Промоция "Петдесетачка"! МО пусна за продан цели 55 апартамента

За 75 кв. в Бургас военнослужещи ще броят едва около 4000 лева
3 дек 2018 19:03,
47
Промоция "Петдесетачка"! МО пусна за продан цели 55 апартамента
Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цели 55 апартамента е пуснало ударно за продажба МО само в рамките на последните няколко месеца.

От публикуваната на сайта на ведомството информация за обявените търгове става ясно, че военнослужещите пазаруват жилища от армейския фонд на символични цени, като за апартамент в по-големите градове броят суми колкото например за един 20-годишен автомобил "Фолксваген Голф 4", пише "Монитор".

Още по темата

Жилища, от които според МО армията не се нуждае, се предлагат из цялата страна.

Голямо разнообразие за купувачите в офертите за апартаментите на промоция има и край морето, особено в Бургас, където обявената продажна цена за 75 кв. м е едва около 4000 лв., или около 50 лв. за квадрат. В същото време апартаментите в града вървят по около 1500 лв. за кв. м.

Във Варна пък жилище с площ 62 кв. м се продава за 4442 лв., докато цената за 80 кв. м апартамент в Пловдив е 20 бона, за 104 кв. м в Шумен мераклиите трябва да броят малко над 7000 лв., а за 72 кв. м в Сливен - 3907 лв.

Изискването към купувачите е да имат поне три години стаж под пагон. При класирането на кандидатите за новата придобивка с голямо предимство се ползват наемателите, в случай че има такива, става ясно от документацията към търговете.

Същевременно се наблюдава сериозен наплив от страна на мераклиите във военна униформа да наемат квартира срещу символичен наем, особено в столицата, където за 16 апартамента са се записали 125 кандидати.

Именно в София са и най-просторните жилища, като в някои от тях късметлиите ще могат да се ширят върху цели 113 квадрата.

При избора си за отдаването на имотите на Изпълнителна агенция "Военни клубове и военнопочивно дело" съответните комисии вземат предвид както числеността на семействата, така и чина на кандидата и прослуженото му време в армейските редици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
3
 
! Отговори
Посетител преди 5 години
искам иаз един апартамент за 5000-6000лв .....Или пак само някои ще се облажат
37
7
 
1
 
! Отговори
Тия преди 5 години
нашите военни, да бяха се сбили с някой враг, да ги видим, аджеба, що за военни са ...
36
0
 
9
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Не всички са щастливци,като Корнелия Нинова да и подарят работещо предприятие с няколко милиона долара активи и тя да го фалира,за да си купи два апартамента в София.Поне да беше го разработила,да плати социални и здравни осигуровки на работещите ,да им повиши заплатите и всичко останало за което в момента говори,че трябва да се направи.Как да повярваш на човек,който не е направил нищо за България.
35
0
 
13
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Да съберем за Горанов и децата му пари за един партамент за коледа да му купуваме.Айде стегнете са по 4000 лв ги дават.Излагаме се пред чужденците ей, финансовия ни министър няма жилище
34
0
 
10
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Бе пак ще плащат нещо. Макар че.ще ги дадат на. Балдъзи,писарки,библиотекарки Но за разлика от финансовият министър наглец ще дадат някой лев!! Е някои не са случили на кръстници..То пък и една армия Като им видиш министъра
33
1
 
10
 
! Отговори
Gost преди 5 години
Ами да дадат апартаментите за социални домове вместо да ги разпродават на нереални цени!
32
1
 
29
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Вместо да реват за по високи заплати или модерна техника да вземат да си продадат имотите на пазарни цени.
31
1
 
0
 
! Отговори
до 13 преди 5 години
До 13 ....ами той си е купил отдавна !!! :))))
30
0
 
2
 
! Отговори
до Василия преди 5 години
Моля Василия Пейчева да си даде координатите за повече инфо по темата. Благодаря !
29
4
 
1
 
! Отговори
ФАЛШИВА НОВИНА преди 5 години
ГЛУПОСТИ ПИШЕТЕ..... ПО-ДОБРЕ ПИШЕТЕ ПАК ЗА КИМ.....
28
3
 
1
 
! Отговори
do 28 преди 5 години
Яд ли те е ? Или просто завиждаш ??? :)))))
27
3
 
24
 
! Отговори
Симо преди 5 години
Тази статия е фалшива. Продават се апартаменти в малки градчета в окаяно състояние и за комшии имаш самонастанили се роми. Справка сайта на МО .Става въпрос за Средец, Болярово и д-р. Въпросните апартаменти се продават от години и кандидати няма , логично защо.
26
8
 
2
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
Kato chuete BG voenen.begaite SILNO i nadaleko.vav apartament te ne polzvat toaletnata a pikaiat por razhvarlianite si partenki Za da ubiat mirizmata.
25
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради такива неща в България НЯМА да се оправим! Какво като е под пагон? Да не пикae олио случайно? Тия тъпaци по цял ден нищо не правят, на две магарета слама не могат да разделят, взимат по 1100 лева заплати (с придобивки и наряди и квартирни и порцион за храна, ама ги взимат) и работят средно сумарно по само 6 месеца в годината, останалото време им е почивка. И накрая ще му дадат апартамент за 5-6 бона, вместо за 100 бона. И само се оплакват, че за тях нямало. После защо и МО нямало пари...
24
1
 
11
 
! Отговори
Без име преди 5 години
Още ли има баница за ядене?Що за управници има като се разпродава нещо за под пазарната си себестойност.
23
5
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Какво удоволствие е да гледа загниването и изчезването на това прокажено племе!
22
9
 
26
 
! Отговори
абсурдистан преди 5 години
Ненормална "държава" - какви военни ? какво работят ? ние във война ли сме? воювали ли са за България ? От къде на къде бе такива привилегии ? на какво отгоре ?Как тези клатикурници ще получават жилища за без пари?
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
че е лъжа лъжа е, поредно надтройване на прослойки от населението една срещу друга, размиране на темата на деня с лъжи и лай на по Каракачанина.Нека редакцията писочи къде са обявени за продан или дали не става въпрос за начална цена за търгове за тях..това няма как да се случи ,всяка сделка е под надзора на Военна полиция и ДАНС ( ВКР).
20
1
 
15
 
! Отговори
шапка преди 5 години
18така е, 6 и 7 блок на академията са пред разпад, който иска да си купи...мерси. Горанов се окъка с авантата и сега сменят пейзажа...с армията
19
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
само който е живял с военни, знае какви бесни *** са 90% от тях. Иначе далаверката е ясна - нашия се прави на крайно нуждаещ се и живее под наем за 50лв на месец в жилище на МО и след това го купува за стотинки