Богоявленски бой на селски път. Роми срещу 33-годишен

Жителите на Войводиново този вечер излизат на протест
7 яну 2019 13:15,
100
Богоявленски бой на селски път. Роми срещу 33-годишен
Снимка: архив "Булфото"

Жителите на село Войводиново ще излязат тази вечер на протест след нападение от роми над военнослужещ.

Двама младежи от ромски произход са нападнали снощи 33-годишен мъж, който се прибирал от ваденето на Богоявленския кръст в Пловдив, съобщава TrafficNews.bg.

Още по темата

Инцидентът е станал пред очите на редица свидетели. По разказ на очевидец, мъжът направил забележка на двамата младежи, които стояли на пътя, а той не можел да мине с автомобила си.

След нея ромите изкарват мъжа от колата и му нанасят серия от удари по главата и тялото. Хората наоколо се намесват и разтървават побойниците. За минути обаче от ромската махала идват над 20 души с брадви и колове. На място се е отзовала полиция и екипи на специализирани звена, които предотвратяват по-тежки сблъсъци.

От МВР заявиха, че двама младежи, на 17 и 21 години, са били задържани заради нанесен побой над 33-годишния мъж. Той е бил откаран в болница и след преглед е бил освободен за домашно лечение.

Срещу двамата побойници е започнало досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда  по хулигански подбуди .

Протестът е насрочен тази вечер от 18:00 часа пред църквата в селото.

"Искаме ромите, които всички живеят в незаконни къщи да бъдат изселени оттук! През годините те станаха страшно много. Ако допреди 15 години бяха 10-20, в момента са стотици! Страх ни е за децата ни", каза жена от селото, която се готви за протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
52
 
! Отговори
койчо от калековец преди 5 години
До ОбединениСтига с тази "толерантност"!Щом държавата не си изпълнява задълженията, какво се прави тогава?!Българите се обединяват в отряди за изтребване на разбойниците!
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 42Какво е направил?
37
1
 
30
 
! Отговори
Край преди 5 години
В условията на наложената в ЕС либерална демокрация оправия с ромите няма. Ако искате магистрали с пари от Брюксел - свиквайте.Където има подобно население за да има държава има БОЙ. В Турция 40-50% от населението е подобно обаче има здрава ръка и ред.
36
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР са заети да спират таксита и да ми барат патока с предтекст наркоакция... страх ги е да влизат в махалите (реален случай)
35
0
 
25
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
И толкоз ли нямаше бледолики да се намесят и да смачкат кафявата сега. Само *** останаха,шанс ми разтърват. Кафяв га и да го пребиеш се шанс му е късно
34
0
 
31
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
Поинтересувайте се при старта на Априлското възстание в Копривщица,кои са първите избити от възстанниците...Изненада ...Не са османци!
33
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес.бг защо мълчите за президентския хулиган???
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До чарлиТочно така пич, обработване с мотики ще им се отрази много добре.Макар че по-долу някои предлагат и по-ефикасни методи.На всичко му идва времето.
31
0
 
33
 
! Отговори
Владимир Зидаров преди 5 години
До небългаринПрав си.Преди време в България беше така.Завършил съм военно училище.Сега обаче сме европейци!По мое време за 15 минути щяхме да изорем гетото.
30
0
 
31
 
! Отговори
чарли преди 5 години
С протести не става, "лозето не ще молитва,мотика мотика е нужна !
29
0
 
26
 
! Отговори
Българ преди 5 години
Ромите не скачат в ледените води. Само гледат сеир. И после издебват нашите герои и ги пребиват по селските друмищата. Турците не пречупиха тази древна вековна традиция та на ромите ли ще се дадем. Заведете калоферското хоро в това село и трогнете хорото на мегдана.
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се пази електората, а и демокрацията е на страната по силните.
27
0
 
29
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Стига с тия протести,бе ! Взимайте коловете и ги суровакайте за здравье...
26
0
 
40
 
! Отговори
Непълна информация преди 5 години
Не ни съобщават по колко деца вече е създал всеки един от двамата биячи.Да не напишат, че въпросните "момчета" на 17 и на 21 г. са неженени. Всеки разследващ журналист би трябвало в рамките на същия ден вече да е установил с колко пик..ли до момента всеки един от тези двамата е живял на семейни начала и по колко деца е направил, за да има какво да плюска и да се излежава по цял ден, без да работи.Колко пари са източили от бюджета от раждането си до днес?А до кой клас е учил всеки един от тях?
25
0
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Палете наред , иначе спасение няма !
24
0
 
17
 
! Отговори
Владимир Зидаров преди 5 години
До небългаринПриятел , комшийте имат същия проблем с ромите.В Одрин половината от битовата престъпност е извършена от роми.
23
0
 
34
 
! Отговори
Ей, хора! преди 5 години
Екипи на специализирани звена е трябвало да бъдат вдигнати и докарани в това село, за да усмирят гнева на ***, който според тях е справедлив - никой няма право да им прави забележка, когато НЕ са прави, нито да ги възпира, когато са решили да усмъртят някого.В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА тази сутрин от онази махала нямаше да има и помен, нито някой щеше да знае къде са се дянали нейните обитатели, нито пък някога занапред щеше да се чуе нещо за тях.
22
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре дошли в Булг аристан, където да живееш на село си е като Дивия Запад.Цикламените не минава и ден без да влязнат в новините и ние все излизаме на протест. Резултат няма дори става все по зле. БГ 2050г ще е 5 млн и от тях 1 млн циклама, така че свиквайте.
21
0
 
26
 
! Отговори
Командир Спок преди 5 години
Колко са арестуваните ромуланци?
20
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е трябвало да им прави забележка :)