Всяко пето престъпление в Ловешко – от непълнолетен

Процентът е висок, подчерта шефът на полицията в града
46
Всяко пето престъпление в Ловешко – от непълнолетен
Снимка: Булфото

Около 17 на сто от престъпленията в Ловешка област се извършват от малолетни и непълнолетни, съобщи директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Милен Маринов. Той посочи, че процентът на престъпленията, извършени от деца, е притеснително висок.

"И с тях работата е доста трудна. Санкциите, които се налагат на малолетните и непълнолетните, минават през комисия. Затова трябва да се работи с децата. Инспекторите от "Детска педагогическа стая" на територията, обслужвана от областната дирекция, работят непрекъснато и имат на отчет много деца", добави Маринов.

Той уточни, че като превенция в борбата с детската престъпност в областта са създадени и четири Детски полицейски управления - две в Ловеч и по едно в Тетевен и Троян.

Инспекторите от "Детска педагогическа стая" участват активно и в механизма на Регионалното управление на образованието за привличане на децата в училище, каза още директорът на полицията, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази престъпност се насърчава от ромския хелзински комитет и е под чадъра на ДПС и почетния им "хидроенженер".
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова само дет за свенските парапитеци. Те или ние.
29
2
 
23
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Аз лично се чувствам засегнат от тази Новина - познавам всички Деца покрай мен , нито едно не е Престъпник - всички са Лекари , Работници , Продавачи в магазин и още . Защо най-после не се признае Официално Проблема с Ромите , да стане Приоритет на Държавата , да се гласуват закони ?
28
0
 
21
 
! Отговори
Пародия на държава преди 5 години
При всяко престъпление цялото семейство без помощи. Ще се кротнат веднага ама социална яко бачка за престъпниците.
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проверете каква е статистиката от преди 20 години по същия параграф, след това сметнете нарастването в проценти. И ще получите ръста на ромския етнос.
26
1
 
7
 
! Отговори
до читател преди 5 години
До когато се направи преброяване кой какво "самосъзнание" има за това кои са Неговите Отечество, роден език и култура, и вероизповедание. Индия е поканила ромите най-официално да се присъединят към индийската си Родина, като част от индийската диаспора. Кое пречи на Правителствата на Индия, България и Румъния, където проблемите с индийската диаспора са най-въпиющи да се договорят за евентуална "екскурзия" накъмто Отечеството на ромите те и ци-га-ни?
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мда, искате аз да предложа мерките, евентуално или ще направим референдум по въпросите свързани с "интеграцията" им, защото тази интер- грация е вече сериозно наболяла тема, особено за Румъния и България, които са залети и от трите "касти" и други "подкасти". Първо трябва да се намерят Отговорните, които Отговарят по този въпрос и усвояват европейски средства отпуснати не за оня "дето клати дърветата", а именно да си държим ромите по "къщята" и да им се потърси съответната ОТГОВОРНОСТ.
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де, виноват, че не хвърлям огън и жупел по всичко що е джипсис от Ци-***-ия.:)))Да ги *** всичките до крак, а господ да си познае своите, или да ги оставим да вършеят къде какво сварят безнаказано? Или да вземем мерки да отделим зърното от плявата? Само ще спомена, че поне две от героините на велики романи и опери са момичета от джипсис средите - Есмералда и Кармен. Това едва ли е случайно, нали?!
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите също си имат "касти". Добре е да се прави разлика между тях. Лично познавам такива, които работят здравата и заслужено имат имане. Има и други, които също "работят" като обичайните заподозрени и пак имат "бели домове" и други екстри на катунарският живот. Точно те би трябвало да бъдат разследвани щателно, защото дори да родят някое хубаво и гиздаво ромале-джамале то е осъдено да се подчинява на правилата на "клана". Третият вид са чисто и просто неспасяеми - де ген е ра ти.
22
1
 
10
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 5 години
Просто ловешките Ушеви само престъпления от малолетни и непълнолетни могат да разкриват. Оттам и статистиката
21
1
 
13
 
! Отговори
Делфин преди 5 години
Свободия, мързел, безотговорност ,простотия,егоизъм, тешкарлък, безумие .......И това е от горе /правителство/ до долу.Свестните хора са малко за голямо съжаление.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разликата между "малцинствените" етноси в селата от Ловешки, Габровски и Великотърновският региони и тези от градските "квартали" е, че тези в селата се държат някак си по-възпитано? от "градските си". Лични впечатления.
19
0
 
22
 
! Отговори
Ченгене махлеси преди 5 години
Това са деца на самотни майки ромки. Всички майки ромки са самотни. Иначе няма помощи! Това е нов вид поминък.
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И всяко първо от индийче.
17
1
 
11
 
! Отговори
Ами преди 5 години
В нашето село деца няма,проблеми няма нищо няма.....пари...какво е това.
16
0
 
7
 
! Отговори
Вацо Ибача преди 5 години
Гина Лесидренска е пълнолетна, затова избяга в Брюксел.
15
0
 
27
 
! Отговори
Не само в Ловеч преди 5 години
Нормално, ромската популация расте! Няма нищо учудващо, всички сме наясно с проблема.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тоя Ловеч са мако но много мешани в етноса. От помашко анадолски до тъмно синьо гръцко и тук там средно европейско.А ония дяволи с белите престилки взеха ли си заплатите от дърварите търговци???
13
0
 
22
 
! Отговори
Американ преди 5 години
В Америка ги съдят като възрастни, като им намаляват присъдата с една степен ( например от "до живот" на 20 години, или от смъртна на "до-живот" )
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
турска работа пропaдняци от рождение