Рокерите при ромите в Русе: Ровят в рана, излишна демонстрация!

Десетки мотористи закриха мотосесоза с обиколка из Русе
13 окт 2018 20:00,
225
Рокерите при ромите в Русе: Ровят в рана, излишна демонстрация!
Кадър: Нова тв

"Мотористите, които онзи ден влязоха в ромските квартали на Русе, пипнаха в рана, когато не трябваше. Нужно беше да бъдем повече съпричастни към мъката на близките на убитата Виктория Маринова". Така Иван Крумов от Бяла коментира преминаването на рокери в четвъртък през кварталите "Тракцията" и "Селеметя", където е живял задържаният за убийството Северин Красимиров.

Още по темата

Крумов е един от мотористите, които днес се включиха в обиколката на града за закриването на мотосезона в Русе.

Момчетата с буйна кръв спряха моторите си в началото на Парка на младежта на метри от заведението, където миналата събота Вики е пила кафе с приятели.

На мястото имаше засилено присъствие на униформени, а преди това полицията е разговаряла с организаторите да се спази уточненият маршрут и да не се нагнетява напрежение.

Много от мотористите също изразиха мнение, че не са съгласни с действията на колегите си от четвъртък вечерта.

"Тази демонстрация беше излишна, тя няма да доведе до абсолютно нищо, ще породи напрежение, на което ще има ответна реакция. Не мисля, че това е начинът", каза пред "Монитор" и адвокатът на близките на Виктория Андрей Желязков, който също бе дошъл с мотора си.

Един от организаторите на днешното събитие Светослав Бонапартов от клуба "Дъ Тъндърс" бе категоричен, че провокации няма да има и няма да се влиза повече в двата квартала.

Той е един от влезлите в ромските махали в четвъртък и каза, че са искали да изразят съпричастността си към близките на жертвата, като "запалим свещите на моторите си".

"Тракцията" и "Селеметя" не са частни квартали, за да не можем да влизаме в тях. Посрещнаха ни с брадви", допълни той.

Припомняме ви, че семейството на Виктория Маринова призова за етническа толерантност веднага след като стана ясно, че в Германия е задържан 21-годишният Северин Красимиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
5
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
До:139 - Какво означават тия звездички ,които си писал,бе момче?
91
0
 
46
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Да питам: Маалата у Русе да не е самостоятелен анклав ? Данъците ,които плащат момчетата с моторите не са ли за всички пътища на територията на милата ни Татковина? Или ГЕРБ скришом е направил нова административна карта на България ,със анклави забранени за българи???!!!
90
1
 
35
 
! Отговори
цц преди 5 години
Скапани ***. Вместо да защитите водачите на мпс че плащат данъци и винетки и могат да си карат по всички пътища без политата да ги спират, вие оплаквате онези с коловете и брадвите, неплащащи нищо и искащи като нас, с незаконни къщи, ток, вода и хитро лекуващи си само в спешното. Да дойдат ...какво беше ?
89
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно не разбрахме.Станишев там ли е бил?Защото " рокери" има най- различни.
88
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И откога *** махала е суверенна територия, през която е забранено да преминават МПС?
87
1
 
49
 
! Отговори
Roker преди 5 години
Къде в законите пише,че не можеш да си караш мотора по улици,ако няма ограничителен знак или маркировка? Като са обособени квартали по вина на управници и власт,да не са държави в държавата? Мога да си карам където си искам и е разрешено от ЗДП,да не се правят на жертви ,неандарталците! По същата логика,след като плащам данъци и такси,винетки и глоби ,държавните пътища да са забранени за питекантропите не плащащи нищо и да си стоят в незаконните коптори!
86
21
 
6
 
! Отговори
Незнайко преди 5 години
И какво като някой си карал бръмчилка. Тези с моторите си мислят, че са много страшни и големи герои, но това само те си го мислят. Трябват други неща, не бръмчилки.
85
0
 
25
 
! Отговори
до 131 преди 5 години
От това, което ми е попадало в германската преса и то след упорито търсене на материали по тези въпроси "жертвите" са ***, а българите са агресорите. Дискриминация, не се приобщавали към образователната система, оказвало се натиск от мажорните етноси срещу тях...нито думичка за криминални прояви от тяхна страна. Румънците също много огън и жупел отнасят, но не е за чудене- от българска страна няма нито дума, ни стон в опровержение или обяснение на истинския пейзаж и криминална статистика
84
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не трябваше с моторите. С танковете трябваше. Не може една малка група да тероризира до смърт цяла държава и да няма ТЕЖКИ последствия. Но нали терористите са избиратели, как да ги избиеш... Всички политически партии ги коткат за да могат да ги купят. Напоследък дори и Волен започна с четките...
83
1
 
24
 
! Отговори
до 125 преди 5 години
Тя и на немски думата е ***, обаче във всички публикации ги пишат "рома". Пък какви статии има затва колко са онеправдани и дискриминирани румънските и българските *** - да ги ожалиш горките.
82
1
 
23
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Трябва Държавата да предприеме нещо срещу Ромите и Турците в БГ . Та те започнаха да убиват явно , и заплашват видно в Интернет и по Пътищата .
81
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак от партията на европейския ром ми назвездичиха коментара думата зад звездите е циг.анин като тоя дето ми го назвездичи да му се връща на тъпия цига.нски ислямистки нацист.
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** как обича зная но още знам *** как бяга щом остане сам поздрав от новия парламент на еп към фронтекс и имограционните служби за екстрадация на ислямофашисти терористи.
79
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Римляните ако се надигнат на клавиатурните герои ще им се видят тесни панелките в които живеят.
78
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тандемът Боко Борисов Далавери Симеонов е убийствен. Тяхната мъдрост е неизмерима. Да се светят имената им, да се увековечат делата им. Боже, каква благодат!
77
18
 
3
 
! Отговори
Еии плагиати ... преди 5 години
Български и руски рокер--направо смешна работа....
76
3
 
13
 
! Отговори
Anon преди 5 години
До Горд българинСпокойно, никой не е анонимен, дори и тук. Този ***, дето му се връзваш, си чеше пръстите от много време, но този път премина границата. Не се подвеждай и не го мисли, ще му се случи каквото не си е и мечтал. Повече информация- във вечерните новини. Други предупрдждения за въпросния пътник няма да има.Съ нами Богъ
75
3
 
16
 
! Отговори
Горд Българин преди 5 години
До Яcтpeб Оcманлията 101Е по това се различаваме. При вас още правите опити турчин да роди хахахахаха. А при нас и всички цивилизовани народи ражда жената.
74
5
 
18
 
! Отговори
Горд Българин преди 5 години
До Анонимен 94Кадъните се плющят с българи, за да си подобрят маймунския род.
73
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кого ще трепеш ти, кого заплашваш? Не си ястреб, а си за психиатрия и то спешно!Вън от държавата ни, отивайте си в Индия и Турция! И не смей да обиждаш българи и българки повече!