Бих продавал… познайте какво? — Надежда. Надежда за всички!

Магазинче в Пазарджик дарява храна на бездомни. Не само по Коледа
26 дек 2018 12:30,
44

Ако можех да имам едно
магазинче със две полички,
бих продавал… познайте какво?
— Надежда. Надежда за всички.

 „Купете! С отстъпка за вас!
Всеки трябва надежда да има!“
И на всеки бих давал аз,
колкото трябва за трима.

А на тоз, който няма пари
и само отвънка поглежда,
бих му дал, без да плаща дори,
всичката своя надежда.

Джани Родари

"Вие сте хора и заслужавате нещо добро. Моля, влезте в магазина, за да си вземете сандвич и вода. Няма да ви задаваме въпроси".

Магазинче в Пазарджик раздава безплатна храна на хора в нужда. Не само по Коледа.

Собственичката Гергана Василева радва бездомните в града, но това не и тежи, всеки ден при нея се отбиват няколко души, за да си вземат храна, вода и добра дума.

"Хората не живеят само по Коледа и Великден, те живеят през цялата година", споделя Гери и посреща поредния бездомник.

А те никога не искат нищо, гледат право в очите и очакват… усмивката на Гери, разказва "Дойче веле".

Трябва да бъдем добри, не всичко е пари, защото: Кой е беден, ако е обичан?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е истинското българско родолюбие!
38
0
 
4
 
! Отговори
tozi преди 5 години
дано това да даряваш стане пандемия.дано се заразят и големите вериги .
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джани Родари и неговата книга за деца "Приключенията на Лукчо" , колко прозорливост и истина има между редовете на тази уж детска книга,днес хората се сблъскат с това,което някога четохме в неговата книга.
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" А как живеят Българите днес след 30 години навеждане на САЩ и Брюксел? "".....................Кадърните живеят доста добре ... неграмотните и простите - мизерстват (както по цял свят)Но разбира се ако този факт не ти изнася, винаги можеш да се само-успокоиш с 'лошите' Костов, СДС, Герб и капитализма като цяло ...Пусни си даже руска телевизия - там съвсем ще те успокоятС една дума - имаш избор - ГОРЕ ГЛАВАТА !!!
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Става въпрос за бежанци. Мигрантите са бежанци и бежанците са мигранти. Никой не мигрира просто така - винаги се бяга от нещо.
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не става въпрос за бежанци, а за мигранти, тоест за ново велико преселение на народите. Макар, че в Пакта има раздел и за бежанците. Като се напълни центъра, ще започне да се пълни и периферията, тоест България.
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България може и 2 милиона бежанци да приеме, има толкова пустеещи райони, само да искта да дойдат и да ранотят, но бежанците бягат от България като дявол от тамян, и тези които насила ги пратиха е България и те избягаха.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Сега същите хора даряват денонощно нова надежда че като се огъ3им на Русия ще живеем честито и богато."А как живеят Българите днес след 30 години навеждане на САЩ и Брюксел?
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСофия може само да завижда на градовете в Сибир, в сравнение с тях е като гето.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
104 500 000 (сто и четири милиона и петстотин хиляди).
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм от онова поколение на което ни даряваха безплатно надежда че ще живеем през комунизма когато благата ще се раздават на всекиму според потребностите а ще се изисква от всекиму според способностите.Лъжеш. Никога, никъде при соца не са обещавали такова нещо. Това беше идеал за далечно неясно бъдеще. И при соца се живееше много по добре, тогава България беше сред 30те най-развити икономики в света а днес е бедна като африканска държава и пълна с бездомници и просяци.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четете доклада на ЕК от 2010 година, там е посочено за всяка държава от ЕС колко мигранти може да приеме. За България са 104.5 милиона. Пактът за миграцията на ООН (2018) го има в интернет, може да се прочете от всеки.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега не се чака западняка да си кара 15 години колата, може веднага да си купиш 15 годишна западна кола.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Москвич не се чакаше. Чакаше се за Лада. И за времето си Москвича беше добра кола, за тези пари на запад нямаше да могат нищо да направят.
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стиховете на Джани Родари са чудесни и красиви, но приложени в живота с такава философия се постигат трагични резултати.Аз съм от онова поколение на което ни даряваха безплатно надежда че ще живеем през комунизма когато благата ще се раздават на всекиму според потребностите а ще се изисква от всекиму според способностите. С тая философия стигнахме до кривата круша и до последното място в ЕС. Сега същите хора даряват денонощно нова надежда че като се огъ3им на Русия ще живеем честито и богато.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ти що не хващаш пътя за САЩ да миеш тоалетни. Или трябва виза за САЩ, а? САЩ нали имад договор за безвизов режим с ЕС, ние го спазваме и ги пускаме без визи. САЩ спазват ли го, или за тях България и българите са полу-човеци втора категория и не е нужно да се спазват с тях договори.
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха 1 милиард, ти си най-големия *** бе :)) Само цифрата ми показва за какъв млумник става дума.
22
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 8 и 12Пак ли ще се плашим с мигранти? Не ви ли омръзнаха путинските идиотизми. Като те е страх от тоя 1 милиард мигранти хващай пътя за Сибир.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СОЦАЕла да ме хванеш за щепсела и да ме разходиш малко, пък аз през това време ще ти обясня как се купуваше кола и жилище по времето на социализма. Търсите и вие под вола теле белким някой се хване на опашатите ви лъжи.
20
2
 
2
 
! Отговори
До 8 и 12 преди 5 години
Който не дава работа и не храни собствения си народ ще храни друг (чужд). На 19 декември 2018 е ратифициран Пакта за миграцията на ООН и влиза в сила и за тези държави, които не са го ратифицирали. Европа ще приеме 1 милиард мигранти от Африка, Азия и Латинска Америка. Всички те ще имат право на безплатно здравно обслужване, социални права, безплатно образование, жилище и др. Терминът нелегален(незаконен) мигрант няма да съществува. Всички ще бъдат законни, дори и без документи за самоличност.