Виктория Маринова – убита заради нейно разследване, или... от ярост?

Властите проверяват всички версии по жестокия случай
8 окт 2018 09:30,
258

Разследването на жестоко убитата 30-годишна журналистка от Русе продължава. Властите работят по всички версии. Не се изключва убийството на Виктория Маринова да е свързано с работата и. Към момента, обаче, все още няма задържани и заподозрени за престъплението.

Тялото на русенската журналистка беше намерено вчера. Виктория Маринова е била жестоко пребита и изнасилена, а след това е била задушена. Жената е водеща на предаване и административен директор на русенската телевизия.

Още по темата

В единствения епизод на предаването "Детектор", което Виктория поема наскоро, журналистката говори за корупция и злоупотреби с евросредства. Има и интервюта с арестуваните разследващи журналисти от "Биволъ".

Към момента няма достатъчно доказателства, които да потвърдят, че жестокото престъпление е било извършено заради епизода на предаването, но версията не се изключва от разследващите органи.

"Журналистката е водила магазинно предаване преди. Сегашното предаване "Детектор" поема наскоро и има само един епизод. В този първи епизод на предаването не се говори за злоупотреби и подобни, а има само интервюта на арестуваните от "Биволъ" журналисти", обясни Богдана Лазарова в предаването "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ има оставено много ДНК, което говори, че престъплението не е било извършено от опитен убиец.

"Опасно е да си гражданин у нас. Опасно е и да си журналист. В журналистическата гилдия има доста голяма автоцензура. Тази агресия и това, което наблюдаваме, са причинени от усещането за безнаказаност. Затворите са пълни, но с роми и джебчии", уточни журналистката.

Според журналиста Стефан Ташев не трябва да се издават присъди предварително и обществото да се настройва срещу определени хора.

"И аз не съм съгласен с Facebook, че тази трагедия е факт заради разследванията на убитата. Не трябва партиите да яхват подобни протести. Убийството е извършено с много ярост. Съответно е имало някакво лично отношение. Не трябва да се манипулира общественото мнение, както стана с "Господари на ефира", твърди Ташев пред Bulgaria ON AIR.

Той добави още, че смята и се надява, че в близките дни МВР ще си свърши работата и убийството ще се разкрие.

Тази вечер ще се проведе бдение в памет на убитата Виктория Маринова. То ще се състои от 18:30 на площад "Света Неделя" в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно защо в България Bloomberg не направи новинарска телевизия като Haberturk в Турция, с която са в съдружество? Верно е, че Haberturk си беше направена от турци и едва после се свърза с Bloomberg.
86
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНяма никакви доказателства за клането в Сребреница, цялото село е било извозено и сега показват останките от убитите ислямски теристи които са се били въроажени срещи редовната армия и ги представят за жертви.
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Киро брейкаДа абсолютно или някой от електората!!!(знаем кой)
84
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това да не е същия клошар, дето запали царските конюшни в София и поне 100 други сгради?
83
5
 
11
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 5 години
В Русия убийствата на журналисти са по 20-30 годишно, у нас само единТрябва да настигнем братушките....дерзайте!
82
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !Защо пропускаш да споменеш, че е била и моделка преди да стане "журналистка, която се занимава с корупционните схеми на властта". Те моделките много ги разбират корупционните схеми.
81
11
 
12
 
! Отговори
Киро брейка преди 5 години
Ако е поръчково убийство,защо е пребита и изнасилена? За мене е някой психопат който дебне жени в парка.
80
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надявам се че силно порусначените ни служби ГДБОП, ДАНС, НСС, НСО, Разузнаване, контраразузнаване, РУМНО и т.н служби руски *** позиционирали с действията и бездействията си България на 111 място в света по свобода на медиите, няма да могат да потулят случая и да прехвърлят вината на някой бомж (клошар) както са ги учили московските им началници.
79
6
 
27
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Не обвинявам никого без доказателства, но ...Фактите :1. Зверски е убита журналистка, която се е занимавала с корупционните схеми на властта.2. Прислужница медии първоначално излъгаха, че била бизнесдама. Целта беше предварително да се обработи общественото мнение, че става въпрос за лека жена, каквито да 99% от бизнес дамите у нас.3. Глашатай на властта от първата минута насочват вината към психично болните намиращи се наблизо, към клошарите, към ревнивец ...Сиреч всички други, не и ГЕРБ .
78
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха, коментар номер 77 е абсолютно прав! В този смешен сайт никога не излезна новината с арестуваните журналисти. Свобода на словото, а?
77
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 78А помниош ли клането в Сребреница на руската измеет Милошевиш?
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 69ти направи ли го?
75
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКакво бежанци бе, много насерозон се взимате, кой бежанец ще стои в тая мизерия в България, всички избягаха.
74
5
 
8
 
! Отговори
до 69 преди 5 години
Вземи прочети как убива мафията
73
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има и интервюта с арестуваните разследващи журналисти от "Биволъ".===А! Какви са тези журналисти бе? На сайта ви такава новина никога не е излизала!
72
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прилича на деяние на бежанец на 100 про. Но това не изключва да е нагласено. Последното и първо предаване на Виктория засяга остро не само българската мафия, но и румънската. То е пилотно от цяла серия, която са подготвяли с журналистите на Биволъ. Гледайте го, препоръчвам! Унищожаване на уличаващи документи под надзор на полицията и кражби за милиарди, това е днешното управление. Между другото GP ще строят тунел до Железница за 185 млн! Честито!
71
8
 
11
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Моята теория е, че някоя oтрепка си я е харесал по телевизията от предишните й предавания. След последното й се е обадил анонимно, че има тайна информация. Казал й е да се срещнат там и понеже е през деня тя е била спокойна. Неговата единствена цел е била да я насили.
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЦиникАбсолютно подкрепям мнението ти
69
3
 
16
 
! Отговори
До платените тролове преди 5 години
Ха на бас че няма да хванат никого защото поръчковия убиец на боко и бригада веднага след това е минал дунав мост и вече си харчи паричките в Кавказ!
68
10
 
7
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Търси се под вола - теле ...Теории на конспирациите ...Масоните ... мафията ... дрън , дрън...Кой знае какъв ром ... или друг ненopмалник е бил .... ама шерлоците знаят по-добре!