Виктория Маринова – убита заради нейно разследване, или... от ярост?

Властите проверяват всички версии по жестокия случай
8 окт 2018 09:30,
258

Разследването на жестоко убитата 30-годишна журналистка от Русе продължава. Властите работят по всички версии. Не се изключва убийството на Виктория Маринова да е свързано с работата и. Към момента, обаче, все още няма задържани и заподозрени за престъплението.

Тялото на русенската журналистка беше намерено вчера. Виктория Маринова е била жестоко пребита и изнасилена, а след това е била задушена. Жената е водеща на предаване и административен директор на русенската телевизия.

Още по темата

В единствения епизод на предаването "Детектор", което Виктория поема наскоро, журналистката говори за корупция и злоупотреби с евросредства. Има и интервюта с арестуваните разследващи журналисти от "Биволъ".

Към момента няма достатъчно доказателства, които да потвърдят, че жестокото престъпление е било извършено заради епизода на предаването, но версията не се изключва от разследващите органи.

"Журналистката е водила магазинно предаване преди. Сегашното предаване "Детектор" поема наскоро и има само един епизод. В този първи епизод на предаването не се говори за злоупотреби и подобни, а има само интервюта на арестуваните от "Биволъ" журналисти", обясни Богдана Лазарова в предаването "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ има оставено много ДНК, което говори, че престъплението не е било извършено от опитен убиец.

"Опасно е да си гражданин у нас. Опасно е и да си журналист. В журналистическата гилдия има доста голяма автоцензура. Тази агресия и това, което наблюдаваме, са причинени от усещането за безнаказаност. Затворите са пълни, но с роми и джебчии", уточни журналистката.

Според журналиста Стефан Ташев не трябва да се издават присъди предварително и обществото да се настройва срещу определени хора.

"И аз не съм съгласен с Facebook, че тази трагедия е факт заради разследванията на убитата. Не трябва партиите да яхват подобни протести. Убийството е извършено с много ярост. Съответно е имало някакво лично отношение. Не трябва да се манипулира общественото мнение, както стана с "Господари на ефира", твърди Ташев пред Bulgaria ON AIR.

Той добави още, че смята и се надява, че в близките дни МВР ще си свърши работата и убийството ще се разкрие.

Тази вечер ще се проведе бдение в памет на убитата Виктория Маринова. То ще се състои от 18:30 на площад "Света Неделя" в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между другото вече при разследване като видя извършено с състояние на афект и аз изпадам в афект и ми иде да пребия някой ДС ***.Интересно как са разбрали че убиеца е бил в афект светили ли са му на врачка ли са ходили или той им е казал и това е достатъчно сега ще кажат по следите еми аз ако съм един професионалист точно това ще направя ще инсценирам убийство с афект за да заблудя разследването това и пълен *** ще се сети но не и родните супер ченгета от края на града.
106
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кажете на администраторите най-накрая да оправят енкодинга на тоя сайт. Пишеш ударено "и", а то излиза само код на символа. Смешна работа. Няма да натежи едно utf-8 в колациите на базата данни! И става за 5 секунди.Как може такава излагация, хората даже и на собствения си език не давате да пишат.
105
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За мен случая е явна заплаха и показно какво ще се случи с всички, които са се ровили там, където се е ровила тя. Ако не беше, щяха да я очистят с един изстрел,а тя е била изтезавана и е починала в адска агония, след като са се гаврили с нея. Мир на прахът й. Изключително гнусен начин да си отидеш от този свят.
104
2
 
24
 
! Отговори
Пич преди 5 години
След близо ден лъжи, че това било "бизнес дама", подкупните медии започнаха с половин уста да обясняват, че всъщност става въпрос за журналист, тяхна колежка. С още повече нежелание започнаха да пишат, и че ставало въпрос за водещ на предаване, в което са се обсъждали корупционни схеми с евро-фондове. НЕщата си идват на мястото. Изфабрикуваното изнасилване и грабеж е толкова нагласено, че и малките деца им е ясно, че това е прах в очите. Оставка и съд!
103
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВ Русия пенсионерите не ровят в кофите за огризки от храна.В Русия скоро няма да има пенсионери, както е тръгнало :) В България скоро няма да има и хора както в тръгнало :)
102
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе, дали има наивник, който смята, че милицията ще окошари някой от източилите десетки, стотици милиони.. лека и пръст на жената - поредното убийство на мафията гроб.
101
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"А помниош ли клането в Сребреница на руската измеет Милошевиш? "Би ли обяснил какво общо има това със статията или така ви учат от Козяк?
100
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е сега много народ чуха и разбраха къде е България, ние сме на първа страница на всички световни медии. това което е България е ДЪНОТО
99
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"По думите ѝ има оставено много ДНК, което говори, че престъплението не е било извършено от опитен убиец."To нищо не пречи опитен да заплати на някоя отpепка (затворник без бъдеще, наркoман, клошаp, нещо от сорта) за да направи това. Отива, дава му малко пари или дрoга, кой от каквото се нуждае... и му казва, че ако си начеше нагона с тая, ще получи още 3 пъти по толкова. Примерно казано, така. И после незнайно къде заравят скришом в някоя гора някакви наpкомани, изгорени и с избити зъби.
98
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Киро брейкаЗа назидание на другите жyрналисти. Защо според теб Литвиенко и Скрипал бяха тровени така нагледно и безочливо? За да всяват страх у всеки решил да разкрива мръcотиите руснаците. Като ви казвам че нашите служби са копие на руските служби не го казвам случайно.
97
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия пенсионерите не ровят в кофите за огризки от храна.В Русия скоро няма да има пенсионери, както е тръгнало :)
96
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България хубаво, че няма убити журналисти, но то няма и свобода на словото. В Русия убиват журналисти, но там някой е смел да си рискува живота за да покаже на хората истината.Тук съм бил свидетел на лъжливи новини, и явно платени.Навсякъде по Света явно има платени журналисти, но в България са само платени. Изключенията са толкова малко, че е е срамно.
95
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички платени *** се хващат за опорката защо била изнасилена и пребита. ЕМИ ЗА ДА МОЖЕТЕ ДА ИМАТЕ ОПОРКА! За един наемен убиец да пребие и изнасили е бонус удоволствие. Дал е отстъпка от цената преди да мине дунав мост! Боко и Златев са доволни!
94
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помниш ли бомбите с обеднен уран над СърбияИзнервяш се, Володя. Почна да изместваш темата. То е ясно, че така са ви учили, ама ставате смешни вече.
93
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Киро кофражистаВ Русия пенсионерите не ровят в кофите за огризки от храна.
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА помниш ли 1 милион цивилни от които 200 хил деца избити от САЩ в Ирак заради оръжията за масово унищожение на Саддам?
91
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изнасилване и побой посред бял ден? Говорим за жена с изрядна физика и психика...толкова ли е отдалечено от цивилизацията това място или тялото е подхвърлено? Камери в тоя град има ли?
90
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лелии тая статия все едно я е писал кафяво-червен *** май вече ги взимат за журналисти.А така лъжете и замазваите здраво и отклонявайте вниманието от една определена насока свързана с работата и.Така още по- хубаво лъсва реалната причина за убийството.А това че убиеца не бил опитен той тъпашки номер на агентите на службите на изуст го знаем намират един *** да свърши мръсната работа полицията го хваща и даже и да ги издаде никой не му вярва защото е приметно рецидист наркоман и чиста работа.
89
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убийството няма да бъде разкрито или ще на топят някой клошар.Поръчано е от Бойко Борисов, а да не забравяме че той си назначи марионетките Цсцсров и оня клоун шофьора на Мсджо, които подскача по свирката му.
88
1
 
27
 
! Отговори
Пич преди 5 години
До Киро брейкаЗащото като поръчаш убийство на една проста мутра, нещата се случат по този начин. Защото когато една хубава жена започне да бърка в здравето на мутрите в един провинациален град, те се разправят с нея по този начин. Сега ясно ли ти е защо не са я убили с един куршум в тила? Това са долни бо-клуци, те действат така. Цялата държава се управлява от такива хора.