Роми нападнаха горски с брадви и мачете заради дърва

Екшънът се разиграл при проверка на каруца в Струпец
92
Роми нападнаха горски с брадви и мачете заради дърва
Снимка: архив, БулФото

Поредно грубо нападение над горски служители е извършено днес при проверка на конска каруца. Това съобщиха от пресцентъра на Изпълнителната агенция по горите.

Служителите на Регионална дирекция по горите - Берковица са били нападнати от група роми. Каруцата им е била натоварена с дърва за огрев и движеща се по черен път в землището на с. Струпец, община Роман.

Горските инспектори са произвели контролни изстрели със служебно оръжие във въздуха, за да спрат нападението, това обаче не спряло ромите, които били въоръжени с брадви, мачете и моторни триони.

За избягване на пряко съприкосновение, горските служители се оттеглят, при което по тях са хвърлени брадви и мачете, което се забива в предното стъкло на служебния автомобил.

За съдействие са извикани служители на РУ Роман, които вземат показания и разследват случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На зелените мястото им е пред парламента,а еко министерството да купи и им даде на горските инспектори пушки помпа с патрони с съчми 0,6мм.Стреляй по Ц....на и не го жали.*** долни
62
1
 
6
 
! Отговори
Оффф преди 6 години
България!Страната на Маугли,Винету и още много и други знайни и незнайни герои!
61
2
 
5
 
! Отговори
Дортмунд преди 6 години
:)ще си замалча:)!
60
4
 
23
 
! Отговори
Елена преди 6 години
Ето...Има работа и за зелените!!!!Вместо да се разхождат по павета из София,да си направят дружинки и да си пазят зеленината в България!Доста повече ще свършат работа,ако наистина искат да я вършат!!!!
59
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слушах единия горски по телевизията и очаквах да чуя, че са спрели крадците на дърва и те при опита за проверка са оказали съпротива с колове, псувни и резачки.Всъщност думите му бяха: - Изведнъж пътя ни бе преграден от каруца натоварена с дърва след което ни нападнаха!Значи вместо горските да контролират бракониерите, ония превантивно са ги атакували още щом са им се изпречили на пътят!
58
1
 
8
 
! Отговори
Бръчков преди 6 години
До АнонименТова е пълната истина с допълнение , че и по корупция сме номер 1 ......
57
3
 
15
 
! Отговори
Бръчков преди 6 години
Откакто ромите станаха роми и герберасти , всичко им е простено ...... Да им се закарат дръвца безплатно с честитка от този сайт !!!!!
56
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О небеса!!! За пръв път българският народ има единно мнение по тема! Ами нормално, всеки разумен човек иска да живее в правова държава, където се съди справедливо според делата! Явно само един определен етнос не иска това. Бойко, Цецко, Сотирчо, четете ли....?
55
1
 
26
 
! Отговори
Правосъдие преди 6 години
Може би трябва да е като в щатите, да ги подканиш два пъти да оставят оръжието ,на теетия гърмиш. Тогава може би няма да хвърлят манарчета
54
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без *** на Бай Суджук ще му е трудно на избори. Омразата към него все повече расте, само те и тези които са на хранилката му го подкрепят. Такава разруха нанесе на България, така здраво ни закова на първо място по бедност и смъртност, така се заби във властта и окопа, заживя вжсвой свят, че България е страна с демокрация и правов ред. За корупцията Му да не говорим, тотално ни обсеби живота. Ето защо пази електирата си. В Бургас лилав ударил полицай така, че му счупил черепа, тези нападат??
53
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги накажат, как тъй ще гърмят срещу електората на Баце?
52
1
 
8
 
! Отговори
Чужденец преди 6 години
До полицайА с какво ли са произвели предупредителните изстрели тогава?Нещо май не си разбрал като гледам, ама в бг много сте така..
51
8
 
0
 
! Отговори
полицай преди 6 години
До Американгорските не са с оръжие. и в америка не са. там имат и подобието "горска полиция" която ние нямаме. те са лицензираните полицаи.
50
2
 
41
 
! Отговори
Американ преди 6 години
В Америка такъв слуачай щеше да доведе до няколко циraнaлa по-малко на Света.Изобщо защо им се дава оръжие на тия горски, след като не искат да го ползват даже в случай на въоръжено нападение от престъпна група?
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не пишете такива анти шведски новини ,моля .Хубавите хора са го посрещнали с бъклица и дрян и са му честитили новата година . Седнали са яли, пили и са веселили .
48
1
 
35
 
! Отговори
Нужен ни е преди 6 години
Нов закон,който да даде разширени права на горските.Да им се зачисли автоматично оръжие и по силата на новия закон като надупчат безвъзмездно кратуните на 5-6 бракониери всичко ще си дойде на място.
47
2
 
52
 
! Отговори
Мария преди 6 години
Г-ДА от МВР ДОКОГА ЩЕ СЕ ЧУВСТВАМЕ КАТО ЖЕРТВЕН АГНЕЦ ПРЕД ТЕЗИ *** МАЙМУНИ.
46
1
 
36
 
! Отговори
Тео преди 6 години
Я виж ти ... вожда на *** и шамана хвърлили томахавката върху бледоликите. Мисля, че е време на нашите бледолики да им се позволи да си решават проблемите както едно време, или поне да поставят на място ***! Пък било мястото и два метра под земята.
45
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умишлен опит за убииство на етническа основа .
44
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горските трябва да бъдат въоръжени.Нерегламентираното изсичане на горите трябва да се третира като посегателство вържу държавна собственост и да се наказва с цялата строгост на закона.