Темите през 2018-та: Софийски паспорт за провинциалисти

Различават ли се софийският и провинциалният боклук?
Обновена: 23 дек 2018 11:39 | 23 дек 2018 11:28, Нели Христова
221

През 2018 г. един пост на стилиста Кремена Халваджиян във Facebook предизвика вълна от коментари. В края на годитага Bulgaria ON AIR припомня как медиите реагираха медиите на този статус.

Още по темата


В своя публикация тя нарече част от жителите на столицата "провинциалисти" и апелира за въвеждането на софийски паспорт.

Припознаха ли се столичани в думите на стилиста и различава ли се софийският от провинциалния боклук?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще помоля селяните да се къпят малко по-често. Дори през ден ще е успех за тях.
135
5
 
15
 
! Отговори
sss преди 5 години
Тук най активни са хората дошли от прованса.На скоро ми казаха да си направим малка общност ние кореняците.Аз отдавна се изнесох с децата си извън столицата!По добре с една шепа хора,а не със хиляди!Чалгата начин за подръжание и какви ли не първични действия......ураа.Достатъчно е да видиш студентски град'разврат' и да видиш какво идва в града!
134
5
 
16
 
! Отговори
мен преди 5 години
мхм... и кореняците като спрат да получават пари от наемиии... калво предлагаш.. да започнат да работят ли...оооооо... само това не
133
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най добре да се въведе произход освен националност в личните карти!Като направи Ха.сан в Дюселдорф или Париж да се знае наистина кой - кой е .А това софийското гражданство си е комплекс от село .Умните хора са го установили " можеш да искараш сел/яка от селото ,ама селяшкото от него никога". Бръснари , постригвачи, професионални клюкари, репортери, политици все от селото са дошли ... не е толкова важно откъде си , а какво възпитание имаш.Да си селянин не е страшно, а ако си сел/як!
132
5
 
9
 
! Отговори
Следващият президент преди 5 години
Хващай се за негативните примери, но аз ти го написах "в сравнение със София" да Пловдив е по-чист и определено по-достоен град. То това не е много трудно за вярване. Повечвто градове в България са по чисти от София.Пловдив, Варна, Стара Загора не ми трябва да е точно Пловдив, само София да не е столица. Това не е извоюван статус, а даден. Може би за това и са толкова лоши стопани на столицата самите софиянци.
131
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Желю Желев - селянчето от "Висилинуву", дето го набедиха за "първият демократично избран президент", не беше отменил Софийското жителство, въведено ОЩЕ ОТ ЦАР БОРИС III, София сега щеше да бъде друга...P.S. Очаквам множество минуси от "столичани в повече". :)
130
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Следващият президентЧист и подреден?Столипиново ли имаш предвид или някой друг подобен район?
129
6
 
16
 
! Отговори
Ругатните са излишни преди 5 години
Според мен, става дума не за културата на поведението, а за целта, поради която някой е сменил местоживеенето си.Ако е дошъл в големия град за да учи или да търси работа, не виждам в какво може да бъде обвиняван. Ако е дошъл само за да се разнообрази, това би трябвало да е за кратко време, като ваканция. Ако е натрупал или наследил пари и иска да поживее в столицата без да работи, това си е негово право.Проблем са онези, които не учат, не работят, нямат от какво да се издържат. Те защо са тук?
128
10
 
14
 
! Отговори
Следващият президент преди 5 години
Една от най-големите грешки в историята ни е връчването на статус столица на София, вместо да се върви по първоначалният план който е бил Пловдив.Предлагам национален референдум за даване на статус столица на Пловдив - в сравнение със София чист, подреден, радва окото, има история и очевидно му приляга да е европейска столица много повече от най-грозната столица в Европа наречена с това иначе много хубаво име София.София да си остане финансов център и това е. Такова разделение правят навън
127
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ziziкак пък го скалъпи, че хората от провинцията са комплексари, те не искат паспорти за посещение на морето или планината... кой е комплексара, си е видно
126
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кременчето знае ли как е в мегаполисите?... явно не е ходила до Лондон, Ню Йорк и т.н. ... мечти по другаря Живков са нейните. Не искам да съм груб, но тя се е изказала като типична селяндурка!
125
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Културата нее да се втълпява в хората, че я имаш. Сега не било за селяни или столичани. А сиктир, селска работа, ама са от града, а правят баш наш работи. С кое се определят с по от един човек.
124
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът не е кой къде е роден, а кой се държи културно и кой не. Аз не деля хората на софиянци и провинциалисти, а на свестни и не чак толкова свестни.
123
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази да пали каруцата за Армения и да не се изказва по въпрос отнасящ се българите!А шопите когато унищожаваха производството в провинцията не реваха!
122
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам да тия пари за паспорти, които ще дадете, да ги дадете за една стая за луди. И една линейка за спешна психиатрична помощ. По евтино и по безопасно.
121
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки има право да се мести където си поиска без огранишение! Правешките мурафети трябва да се изкоренят до корени. Трябва да има строги закони за ред които да спазват всички! От град или село, ако си *** - спасение НЯМА!
120
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целият спор София-провинция е абсолютно елементарен и крайностите и от двете страни са безумно смешни. Възпитани и културни хора има и в София, и в Бургас, и в Криводол. В същите места има и простаци и нискоинтелигентни хора. Като процент простаците навсякъде са повече от културните хора. Всеки, който твърди, че родените в един град са а приори по-добри от родените в друг използва риторика от миналия век, която показва дълбоки комплекси.
119
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрете,коли,рейсове, и всички,машини с гориво,тровят въздуха,те са най гол.замърсител на майк. земя
118
3
 
20
 
! Отговори
чш преди 5 години
Абе, и ние в България не щем нечистоплътни арменски циркаджии, ама си мълчим! А бабата с кривите крака да я дава по- изи. Тя дори не пише грамотно. Дали е прочела поне една книга?
117
5
 
13
 
! Отговори
zizi преди 5 години
Здравейте!*** Христова за да си получи хонорара разлайва кучетата. Положението е изпуснато във всеки аспект преди 20 години. Не мога да си обясня тази конфронтация между нас самите. Има възпитани и по слабо възпитани хора независимо къде живеят. И се замислям толкова ли е било смачкано самочуствието на хората извън София, че 20 години не са го преодоляли.