Черен петък, пълна лудница: Задръствания, опашки, нарушения...

От КАТ и КЗП следят за спазването на правилата
23 ное 2018 15:15,
120

Денят на големите пазарувания, големите намаления, големите опашки и... големите задръствания. С това може да се обобщи Черният петък.

Предвижда се тази година две трети от българите да се възползват от намаленията по магазините и средно да похарчат около 410 лв за покупки.

Заради истерията вече са започнали и големите опашки от автомобили около търговските центрове в столицата.

Още по темата

Екипи на КАТ следят за спазването на правилника за движение, но от "Пътна полиция" все пак потвърждават, че нарушения не липсват. Към момента бул. "Цариградско шосе" е задръстен, въпреки обедния час. Шофьорите се опитват да влязат в насрещното движение и да правят обратни завои на непозволени места.

Паркингите в повечето търговски центрове са затворени заради пълен капацитет, което от своя страна допълнително изнервя водачите.

Екипите на КАТ предвиждат, че пикът на пазаруването ще е след края на работния ден, когато задръстванията ще станат още по-големи.

Хората, които са успели да се доберат до моловете в деня на големите намаления пък са принудени да висят по огромни опашки. На места промоциите достигат до 80%. Статистиката сочи, че през последните 5 години Черният петък става все по-популярен у нас и за търговци, и за купувачи.

В някои магазини промоциите ще важат не само днес, но и през уикенда, както и цялата идна седмица.

За да гарантират сигурността на потребителите и да следят за измами инспекторите от Комисията за защита на потребителите ще следи дали промоциите съответстват на истината и са в резултат от коректното прилагане на правилата за намаления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Юдеми има голяма промоция на курсове. Вземаш един за 10 евро и след това на сайбър понеделника можеш да вземеш друг курс на стойност от 10 евро напълно безплатно.
11
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10Няма нищо лошо в черния петък ако реално се направи така както се прави в Америка. Там намаленията са истински и човек може да спести много пари. Тук цените се надуват предварително и се продават стоки на сто години, които никой в Европа не си купува, защото са супер стари и нежелани.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 5Писането в *** форуми в нета също не е върховна нужда без която не може да се живее.
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как всеки път взимаме само най - малоумното и лошото от така наречени развити държави! Превръщаме се в копие на безмозъчните маймуни зад океана!Не е истина просто!
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия евтини трикчета с намаление ДО 80% и като отидеш реално в магазина има само 1 нещо, което и без това е мега евтино, което да е намалено с толкова сме го гледали вече.
7
1
 
24
 
! Отговори
аг преди 5 години
Бе вие луди ли сте бе?
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ?Направо и парите да ти даде и да ти избере артикулите. Имате интернет.
5
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Черен петък - поредната американска простотия като Хелоуин, създадена и измислена в интерес на корпоративните бандити. Безмозъчни същества купуват евтини дрънкулки, от които просто нямат никаква нужда.
4
1
 
3
 
! Отговори
? преди 5 години
2И от къде в Германия и Англия?
3
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бен Ган400 лева пари ли са според вас?
2
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас, хората с триста зора щели да похарчат по 200 евро... Личен съвет- напазарувайте онлайн от Англия или Германия. Тук стоките като техника, дрехи, козметика застояват по 2, 3 години и се продават на цени, които в Европа са със 70%-80% надолу.
1
27
 
15
 
! Отговори
Бен Ган преди 5 години
Чакайте сега...Нали нямаше пари българина? Ко стана?