".

Към момента няма достатъчно доказателства, които да потвърдят, че жестокото престъпление е било извършено заради епизода на предаването, но версията не се изключва от разследващите органи.

"Журналистката е водила магазинно предаване преди. Сегашното предаване "Детектор" поема наскоро и има само един епизод. В този първи епизод на предаването не се говори за злоупотреби и подобни, а има само интервюта на арестуваните от "Биволъ" журналисти", обясни Богдана Лазарова в предаването "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ има оставено много ДНК, което говори, че престъплението не е било извършено от опитен убиец.

"Опасно е да си гражданин у нас. Опасно е и да си журналист. В журналистическата гилдия има доста голяма автоцензура. Тази агресия и това, което наблюдаваме, са причинени от усещането за безнаказаност. Затворите са пълни, но с роми и джебчии", уточни журналистката.

Според журналиста Стефан Ташев не трябва да се издават присъди предварително и обществото да се настройва срещу определени хора.

"И аз не съм съгласен с Facebook, че тази трагедия е факт заради разследванията на убитата. Не трябва партиите да яхват подобни протести. Убийството е извършено с много ярост. Съответно е имало някакво лично отношение. Не трябва да се манипулира общественото мнение, както стана с "Господари на ефира", твърди Ташев пред Bulgaria ON AIR.

Той добави още, че смята и се надява, че в близките дни МВР ще си свърши работата и убийството ще се разкрие.

Тази вечер ще се проведе бдение в памет на убитата Виктория Маринова. То ще се състои от 18:30 на площад "Света Неделя" в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
11
 
31
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Когато се извършва убийство с цел "назидание", се прави професионално и не се правят опити да се крият следите-напротив, трябва да е ясно, че е направено с тази цел...При терористичните актове, поръчителите не се крият а веднага поемат "отговорност" Това е и смисълът на назиданието.Тук, при това покушение, почерка е отмъщение от личен характер, най-вероятно любовен триъгълник, или просто накърнено мъжко достойнство.Малка е вероятността да е дело на сексуален маниак, но и това не е изключено.
26
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видяно от румънски кораб двойка да се карат на кея , но по думите на капитана на кораба били тъмнокож и момиче около 30-те с спортно облекло
25
2
 
50
 
! Отговори
Тангра преди 5 години
Опасно е да ходиш да бягаш. Опасно е да ходиш в парковете. Опасно е вечер да се прибираш.Всичко е опасно. Жалко за момичето!
24
4
 
31
 
! Отговори
CORRUPTION KILLS!!!! преди 5 години
WELCOME TO BULGARIA!
23
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някъде пишеха, че мястото където е намерена било редовно посещавани от наркомани, нормално е да им сумата ти ДНК материал. Много удобно...да се подхвърли на такова място.Сега очакваме следващият епизод от МВР Пикчърс, преследване с моторни лодки и джетове по Дунав.
22
1
 
51
 
! Отговори
11111 преди 5 години
Ехх всички сме пред мониторите, а трябва да сме на площадите!!!!
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 5. Възможна версия. Но има още поне 10 възможни версии. Дано МВР си свърши работата. Такива работи не трябва да се случват.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5 Статии вече за едно и също нещо тука и нищо конкретно , броиме колко ще станат Статиите
19
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не забравяме, че все пак става дума за незначителна провинциална медия. Колко неудобни журналисти от национални телевизии удобно изчезнаха и бяха позабравени без да се убиват. За какво им е на "големите риби" да си цапат ръцете заради едно предаване, след като просто можеха да я сплашат?
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
OTKOGA JURNALI.ST E MRYSNA DUMA
17
1
 
28
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
До неин фейсбоклукКолко ти платиха за да подхвърляш подвеждащи версии ? Вчера отворих профилана момичето,няма подобно нещо-обикновените неща на млада жена ! Лъжеш !
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
VYRVI CHE STAVAI *** U NAS SYVEST NA NACIQTA AMA SCHTE UMRESCH MLAD.KYDE PO DOBRE E DA DRASKASCH GLUPOSTI ZA SOROS I MAFIQTA PO DOBRE PLATENO
15
18
 
13
 
! Отговори
Angel преди 5 години
Прилича ми на убийство от бежанец. Потърсете за други случаи на убийства на млади жени в Европа - изнасилване и убийство по особено жесток начин. Те дори не знаят какво е "ДНК материал", а и еда ли има значение в този случай. Избягал е към Европата и може да повтори.
14
6
 
16
 
! Отговори
ами преди 5 години
Тоя Фейсбук що глави изяде...
13
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки който рови в далаверите на суджука и слухтящия неандерталец с апартаментите, го сполетяват различни по вид и големина нещастия. А с ГеПи груп им лъснаха далаверите
12
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бежанец е изнасилвача , вече Руски медии писаха но у нас се крие щото по заповед от ЕС
11
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
цял един етнос, който свикна да живее без страх от законаНикой с малко повечко пари не го е страх от закона тук. По принцип навсякъде по света има недосегаеми хора, но обикновено са една шепа. Тук всеки квартален тарикат може да се отърве.
10
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убийство посред бял ден, с ДНК материал. Материала е подхвърлен. Някой е 'сготвен'. Най-вероятно някой клошар или психично болен. Важното е, че сме стабилни.
9
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днеска ще напълните сайта само с тва убийство , другите дни няма нищо интересно тука...............хаха
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ревност С такава ярост¿????