79-годишна от Гоце Делчев в капана на ало мафията

Жената е била излъгана с близо 5 хиляди лева
31 окт 2018 12:23,
2
79-годишна от Гоце Делчев в капана на ало мафията
Снимка: МВР пресцентър

Още една жена падна в капана на телефонните измамници. Този път жертва на ало мафията стана 79-годишна жена от Гоце Делчев. Всичко станало по познатата схема "съдействие на полицията", съобщават от ОДМВР-Благоевград.

Жената била излъгана със 4 900 лева. Мъж я потърсил по телефона и се представил за полицейски служител. Мнимият полицай поискал голямата сума като съдействие за залавянето на телефонни измамници. По случая е образувано досъдебно производство.

От областната дирекция в Благоевград призовават гражданите да имат повишено внимание и да бъдат мнителни по отношение на лица, които се опитват да ги измамят чрез телефонно обаждане.

При провеждането на полицейски операции няма утвърдена практика служителите на МВР да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

Властите призовават гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и да позвънят на тел. 112 за предотвратяването на подобен вид престъпления, при които са поискани техни лични средства, данни или банкови сметки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
мак преди 5 години
Вместо дебилни реклами или хороскопи медиите могат да излъчват клипчета, в които да предупреждават възрастните, все някой ще се замисли, дали да "съдейства". Всички радиа и телевизии биха могли да се включат, за да стигне информацията до колкото се може по-голям брой от хора, защото се вижда, че предупрежденията само след такива обири не стигат, а полицията или е безсилна, или нехае, за да залови мошениците.
1
4
 
7
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 5 години
Благосъстоянието на българските граждани непрекъснато расте под мъдрото ръководство на другаря Борисов !!! Пенсиите достигнаха космическите 103 ? и половина ! При тия ниски цени пенсионерите не могат да похарчат парите си и подпомагат една бедна етническа група с това ,което остава от високите им пенсии !!! Българинът е милозлив и щедър !