Темите през 2018-та: Софийски паспорт за провинциалисти

Различават ли се софийският и провинциалният боклук?
Обновена: 23 дек 2018 11:39 | 23 дек 2018 11:28, Нели Христова
221

През 2018 г. един пост на стилиста Кремена Халваджиян във Facebook предизвика вълна от коментари. В края на годитага Bulgaria ON AIR припомня как медиите реагираха медиите на този статус.

Още по темата


В своя публикация тя нарече част от жителите на столицата "провинциалисти" и апелира за въвеждането на софийски паспорт.

Припознаха ли се столичани в думите на стилиста и различава ли се софийският от провинциалния боклук?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези живеещи на помощи, неработещи и неучещи, са в София, прикотквани и поощрявани от едни големи партии, които по друг начин не биха преборили синята София, освен ако не се внесат електорат.Така и прародителят им Тошо Правешки преди половин век внесе дедите на тези пришълци-софиянци, за да се чувства сигурен, разчитайки на подкрепата на този пролетариат. Макар и със зверски избит или прогонен елит, България пак не беше уютно място за малограмотни и мързеливи, овластени уж-комунисти.
175
0
 
2
 
! Отговори
????? преди 5 години
Човек се мести в друго населено място за да работи, да учи, да се лекува или просто идва с осигурени пари, за да си почине и да се разнообрази за известно време.С каква цел пристигнаха в София десетки хиляди двуноги, след премахването на жителството, които в продължение на три десетилетия не потърсиха работа, децата им масово не ходят на училище или се мяркат там само за да вземат безплатната храна? Нали с помощите, които държавата им дава от нашия джоб, могат да живеят и в родните си места?
174
1
 
3
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Когато на някоя Дзвезда спрат да и обръщат внимание все ще намери начин да се и..ака за слава
173
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма такъв кич в България....5 милиона индивиди не могат да се търпят.мислят си че са много, а лондон е 2-3 пъти по-голям от цялата страна.
172
0
 
8
 
! Отговори
postradal pasi преди 5 години
Народа български го е казал "ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ"
171
0
 
2
 
! Отговори
postradal pasi преди 5 години
Ама вие по къщите ли ги мерите или по това кой какво е дал за България и за своя народ
170
0
 
5
 
! Отговори
postradal pasi преди 5 години
Това да се правиш на голям гражданин е доста тъпо и глупаво. Левски и Ботев като не са били софиянци са дали много повече на света от т.н се 'софиянка" а стига с тези тъпотии целящи отвличане на вниманието колко ти платиха за тази статия не върши никаква работа само си показваш простотията аз арменците ви мислех за по умни ама и при вас има шкарто
169
0
 
6
 
! Отговори
postradal pasi преди 5 години
Отвличане на вниманието от главните проблеми с ниски заплати, пенсии, дигане на цените на основните храни геноцида над българите и ред други проблеми и тая *** тръгнала да се занимава с глупости...
168
3
 
9
 
! Отговори
докторска градина преди 5 години
Точно там живее комунистическата номенклатура и техните безброй наследници и роднини от майна си райна си.
167
2
 
2
 
! Отговори
гнусна е тая преди 5 години
До макИ ако може, поне веднъж годишно да си мие косата!
166
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 179 : Кои банкноти,зелените ли ? Тях не ги печата у Софеата.Па много големи станаате с доларете бе Пич.Виж къдеси,виж за къде говориш,провансмен.
165
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такава селяния другаде.Хората от селата се възмущават на селянията дори.Да не говорим за етичност и морал,още повече за гражданско и национално самосъзнание.От там ще тръгне разрухата и разпадът на държавата.Не визи за София трябват,трябва бодлива ограда с ,,ежове'' по която да тече ел.ток,и ,,столичаните'' да излизат само с Пропуск.Да не е нужно да се издават визи за София,достатъчно да се издадат пропуски за свободно излизане от София.но само за ,,столичаните'',а за Българите свободно.
164
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Адам СмитНа мен са ми смешни,защото когато София преди стотина години е била кално село,много градове в България са били доста по-развити от София,самата София я създават хора с образование от други български градове,а не софиянци.Колко жители може да е било едно село? В миналото София се е наричала с българското име Средец,защото е била град в средата на българското царство,но след турското нашествие градът запада и става село.Името София е заради църквата Света София,което руснаците дава
163
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А питате ли нас българите от чужбина как изглежда в очите ни София?Няма да казвам,за да не се обидят софиянци.Не,че и те преди стотина години не бяха селяни.А тази Госпожа първо да се научи на културни обноски и да не обобщава.И престанете да делите хората и българите!В страната хора не останаха,а те ги делят на такива и онакива.По-добре да мигрират вътре в страната,но да има население,отколкото да емигрират извън страната и да останете без население!
162
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази "кокошка" какво и обръщат внимание, не ми е ясно! Ще замърсяваме, и още повече ще замърсяваме за да разберете богатите най-накрая, че не само вие имате право на добър, че и охолен живот! София трябва да стане като сметище-*** навсякъде, като духне по-силен вятър- да ги вкарва и в затворените комплекси, в които живеете богаташите!
161
0
 
27
 
! Отговори
мак преди 5 години
Не можа да блесне с парцалките, намерила си е друг начин. Пожелавам й, когато отиде в чужбина, там да я нарекат провинциалистка от България и да й покажат, колко е нежелана и проста.
160
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така и така вече сме вещици от едно съсловие. Та ние от вселенския сбор сме против
159
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Край докторската градина не са домовете на стари софийски семейства, щото миризливите шопи (кореняци софиянци) не са имали пари да строят такива къщи.Това са домове на хора от цяла България, които са дишли в София и са и придали човешки образ.
158
0
 
25
 
! Отговори
ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ преди 5 години
ПОТОМСТВЕНИ ХАЛВАДЖИИ, ЗАБРАВИЛИ РАНГА СИ.
157
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАШИТЕ ПРАДЕДИ ОТ ПРОВИНЦИЯТА СА СИ ПОСТРОИЛИ ХУБАВИТЕ КЪЩИ ПО ЕЛИТНИТЕ УЛИЦИ - ОБОРИЩЕ, МОСКОВСА, ШИПКА И ПР.КОРЕНЯЦИТЕ СА В ДРАС МАХАЛА И КОНЬОВИЦА (В НАЙ-ДОБРИЬЯ СЛУЧАЙ)