Черен петък, пълна лудница: Задръствания, опашки, нарушения...

От КАТ и КЗП следят за спазването на правилата
23 ное 2018 15:15,
120

Денят на големите пазарувания, големите намаления, големите опашки и... големите задръствания. С това може да се обобщи Черният петък.

Предвижда се тази година две трети от българите да се възползват от намаленията по магазините и средно да похарчат около 410 лв за покупки.

Заради истерията вече са започнали и големите опашки от автомобили около търговските центрове в столицата.

Още по темата

Екипи на КАТ следят за спазването на правилника за движение, но от "Пътна полиция" все пак потвърждават, че нарушения не липсват. Към момента бул. "Цариградско шосе" е задръстен, въпреки обедния час. Шофьорите се опитват да влязат в насрещното движение и да правят обратни завои на непозволени места.

Паркингите в повечето търговски центрове са затворени заради пълен капацитет, което от своя страна допълнително изнервя водачите.

Екипите на КАТ предвиждат, че пикът на пазаруването ще е след края на работния ден, когато задръстванията ще станат още по-големи.

Хората, които са успели да се доберат до моловете в деня на големите намаления пък са принудени да висят по огромни опашки. На места промоциите достигат до 80%. Статистиката сочи, че през последните 5 години Черният петък става все по-популярен у нас и за търговци, и за купувачи.

В някои магазини промоциите ще важат не само днес, но и през уикенда, както и цялата идна седмица.

За да гарантират сигурността на потребителите и да следят за измами инспекторите от Комисията за защита на потребителите ще следи дали промоциите съответстват на истината и са в резултат от коректното прилагане на правилата за намаления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 82Ахааа, демек Баневи са мега бедни, защото си купуват излишни неща и парадират. Ясно. Да ги ожали човек.Пеевски и той. Беднюгата.
91
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 87Явно си ходил по селата в света . На всякъде има брутални намаления . Освен че ги има можеш да напишеш в Тубата няколко думи и да видиш дали, няма намаления по света : ) Англия по принцип не е критерии там са спечени сухари. Това е за сериозни търговски икономики.
90
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 82Охххх, типичните мантри на бедните и комплексирани поради този факт хора, които се опитват да се самоуспокояват. Има богати, които не парадират с пари има и богати, които парадират с пари. Няма някъде написано какво трябва да правят богатите и как да се държат. Най-обичам да чета съвети от други хора как трябва да си харча парите. Изкарай си твои и си ги пази до гроб в банката, щом за теб това е богатство. За мен, не е.
89
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 85 Имотите никога не са излишни, защото "земята съхранява парата" е казал народа. Така богатите си съхраняват богатството като инвестират в недвижимо имущество. Никога земята, златото, бижутата и антиките не намаляват цената си
88
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за мен са смешковци . Да ходиш да се буташ в мола за 10% си е падение. Не ви знам на какви се правите ама повече тука сте просто едни репии : )
87
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До CapitalАз пък как за 3 години в Англия видях нещо съвсем различно. Обувки за 30 паунда, които тук се продават за 300+ лева. Парфюми за 20 паунда, които тук са по 150. *** добре че бяхте вие, да ми обясните...
86
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 82Богат с пестене и кътане на пари в банката не се става.Печели се с инвестиции, които на хартия се водят излишни, но нужни разходи.Имайки предвид, че не можете да пишете, надали ще разберете какво ви казвам.
85
13
 
18
 
! Отговори
Capital преди 5 години
До 79Обикалял съм много по света (без USA). В момента живея в Лондон UK. Навсякъде където съм бил намаленията са нищо особенно. Подобно са на българските. Овце има навсякъде и трябва редовно да се подстригват. Това е за мен!
84
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 82Пише се пАрвеню. Това прочетох и спрях. Неграмотни философщини не чета.
83
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 82Как решихте, че богатите не купуват излишни неща. Аз богаташ с поне 2, 3 излишни имота не познавам.
82
1
 
21
 
! Отговори
дядо Тричко преди 5 години
ей замогна се този народ.не можеш се размина от коли и не можеш да припариш до магазините.
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ши умраМного си ..... Не си купувам нищо ИЗЛИШНО.
80
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета и си мисля, че богатия човек никога не парадира с високите си доходи и не обсъжда цените по принцип. Богатият не купува излишни неща. Той за това е богат, защото има целенасочени разходи. А тия, които се хвалят с "многото" си пари са просто комплексари и първенюта. Не се иска много акъл и не е кой знае какъв героизъм да те видят колеги и съседи, че влачиш нещо, което на утрешния ден се чудиш какво да го правиш. Лично мнение на зодия Телец!
79
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 75Ма нали досега обясняваше, как не си купуваш нищо, щото като не си купиш каквото и да е, спестяваш повече пари. Какъв е тоя шизофреник, бе
78
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България няма черен петък. Ние сме простоватт народ и това важи и за търговците. Идеята на черен петък е да се изчисти стоката натрупана през годината на 0 печалби .Тука ми пуснали 10% колкото да са интересни в играта. Пълен смях. Отидете малко по света да видите, как се правят нещата.
77
3
 
21
 
! Отговори
Georgiev преди 5 години
Уважаеми спорещи, спорът София/Провинция е толкова безсмилен, че няма на къде повече. Не е като едното да е черно, другото розово.. Всички живеем в една ***. Пък кой колко пари изкарвал, спрете да си ги мерите :))
76
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 75Като не си купувате и не живеете в София какво правите в тази статия е въпроса...
75
3
 
0
 
! Отговори
ши умра преди 5 години
До 75Нали не си купуваше нищо излишно, сега пък си купувал, бай *** Хамелеона братче
74
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 70Не завиждам на тези които чакат намаление за да си купят нещо. Когато ми трябва, каквото ми трябва си купувам, защо да се блъскам по опашки.
73
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 61Стачкуват същите хора, които представляват 99% от съсловието на София. Провинциалистите.Автогол след автогол си вкарваш, ***.