След напрежението в Мъглиж: Някои хора се чувстват недосегаеми!

Един от нападателите на полицаи се издирва от полицията
Обновена: 29 окт 2018 09:19 | 29 окт 2018 09:15,
287

Някои членове на нашето общество се чувстват недосегаеми, полицията има капацитет да задържи нарушителите, посочи директорът на МВР - Стара Загора комисар Георги Хаджиев.

Един от извършителите е обявен за издирване. Двама души са задържани за грубо нарушаване на обществения ред и оказване на съпротива.

"Имаме два получени сигнала вчера в Районното управление в Казанлък, че се организират незаконни конски кушии на общинската пътна мрежа между селата Черганово и Овощник. Не бих искал да си представям какъв трагичен инцидент можеше да се случи евентуално, ако колегите не бяха взели отношение да дойдат на място и да преустановят това грубо нарушаване на обществения ред. Знаете каква е пътната обстановка в момента. Ние сме много чувствителни на тази тема", посочи ст. комисар Хаджиев.

Още по темата

При опит да се установят нарушителите, полицаите срещат агресия. Това налага използването и на жандармеристи при акция в Мъглиж, където отново е имало агресия, хвърляне на големи камъни.

"Единият от участниците в този инцидент е захапал колегата по ръката, другият се е опитал да го удари с дъска в гърба. Така или иначе колегите задържат единия от извършителите, след което се оттеглят. След като началникът на Районното ми докладва за създалата се ситуация, уведомих и ръководството на Министерството в лицето на директора на Полицията и министъра на вътрешните работи. И по разпореждане на министъра на вътрешните работи проведохме спецоперация на територията на Мъглиж", заяви Хаджиев.

Екипи на жандармерията са били насочени към града, за да съдействат на МВР при претърсването на ромската махала.

"Задържаха единия от извършителите и при оттеглянето срещнахме яростна съпротива, която се изразяваше в хвърлянето на камъни и бетонни блокове спрямо колегите", разказа още ст. комисар Хаджиев.

В ромската махала на Мъглиж хората имат друга версия. Според тях жандармерията е влязла и използвала насилие срещу жителите без никакво основание.

"Те сами тръгнаха да ни бият. Ние си седяхме, тръгнаха да ни бият. 4-5 души са ударени. Има и родилка, която е пребита", разказаха ромите пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Асен, който живее в махалата, каза, че е бил спрян и задържан в момент, в който се е прибирал от работа.

"Имаше оградена махалата от полицаите. И ми проверяват личната карта. Аз им викам: Не ме дръжте, няма да бягам - удариха ми един шамар и една палка", разказа още той.

Хората в махалата са категорични, че са били бити без причина и без да са направили нищо, дори и такива, които само са гледали състезанията, които са станали причина униформени да влязат в махалата.

Ромите добавиха още, че гонките с коне не се организират от тях и че в тях участват хора от други населени места, а те живеят с всичките си съседи - турци и българи, съвсем мирно.

Комисар Хаджиев поясни, че един от агресорите е обявен за издирване.

"Един от извършителите в момента е обявен за издирване и аз го призовавам, тъй като беше така смел да посегне на колегата, да бъде така смел и да се яви пред правоохранителните и правораздавателните органи и да понесе своята отговорност", заяви ст. комисар Хаджиев.

Той уточни, че към момента са задържани двама души в Районното управление в Казанлък, срещу които е образовано досъдебно производство за грубо нарушаване на обществения ред и оказване на съпротива на органите на властта при изпълнение на служебните задължения.

По думите му към момента няма напрежение в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
12
 
! Отговори
СС преди 5 години
каски с камери на всички полицай и жандармерия участващи в операцията и да видим кой крив кой прав... и как после ще си измислят че са ги били
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ава как ша ми спират комшиите ве ей,ало.
44
0
 
16
 
! Отговори
мак преди 5 години
Кресливи тарикати, обЕсняват, че гонките организират хората от други села. Полицията има правомощия и начини за озаптяване, но кой ще позволи да бъде третиран грубо електората, независимо от ситуацията? И той е свикнал, че не ги закачат много много, няма страх от силите на реда и закона и благодарение на великото включване и толериране десетилетия наред е станал супер нагъл. Ако нямат право да участват в избори, щот са неграмотни, няма да са толкова ценни за политиците, нито недосегаеми.
43
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чочоолу е бил крадец на коне на младини.
42
10
 
6
 
! Отговори
До 46 преди 5 години
Всъщност руските НПО-та да няколко стотин в България. Сам си прави изводите.
41
1
 
31
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НАДБЯГВАНЕ С КАРУЧКИ КАТО В ДРЕВНИЯ РИМ :DПРИ ТЕЗИ ЕВОЛЮЦИЯТА СЕ Е ЗАБАВИЛА С ХИЛЯДИ ГОДИНИ, МЕРКЕЛ ДАВАМЕ ТИ ГИ ВСИЧКИТЕ :D
40
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 17Не, днешната полиция не е милиция. При милицията тези от снимката бяха по-ниски от тревата, по-тихи от водата!Жалко, че Чочоолу почина... Едно време имаше генерали, а сега си имаме "генерал" Борисов....
39
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАДЪЛЖИТЕЛНА трудова заетостЗадължителната трудова заетост... Гениално. Да накараш човек, който не иска да работи, да се труди. Доказано - резултатът е плачевен. Ниско качество. То си е казано - читавото се гради само с доброволен труд. Резни им социала, насади им закони и да се оправят.
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надявайте се недосегаемите Валери и Бойко Борисов да се справят с останалите недосегаеми
37
4
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
до американистанАйде стига с тая Америка бе !Нали точно от там идва тая сиганизация. Да си чувал за руска или китайска НПО ?В любимата ти Америка от полицейски куршум умират хиляди бели американци ежегодно. Това ли искаш да стане и тук ?
36
2
 
20
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛ ЧОЧОЛУ преди 5 години
Време е да взема нещата в свои ръце!
35
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Бай Тошо им набиваха канчетата якоЕ точно това е, че само им набиваха канчетата. Вкараха ги в градовете, уж да работят, а ги научиха само да въртят метлите и да го раздават лежачката. Срещу което да взимат едни лесни пари. Хубаво ги научиха, няма що.
34
1
 
36
 
! Отговори
куртропович преди 5 години
Защо ми изтрихте коментара? Какво не беше вярно - че ромите не живеят в паралелни общества със собствени закони, или че изходът от тази ситуация е държавната принуда? Жалки сте, днес.бг
33
0
 
29
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Хвърлянето на камъни по полицаи, хапането им, както и дърпането и опитите да бъдат ударени са престъпления! Бърз арест и присъди за всички извършители на тези деяния и нещата ще си дойдат на място! Не са правилни призивите за саморазправа от полицията към ромите нарушители...има си ред, има си закон и спазването му е достатъчна гаранция справедливост!
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички са били на работа?!Бременни жени и деца.Трябва да им спрат социалните помощи.Пребили ги с палки..Стреляли ги,с танкове ги газели.Нацисти облечени в униформи на СС нали?Същата работа като оня Кофи.
31
1
 
31
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Ако в съответната махала мъжете лежат една седмица увити в сурови кожи,бая ще се замислят следващия път...Обаче трайното решение е само драстично спадане на раждаемостта и ЗАДЪЛЖИТЕЛНА трудова заетост,но не като сегашните програми.Нали знаете-"Трудът води към свободата"Впрочем и на ЗАПАД тоя проблем само се задълбочава,което идва да ни каже,че с демократични средства НЕ МОЖЕ да се реши.
30
8
 
9
 
! Отговори
бг преди 5 години
Цялата работа е много глупава. Искат да си правят състезание -добре. Трябвало е да уведомят властите и да искат разрешение , както и отцепване на пътя по време на кушията ,за да не стане катастрофа. Но от простотия ,незнание , а някъде и от наглост не са го направили и се стига до конфликт. А е можело да стане празник ,че и телевизия да има там.
29
1
 
30
 
! Отговори
Американ преди 5 години
Хората в магахала, дето били бити без причина, в Америка щяха са хем бити, хем в ареста. А тези с камуните щяха да са застеляни, за нападение дан полицаята. Само в Блгрстан властта им цепи басма, а вия я преизбирате.
28
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ха ха ли ла вите били категорични че ги били без причина, че те от бебешката люлка са научени да лъжат беее. Когато такъв ти твърди нещо , ти трябва да знаеш, че е станало точно обратното.Само платените джурналя им се връзват на тия.
27
4
 
26
 
! Отговори
Октопода преди 5 години
Вече и полицията не ще може да ви спаси, българи.