До 2030 г.: България се превръща в "демографска пустиня"

60 на сто от територията й ще бъде обезлюдена
Обновена: 28 окт 2018 17:30 | 28 окт 2018 15:30, Петя Славова
439

До 2030-та година 60 на сто от територията на България ще се превърне в така наречената "демографска пустиня".

Почти половината българи ще живеят в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора.

Малко под 900 населени места ще изчезнат от картата на България в следващите 12 години. Това показва изследване, изготвено по поръчка на фондация "Фридрих Еберт" от учени от БАН и Софийски университет, предаде Bulgaria ON AIR.

Данните на имотния пазар са още по-стряскащи – сделки за продажба на жилища се извършват на практика само в четири града - София, Варна, Пловдив и Бургас. А общо броят на покупко-продажбите за първите девет месеца на годината у нас е малко под 150 хиляди.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
16
 
! Отговори
V преди 5 години
В кво да се превърне като управлява герб ? Къде точно са ни приели под ръководството на гербераси ? За шенген не щат и да чуят .А на мен ми трябва шенген ,а не ЕС .Как ще ни приемат там като в затвора са само ромове и бедняци откраднали от бедност ,а не от алчност ? Как ще ни приемат там като разликата в средната раб. заплата (разбирай държавнохранилческа ) и минималната (разбирай частен сектор ) е 300 % А колко е в Германия ???? Как ще ни приемат някъде като ни казват да сменим прокурора и да
50
3
 
13
 
! Отговори
Зоро преди 5 години
Чак тогава ли? Мисля, че до 2022 ще се е превърнала.
49
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана? Всичкото паплоч се разбяга. То вярно излезе, че булгарус означава сбирщина.
48
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е добре Сега е пълно с коли и няма къде да се паркира.По болници е пълно с народ.Колкото по-малко хора,толкова по-добре.Така и заплатите ще растат.
47
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По този начин ще се оптимизират разходите за управление. Населението ще живее в 5-6 населени места и по-добре ще бъде обгрижвано и управлявано. По-добре ще бъде контролирано, ваксинирано и манипулирано. Във всяко бивше село ще има по 10-тина фермери за производство на храна. След това населението в градовете ще бъде чипирано и мърдане няма. Лични документи няма и всичко се следи от сателит. Идва новия световен ред. Честито и на здраве.
46
3
 
16
 
! Отговори
До търсене то преди 5 години
Това е спасяване поединично на гражданите от победените в Студената война ком.държави. Победителите ни превърнаха в тяхна работна ръка.От 2 млн на Запад поне 1 млн са изучени и можещи.
45
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея са толкова ***,че няма накъде!И каквито и хора да докарате,пак ще избягат,защото в Българоия няма работа,няма добре платена работа,цари несигурност и страх.
44
6
 
20
 
! Отговори
Терсенето преди 5 години
Само идея. Уругвай страхотно място за живеене. Стандарта е висок, римляни и пингвини няма, работа има за всеки. Инженер, агроном, или стругарофезист.
43
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо пък тази фондация Фридрих еберт се интересува колко празно място се освобождава в територията България...?
42
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защото се превръща в демографска пустиня в София почнаха да строят жилищни блокове на улиците.Градинките отдавна ги бастисаха.Има толкова много автомобили че дивите селяни паркират където сварят.Улици тротоари,паркове.Нещо като Индия е.Има секви етноси преобладават кафяво и черно в багрите.Чакаме пустинята сигурно ще е райско.
41
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой по надолу коментира,че испанските села са безлюдни.Това е смешно просто,те са божествени,както немските полските и т.н.Всичко си имат хората ,а архитектурата и паметници на културата как се пазят.
40
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова пък София фул макс. Нали това беше плана - само и единствено там да се развива. Другите - кучета ги яли.
39
4
 
10
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Хм, че не е ли това целта на еврогеовете
38
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При лошия комунизъм имаше изходни визи и навън излизаха само нормални хора. Съответно българинът беше уважаван гост навсякъде, не излизаха цыгуни, ***, хора с IQ под 90, общо взето кре-тените обществото ги задържаше за вътрешна консумация и щедро им даваше възможност да живеят, доколкото могат. Днес само кажи, че си българин в Европа, за да се оформи около теб празно пространство. Демокрация. Но всъщност същото важи и за ръководния състав на държавата.
37
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоест като измрат червените поколения може и да почнем да се оправяме.Тоест ,като измрат роднините ,на тези ,които пращат пари в България ,сте сгънали тетрадката !!!
36
1
 
17
 
! Отговори
Джин-Гиби преди 5 години
Докато Николай Бареков/***/ е в Европейският Парламент и защитатава нашите национални интереси,изобщо не се притеснявам за нищо.М/у другото някой чувал ли го наскоро понеже нещо съм се позатъжил напоследък за нац. ни герой от митингите с червените бабички.Те и бабичките питат за ,,Ники'',къде е какво прави,ама нейсе,на следващите ЕС избори.
35
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 39Българина е решил, че трябва задължително да живее в града. А хората на запад има някой които пътуват по 1 час с кола за да отидат на работа и живеят извън града. Ама нали българина е баро тря е в големия град да избива комплекси.
34
3
 
25
 
! Отговори
БГ преди 5 години
абе младите българи не са прости или мързеливи и вски който има желание се реализира на запад и му плащат добре тука нямаме материална база технологии нищо
33
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма работа. И ко? Едно калпаво балканско племе изчезвало. Ужас.
32
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 32Те шведите хич не са ви проблема... българите са същите в доста голям процент. Малко са читавите.