Защо мълчи БАБХ? Стотици на протест заради птичия грип

Работници от Хасково искат яснота ще живеят или не патетата
18

Стотици работници от най-голямата ферма за патици край Хасково са притеснени, че могат да останат без работа.

Причината е избиването на птиците, след като преди две седмици в района беше открито огнище на птичи грип.

Още по темата

Над 400 работници може да останат без работаи това накара голяма част от тяхда излязат на протест, съобщи Bulgaria ON AIR.

Преди близо 10 дни властите са убили 16 000 патици заради положителни проби.

Следващите проби обаче са отрицателни.

Все още има над 50 000 живи патици.

Отделно не е ясно какво се случва с излюпващите се сега патета. Ако те не се преместят в подготвено за целта хале - то те ще загинат.

В понеделник от Агенцията по храните са инициирали среща с фермерите, а те смятат да организират мълчалив протест пред БАБХ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб,няма ли да защитите бг птицевъдство от диверсията на западаната конкуренция,която използва вируси,за да убива птиците ни?!Що за българско правителство сте вие?!
9
0
 
4
 
! Отговори
Гост - продължение преди 5 години
А що се отнася до оправданието със 7-дневния срок - в едно дело за нанесени материални щети, както и за жестокост и причинена смърт на животни, това оправдание би могло да им навлече и обвинение в безотговорност,която би трябвало да се прехвърли и върху дейността на правителството изобщо. Пожелавам на хората от фермата да заведат дело, веднага щом това е възможно, и да го направят публично, както този случай си заслужава.
8
1
 
4
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Всъщност, ако не решат въпроса много бързо, както вече е трябвало да бъде решен, БАБХ могат да попаднат под ударите на собствените си правилници - може би, защото на практика, причиняват чрез бездействието си страдание и смърт на животни?! Дано да ги осъдят за това от фермата!! няма да ги спаси това, че става въпрос за 7-дневен срок, защото в случая, навярно има наредби, според които този срок зависи от естеството на работата, която трябва да се извърши.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Тази агенция е като Онази агенция - на Краси Каракачанов
6
1
 
12
 
! Отговори
Ггг преди 5 години
ГерманЛибералис създадоха ПАРТИЯ ГРО666.Законите се спазват от всички с изключение на Л'@ИД'Ъ'Л-КАЮ@'УФАЛ'НД. Това е една германско-държавно-комунистическа фирма с фиктивни собственици. Грабят парите от БГ и ги карат в Германия. Там ги разпределят към М?рк?л.Така една германско-комунистическа партия вече 10 год. опустоши БГ бизнеса. Плебса купува,купува...
5
1
 
19
 
! Отговори
до Ташко Ерменков преди 5 години
"Е хайде сега,след седем години все и за нас ще е останало нещо."След ГРОБ трева не никне.
4
1
 
25
 
! Отговори
до Ташко Ерменков преди 5 години
Дотогава гербавите напълно ще са унищожили животновъдството ни. Преди 2 месеца ликвидираха 43 000 кокошки-носачки в Трилистник.
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората, които са били директно изложени на "заразата" вместо да са в болницата излизат на протест?
2
16
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
До Анонимена после мрънкате : кой знае какво месо ядем................ако не се вземат мерки - лошо. ако се вземат - пак лошо. ами ваксинирайте си кокошките,бе. в града око си отвориш бизнес , никой не ти го субсидира.теглиш кредит...ипотека.............на село - субсидии за това, субсидии за онова...никакви застраховки. никакви ваксини.
1
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май ще се окаже вярно твърдението, че гербавите се опитват да избият животновъдството за да преминем изцяло на внос. Пак ли неназованата "френска" лаборатория е потвърдила "заразата"?