Бедна България: Нямат работещите, нямат и капиталистите

Страшното е, че си тръгват и богатите, коментира Радосвет Радев
Обновена: 24 ное 2018 15:35 | 24 ное 2018 13:30, Петя Славова
399
Бедна България: Нямат работещите, нямат и капиталистите
Снимка: БТА

"В България не са бедни само работещите и протестиращите, бедни са капиталистите. Защото така стана цялата икономическа система на България, за съжаление, с ниска добавена стойност". Това обяви пред bTV председателят на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев.

Той допълни, че дълги години България не е произвеждала скъпи неща и едва сега има такова производство донякъде в IT сектора.

Според Радев в момента няма конкретен протест и в едни момент се протестира срещу всичко. Признава обаче, че много от исканията са основателни. Той е съгласен с думите на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, че протестите затрудняват икономиката, но пък е на мнение, че всеки има право да изразява недоволството си.

По думите на председателя на БСК за последните 10 години има 85% срив на чуждестранните инвестиции.

"Тревожното е, че има 30 пъти ръст на българските инвестиции в странство. В целия свят е нормално бедните да бягат, за да търсят работа, страшното за икономиките и обществата е, когато си тръгнат богатите. 303 млн. евро е българският капитал в Европа. Това какво значи, че привлекателната среда в България ги задържа и им предлага нещо атрактивно? Айде, бе!.", коментира още Радосвет Радев. Неговата прогноза е, че няма да има предсрочни парламентарни избори догодина.

Очаква се и днес в големите градове да се проведат протести срещу ниския стандарт на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
35
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Продължение.Колко от родните "бизнесмени" разчитат на нещо, ново, иновативно, което са създали те? Колко от тях са инвестирали в кадри, обучение, развойна дейност? Или въобще не знаят какво е развойна дейност, а гледат да се прикачат към някого, и само да препродават? Друти, като "агробизнесмените" ни, съществуват само, заради евтината работна ръка и държавните субсидии, а и заради това, че са напълно безконтролни от към държавата, както автоджамбази и други.И какво очаквате от такава икономика?
11
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В цяла Европа има протести и какво от това. Световната икономика се крепи на 25 % образовани и предприемчиви хора , които създават работни места и естествено са богати. И на мен не ми харесва , но това е положението . *** и необразован човек не може да диктува какво да стане в икономиката, защото ако е имал акъл няма да е необразован или още по лошо неграмотен . Това е истината , другото е на улицата при бедните с мерцедеси , които не им достигат 20 стотинки за бензина. Смешници .
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тонкатаПълен хаос и се заклещиха и не могат да стигнат до мола да си купят сирене на опашка дълга 1 км.
9
12
 
16
 
! Отговори
Леля преди 5 години
Хайде да видим *** в колко предишни правителства, участвува и колко ПАРИ ОТКРАДНА ЗА НЕЯ НЯМА ЛИ ЗАТВОР, НЯМА ЛИ 1 СИЛЕН АДВОКАТ ДА Я ОСЪДИ.
8
16
 
21
 
! Отговори
СциганинС преди 5 години
Хубаво ,а как се определя човек дали е беден ?Не му стигат парите за храна и да си плаща комуналните сметки или разходите за интеренет ,телефони по 1000 лв на изплащане или ипотеки и лизинги ,непремислено взети -па след това ще плащаме. Кой са бедни =дайте харектеристики на бедните ? Щото аз познавам"бедни" които си купиха жилище на ипотека,авто на лизинг,строят си вила ...но постояно рИват,ЧЕ МАЛКО ПАРИ ПОЛУЧАВАТ И ДЪРЖАВАТА Е ВИНОВНА!
7
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 1989 г. нямаше поне капиталисти да ограбват работниците.
6
3
 
46
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Пак ни връзват с паяжина....Иснината е, че икономиката ни попадна в ръцете на полуграмотни "бизнесмени" , които разбират само от едно-да купуват евтино и да препродават скъпо. Колко родни "Бизнесмени" направиха производство на каквото и да ило тук, и колко от тях не се атказаха, принудени от какото и да било в тая държава? От край време се толерира само прекупуване и търговия тук.Малките и средните -отдавна са убити.Никаква визия, за развитие на държавата-разчита се само на данъци, инвестиции.
5
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте каква сила е народа.Богаташите се уплашиха и решиха да слязат до народните низини,и да се слеят с тях,за да не ги застигне народния съд,както през 1944г.А си заслужават такъв съд,защото забогатяха на гърба на народа,с нечестни пари.Трябва да има справедлив съд,за всички,и конфискация на имуществото.
4
4
 
20
 
! Отговори
СЪ НАМИ БОГЪ преди 5 години
Аве вече ми е се тя комунисти ли демократи ли или либерасти фашаги ли сте какви сте.... Но най-големия грях е да сте турски ме,керета и един ден ще си получите заслуженото, ако не на земята то на небесата!!! За предателство на вяра и народ!!!
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как ? Като падна лошия социализъм всеки втори стана капиталист, бизнесът цъфтеше.
2
0
 
35
 
! Отговори
fake news преди 5 години
как богатите няма да са бедни?за всеки 100 дето крадеш/измамиш трябва да кихнеш по 80 за да опазиш останалото... мафия!
1
6
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поколението на прехода е гневно! Те не искат това, което е досега да продължава и занапред. Няма как в ГЕРБ да се появят внезапно нови идеи, нови лица, нов тип поведение, нито нова енергия за нещо съзидателно.Излизането по площадите няма да приключи скоро. Сегашният политически модел не може да продължи. Той доведе до превръщането на властта в йерархия от мрежи (суджуци), които се хранят с корупция.