Вечната битка: Софиянци vs. провинциалисти. Рунд – пореден!

250 00 души се е увеличило населението на София за 10 години
Обновена: 11 яну 2019 18:12 | 11 яну 2019 17:15,
85

Войната на кореняк софиянците с гостите на столицата – битка, която никога не може да бъде спечелена, но пък се води редовно на различни фронтове, най-често в Иитернет.

Лагерите се разделят на "Големия град" и "Провинцията", а двата отбора не пропускат възможност да оплюят врага.

Столичаните най-често атакуват по време на празници, когато София (защото са четвърто, пето, десето поколение столичани) опустява, след като провинцията си отиде обратно "на село".

С 250 00 души се е увеличило населението на София за 10 години, а официалната статистика показва, че само за една година хората, дошли в столицата, са 23 000. Данните са нa cлyжбa ГPAO ĸъм MPPБ и oтчитaт caмo гpaждaнитe, ĸoитo ca ce peгиcтpиpaли, чe живeят в cтoлицaтa. Haceлeниeтo нa гpaдa cъc cигypнocт e пoвeчe, тъй ĸaтo имa и тaĸивa, ĸoитo нe ca гo нaпpaвили.

Още по темата

Според водещата на "Фамилно" по Bulgaria ON AIR Деляна Маринова - Джуджи инфраструктурата на София не може да поеме всички хора, идващи в столицата, за да работят.

"На идване към телевизията си направих труда да гледам регистрационните табели на колите - имаше КН, Н, Х и всякакви други. Трафикът в София е безумен, хората от провинцията не са свикнали да карат в толкова натоварен трафик и затова стават и катастрофи", сигурна е тя.

Джуджи е на мнение, че хората, дошли в София, са много повече, отколкото се съобщава в официалните статистики.

Телевизионният водещ Павел Владимиров пък смята, че не всички хора от провинцията са "лош импорт" за София. Той мисли, че голяма част от тях обогатяват столицата и създават семейства.

"Да се правят генерални заключения не бива. В същото време има много софиянци, които пък отиват да работят в Пловдив. Има и хора, които си остават в собствените градове", категоричен е Владимиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На запад кметовете и политиците се преизбират по това колко нови работни меата са направили и колко стари са загубили.Когато баланса се промени с малко си отиват в миналото.
31
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ми липсва гражданството...
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам джуджи с какво се отличава от който и да е *** ***, който си дрънка че от неговото село по хубу нема.
29
1
 
27
 
! Отговори
Провинцилист преди 5 години
Политиците са виновни, ако не бяха унищожили препитанието на хората в провинцията, те нямаше да идват в София! Хората не са виновни че си търсят как да си платят за хляба!
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с пълни глупости.Според тази таблица населението на градове като Пазарджик и Кърджали се е увеличило почти двойно.Тази статистика изобщо не е вярна.Вярна е тази на НСИ според която населението на София се е увеличило с 76 хиляди души за 10 години.Което за такъв голям град е нищо.
27
1
 
33
 
! Отговори
мак преди 5 години
С риск да се повторя, тая джиджи да отиде в чужбина и там да я третират като провинциалистка от България, тогава друга песен ще запее. Пък и да се родиш в София не е твоя заслуга, нито пък е недостатък ако си роден в провинция. Този спор кой е по-по- най е безсмислен и смешен.
26
2
 
24
 
! Отговори
провинциалист преди 5 години
А софиянци като ходят в щатите или англия извънземни ли да ги наричат.... хаха... не живеем при бай Тошо... в Ню йорк аигурно са само местни... и само да попитам... закъде са работливите наемодатели без така градски наричаните от тях.. квартиранти
25
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как може да публикувате такива *** статии?Страната се тресе от скандали, тръгнали да пишат за противопоставяне между Сф и провинцията!
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите харесват това...
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има и такива на които им писна от селяния, не от селяни, и напуснаха не само софия (нарочни с малка буква), но и българия (също).
22
1
 
11
 
! Отговори
iii преди 5 години
Абе това джуджи журналистка ли е?
21
1
 
2
 
! Отговори
А преди 5 години
Е банйеееееее
20
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Вземам семки и ще гледам с кеф мача!
19
4
 
27
 
! Отговори
Мир преди 5 години
Софиянците не си говорят с хора от провинцията, за да не се окажат от едно Село.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Влака и да ви няма.
17
10
 
16
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Рундове не е имало. В София вече почти няма други освен провинциалисти. Едно време поне бяха по - скромни. Сега идват все по- надъхани, нагли и арогантни. Ужаса не се очаква да спре скоро.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то за това и София е такъв бардак - Иванчева кмет на София!!
15
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек има един живот и иска да го изживее максимално добре, наистина София и големите градове предлагат по-добри условия за живот, вината е на такива политици като бб и компания, че не развиват и останалите населени места, естествено като налееш милиони в метрото на София печелиш гласове на избори.Но като се замисли човек какво толкова дава метрото, блъскане от единия край на София до другия за да изкараш прехраната си.Но идва и друго поколение за което метрото няма да е като ходенето до Марс
14
6
 
7
 
! Отговори
шанаджия преди 5 години
Аман от комплексарщина!Пет пари не давам кой е софиянец и кой от прованса!Просто искам да спазват договорките,и далаверата да върви!Иначе имаме проблем!И става лошо!
13
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами погледнете например правителството - нито един софиянец. Всички до един диви селяци - Борисов, Цветанов, Цачева, Атанасова, Караянчева, Горанов, Московски, Добрев, Каракачанов, Сидеров, Симеонов... Затова и България е там, където е. Какво добро да очакваш от неграмотни крадливи селяци. Ами то дори кметът на Столицата е една невзрачна селска женица.