Няколко града на протест: Срещу високите цени и нищетата

Шествията преминаха мирно и без сериозно напрежение
Обновена: 15 ное 2018 22:51 | 15 ное 2018 22:46, Красимир Ангелов
72

Поредна вечер на протести в няколко града на страната. От няколко дни граждани блокират основни пътни артерии, недоволни от високите цени на горивата, но и от стандарта на живот.

Още по темата
Протестното шествие в Перник започна традиционно от кв. "Изток" и се отправи към пътен възел "Даскалово", където движението по автомагистрала "Люлин" в района остана затворено. Полиция и жандармерия охраняваха протестиращите. Образува се километрично задръстване, а гражданите поискаха от хората, които бяха блокирани в автомобилите си да се присъединят към протеста им. Всичко обаче премина мирно и до напрежение не се стигна.

В София за 25-ти пореден ден майките на деца с увреждания продължават да са на улицата и да настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. След като по традиция се събраха под прозорците на властта, шествието им продължи до централата на НФСБ на ул. "Раковски" 134, където част от тях хвърляха водни бомбички по сградата.

Протестът във Варна започна и тази вечер пред катедралата в града, блокира кръстовището пред нея и общината. След това протестът прерасна в шествие и се отправи към Аспаруховия мост, а гражданите затвориха движението и в двете посоки за кратко.

Недоволството на протестиращите пред общината в Бургас беше насочено срещу ниския стандарт на живот в България. Протестът беше мирен. Събралите се граждани заявиха, че на протест ги е изкарала нарастващата бедност в страната.

Още за днешните шествия вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зад протестите стоят доходи до 500лв от труд или от пенсии. Това са доходите на 2/3 от народа. Това са хора, които се хранят с ***, обличат се с дрехи втора ръка, не могат да си платят лечението и изследванията при болест и т. н. Затова пък се увеличават цени, данъци,осигуровки,такси. Какво точно се очаква да правят тези хора????
37
1
 
20
 
! Отговори
Ттт преди 5 години
За наказание на перничани щели да забранят вноса на Голфове
36
7
 
31
 
! Отговори
Мутрафония преди 5 години
Не знам дали мутри са начело на протестите но със сигурност знам че мутри ни управляват. От години.
35
24
 
11
 
! Отговори
Йофо преди 5 години
Аз имам да разнасям стока, имам бизнес. Ако някой платена гад пак блокира път ще ядат метални палки и пиратки. Отивайте да бачкате лентяи, никое правителство няма да ви налива пари в сметките, ако сега сте зле, при следващите ще сте още по-зле, циреи такива!!!
34
23
 
11
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Заглавието може да бъде и нещо от рода на, пискливите майки и неуспешните хора, демек утайката на обществото пак са на улицата. Протестират. Искали по-хубав живот. Така и не разбраха, че ако са *** и нещастници, няма кой да им го осигури. Не може заради шепа платени протестъри да се проваля цялата държава, балъци
33
11
 
3
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Boyko...ta Boyko....Spravianeto s nishtetata i bednosta e vapros koito vseki triabva da si reshi sam kakto moze.Neznam zashto vsuchki go iskat tova ot Boyko...Tova samo pokazva kolko prost narod sa bulgarite.
32
12
 
8
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
С тази протести не правите нищо съществено.Така само "изпускате парата".Енергията ви се губи в тези контролирани протести.Получава се нещо като "Окупирай Уолстрийт".Викате където ви е разрешено,минавате откъдето ви е разрешено,спирате в часа,до когато ви е разрешено...Какъв е смисълът?Някои носят маски на "Анонимните"...от което някой дебел капиталист държажт правата й става още по-дебел...Не сте умни!Вие не може да промените системата!
31
7
 
22
 
! Отговори
От ясно по-ясно преди 5 години
Бойко вдигни доходите на хората и протестите ще спрат.
30
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"<html><body><!--StartFragment--><div class="comment-content">"Министерство на Изобилиетода крадеш това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !да крадеш много това е БИЗНЕС !да грабиш целия народ това е ПОЛИТИКА !да ограбиш цялата планета това е ТРАНС-АТЛАНТИЧЕСКА ЦЕННОСТ !" , цитат от Афера
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но ако западноевропейските фирми не изкупят нещата,ще дойдат още по-големи акули,които ще го направят,така че избора е труден.И се въртим в един порочен кръг,от който не се въжда формула за излизане.Могат поне заплащането на труда и пенсии да увеличат,за да не бяга населението.Поне това.
28
6
 
10
 
! Отговори
бай ганьо гнусни сте преди 5 години
няма безделници и мързеливи в бг,ако имаше работа и високи заплати хората нямаше да бягат в чужбина на работа,а уж отиват на работа ,трафика е нагъл,колко болни от хепатит от трипери,от спин,гаси държавата,млади хора
27
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западът, но основно Германия,подкупва местния елит чрез еврофондовете.Елитът вкарва държавата в ЕС и превръща членството в абсолютна религия,включително с репресии срещу който е против.Излизането се превръща в ерес.А вкараната страна се изсмуква чрез други механизми изкупуват местни монополи,търговски вериги,сключват се неизгодни договори с дълъг период, които не могат да се сменят при смяна на власттаЕврофондовете и високо платените служби в ЕС за шепа чиновници са подкупът,
26
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Източна Европа е поне двойно по-бедна, отколкото би могла да бъде, ако не беше влязла в ЕС. Източна Европа е големият губещ от началото на 21 век. В момента тя плаща 300-400 милиарда долара всяка година на Западна Европа и основно на Германия.Източна Европа е в типична хватка на доминионите. Това е моделът една държава да се колонизира като се подкупи елитът й. Това е съюз на елита с империята,за да се издоят поданиците." цитат от Афера
25
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Управляващите гербери,сами са си виновни,много хора бяха в началото за тях,но те не оправдаха доверието на хората,освен това,откакто управляват действат с огромна алчност,агресия,а насилието поражда насилие като бумеранг,рано или късно.И сега в България е такава тежка обстановката,че омразата се разрастна,а вследствие на това и насилието,институциите бяха унищожени и служат само на двама-трима, цари тотална деградация,упадък.Няма и реална опозиция,абсолютен тоталитарен режим.
24
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Валери Симеонов няма по тъпоо парче! Пределно ясно му е че ще си подаде оставката и няма къде да ходи, но продължава да упорства с някакъв перфиден мазохизъм.
23
33
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз протестирам срещу безобразията на протестиращите.
22
35
 
14
 
! Отговори
Споко преди 5 години
Споко, София не протестира активно, значи протестите в някои градчета по страната постепенно ще затихнат. Само когато София излезе мощно на протест, пада което и да е правителство. Справка вижте унизителния край на червеното правителство на Орешарски...
21
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам, след като свалим гербавите престъпници от власт, да ги продадем в робство!Всеки, зо когото се разбере, че е бил гербав-в Сомалия!Даже може да покрием така и част от дълга, който тези крадци ни натресоха.
20
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баси Герберските *** пак няма да спят.
19
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не искам карта с чип с биометрични данни. Нямат право. Днес в картата, утре в ръката. Не.