За Войводиново: Не нашите хора, не вашите – закон за всички българи!

Днес ще бъде опериран нападнатият военнослужещ
Обновена: 9 яну 2019 10:54 | 9 яну 2019 10:45, Петя Славова
141

Очаква се днес да бъде опериран 33-годишният военнослужещ, пребит от двама роми във Войводиново. Хората от селото смятат да протестират всяка вечер, докато незаконните постройки в ромската махала не бъдат премахнати.

Започва и подписка с искане на двамата задържани за побоя да бъдат присъдени най-тежки наказания. Прокуратурата иска постоянен арест за нападателите и им повдигна обвинения.

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR председателят на Фондация "Саворе" Христо Николов коментира, че българският народ е един от най-човеколюбните и на нашата територия има много приети общности. По неговите думи проблемът се преекспонира както на етническа основа, така и на партийна, за да може политиците да вдигнат рейтинга си.

"Не мога да приема тезата, че винаги това става като битов конфликт, защото във всеки от тях, започнал невинно, следва събиране на голяма тълпа и следва нападение срещу полицаи, лекари, работници, а сега виждаме и срещу военнослужещ. Този инцидент ми прилича на провокиран, търсен и организиран", коментира депутатът от "Обединени патриоти" Милен Михов.

По думите на Христо Николов на територията на България има около 7 хиляди студенти от ромски произход, което значи, че коефициентът на повишаването на грамотността на етноса расте. Според него не се очаква ескалация на етническото напрежение.

Депутатът от "Обединени патриоти" коментира, че етническо противопоставяне и ескалация няма да има. Той е на мнение, че българите са достатъчно толерантни, но и в същото време и достатъчно решителни да наложат ред в собствената си държава чрез силата на закона.

"Пресечната точка е законът, правилата, прилагането им безкомпромисно, независимо срещу кого - не нашите хора, не вашите хора, а за всички български граждани", заяви Михов.

Христо Николов призова всички граждани от ромски произход да мислят преди да предприемат действия, които са в ущърб на етноса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
29
 
! Отговори
точка преди 5 години
Никакви социални помощи за този паразитиращ етност.Принудителен труд ,да си изкарват прехраната като всички останали хора.Ако не желаят,да се отказват от българското гражданство и да станат ...мигранти.Без това са номади.България няма нужда от тях.За този етнос в ЕС трябва да има отделни еднакви лични документи,не да се водят "българи","турци",румънци" и каквито и да било други защото не са.
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До лабут под път и надЩом оправдаваш подобна първична реакция, като цитирам "млати по улиците като пощурял" и "пали и почва кютека", значи си доста просто човече, но нищо утре някой ще подпали, ще започне кютека и теб ще те млатят като пощурели, а може и това да са децата ти. Аз не знам самите роми това ли им е идеала за добър живот, кютек, млатене до смърт, при най-малкия повод?
67
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо са арестувани само двама. Биячите са били повече, а е имало и подстрекатели и готови да се включат.
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 72Сега не сме ли по тази система?
65
1
 
10
 
! Отговори
Поговорка преди 5 години
Какъвто премиера такива и ромите му!
64
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите са рискова група хора и трябва да получават всичко безплатно, но без да са длъжни да работят и плащат данъци сиреч всеки ром трябва да стане като НПО.
63
3
 
4
 
! Отговори
лабут под път и над преди 5 години
път.....Ромите от де да знаят ,че човека дето им се е развикал е военен те да нямат ВОЗ/служилите знаят какво е ВОЗ / нито в казарма са били нито нищо --бият са с човек със зелени дрехи ,ако Каракачанов слезе и иде да им вика и той ще коментира случая от болницата на улицата е така --я що народ се млати по улиците като пощурял ,защо село Войводиново да е изключение ,българи роми всичко от една дума пали и почва кютека...даже мъже бият жени ,че ги засекли...
62
0
 
21
 
! Отговори
Циник до Аз преди 5 години
Виждаш ли докъде води ежедневния "брейнуош", че ако циraнина изкара диплома - това е "постижение" ? Навремето работех по 13 часа на ден ( в Оснабрюк ) , и "в движение" учех немски - за половин година го говорех...след още половин го говорех много добре - днес немския ми е почти перфектен...извоювах си постоянен договор в стара немска фирма! Никой не ми е казал Браво или Хвала! Това са неща нормални за всеки уважаващ себе си и околните човек! А за *** - е повод за хвалби! Пълни глупости!
61
2
 
8
 
! Отговори
мдаа преди 5 години
Ами те ромеите като виждат,че за Цветанов,Борисов и сие закони и затвор няма тогавя асфалтираните им подражават и се получава нещо като милиционерска анархия!
60
5
 
5
 
! Отговори
Евроатланик преди 5 години
Всички роми трябва да са на соцялни плюс телк.
59
6
 
4
 
! Отговори
дайте преди 5 години
климатици на всички български граждане ,които се топлят с печки.Безплатно.
58
1
 
18
 
! Отговори
До 62 преди 5 години
Това са много елементарно устроени хора, те са едно племе, което прескача от едно населено място на друго, плячкосва и си заминава. Това са едни мародери, въпроса е че ние като общество се правим, че те не съществуват. И нека бъде ясно, за тях няма етнос, срещнат ли друга банда роми, пак следват побойщи, убийства и т.н.
57
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заселете ги в Банкя да са близо до бащицата си.
56
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия сега ще отидат в друго село да правят същите золуми, дастроят незаконно и да ползват ток незаконно.
55
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Христо Николов призова всички граждани от ромски произход да мислят преди да предприемат действия, които са в ущърб на етноса." - едно добро пожелание, за жалост едва ли ще стигне до неграмотните си адресати. И преди да говорим за етноси, лошите българи и вечно дискриминараните роми, нека поговорим за етноси като арменци, турци, китайци и т.н., те защо не са дискриминирани и приемат ли това което правят голяма част от ромите?
54
4
 
11
 
! Отговори
лайф из лайф.... преди 5 години
Българката до 35 г не можеш да я накараш да се задоми обикаля като изоглавена слага табела на челото продава се и тръгва от заведение на заведение да намери принца как да имала децап като не били осигурени--вижте чалга принцесите те са тяхните идоли ,а ,,ромката на 35 е баба 6-7 ми път ще ни петопят та ще ни скрият топката и това е факт необорим--едните правят кариера другите деца ---тези с децата печелят ,които има деца ще има и армия и данъкоплатци --другите са история...
53
0
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
Ама ти верно защо си ми дал при и изобщо на тези роми? Защо си се вкарал в тази ситуация изобщо, да се зачуди човек защо, като не искаш услугите им просто ги отпрашташ да си въртят номерата другаде.
52
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не трябва да се оставя ненаказано пребиване на военни и полицаи! Сега обществото очаква една изключително тежка присъда. Никаква прошка! Да запомнят завинаги, че тук има закони! Приказките вече не помагат. Нови закони, драги депутати! Иначе всички деца на България ще я напуснат.Те не ви вярват! А може би ще ви е по-удобно да управлявате безпросветно и примитивно население? "След нас и потоп!", а?
51
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кажете ми кои е измислил детски да вземат само децата чиито родители имат доход под 360 лв!!!???????
50
0
 
0
 
! Отговори
Пич, преди 5 години
До Анонимен 37ти какво предлагаш?