1 година тормоз! Баба Марийка виела от болки, но кой да я чуе?

Продължението на една история от Росно, Великотърновско
14 яну 2019 15:15,
73
1 година тормоз! Баба Марийка виела от болки, но кой да я чуе?
Снимка: Кадър "Нова телевизия"

Потресаващ случай на тормоз и насилие. Една година дъщеря системно пребивала 85-годишната си майка, държала я е под ключ, на студено, хранила я с един хляб на седмица, вземала й пенсията, не я пускала дори до тоалетната.

Историята е от село Росно, Великотърновско. За случая се разбра преди дни, след като насилничката починала, а възрастната жена бе изведена от дома с измръзвания. Сега е настанена в хирургията на великотърновската болница.

Марийка Станчева е от Пловдив, на 85 години. Една жена, преживяла година на мъчения, тормоз, системен побой и глад. Всичко започва с едно писмо от 56-годишната Снежина – дъщеря на баба Марийка. Моли я да се пресели от Пловдив, където възрастната вдовица живее сама – в село Росно. Снежина и 35-годишният й син имали здравословни проблеми и нужда от финансова помощ.

Още по темата

Къщата в село Росно е в покрайнините. Селото е с 80 жители, а в близост до семейството няма обитаеми имоти. Това е и причината никой да не чува виковете на баба Марийка.

Освен недохранена, бабата била и с измръзвания на крайниците.

"Аз я намерих. В стаята – никаква топлина. Печката не е палена. Никаква топлина, а в селото беше -20 градуса", заяви кметският началник на село Росно Пенка Конакчиева пред Нова тв.

А днес къщата на ужасите има само един обитател – 35-годишният внук на баба Марийка - наркозависим и отчасти свидетел на насилието над жената.

85-годишната Марийка Станчева няма претенции към своя внук. Твърди, че й е помагал тайно.

От Община Златарица, социалните служби и полицията вече са осигурили на баба Марийка място в Старческия дом в града. Извадили са й нова лична карта, тъй като не е ясно къде й е старата. Върнали са й дебитната карта, където получава пенсията си.

Вдовицата не пожелава своята съдба – никому: "Никога не оставяйте майките си, дори и на чужд човек. Помагайте. Ако не беше третата власт и полицията, щях да умра. Аз се бях отказала. Сама си говорих...".

Спасение за баба Марийка се намира, но не й за нейната мъртва дъщеря – насилник. Починалата от рак на черния дроб, на 30 декември, 56-годишна Снежина, все още не е погребана. Синът й няма средства за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Таня преди 5 години
До АнонименСамо не разбрах как поставихте диагноза на жената, че страда от деменция???
57
1
 
1
 
! Отговори
Таня преди 5 години
До АнонименВ случая говорим за хора които са продали имотите на бабата и и ползват пенсията, а за награда - тя гладува! Всеки сам според съвестта си, решава дали да гледа и помага на родителите си или не. Казвам го от опит, защото лично аз гледах години наред баща ми като последните две беше изцяло на легло. Сега гледам майка си. Знам колко е трудно! Не казвам, че децата са длъжни да гледат и да се грижат за родителите си. Но е безобразие да им изземат жилище, пенсия, които са си лично техни!
56
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 59Тя не лъже, тя просто е болна. Тя мисли всичките нейни фантазии за реалност. Това е болес бе, хора, толкова ли не можете да разберете. Бъдете мили с такива хора, не ги критикувайте, не им се обижсайте, не им се карайте, не ги унижавайте. Понякога говорят безмислени неща, не го взимайте насериозно нито лично. Представете си как ще се чувствате на тяхно място. Понякога са дори агресивни, те не го правят умишлено, това се дължи на болестта деменция. Прочетете за нея.
55
5
 
3
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Кой ще гледа сега внукът, горкото дете, сираче, само в студа. Кой?
54
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съчувствие за мъките на Снежина. Но ако писаното по-горе е вярно, това не я оправдава за побоите над старицата.
53
19
 
2
 
! Отговори
Митал преди 5 години
Вижте се ***!ALLAH EKBER
52
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тази дементна баба може и да лъже
51
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горката покойница - и вместо да се спази това простичко правило " за починалия добро или нищо", тази починала клетница ще получи посмъртно за "награда" помия върху себе си!Да, виновна е Снежина! Да, Снежина е насилничка! Насилничката е насилвала майка си ! Насилвала старицата, за да може майката на Снежина да се храни, пере и облича и пие хапчетата! Насилвала я, като й е взимала пенсията, иначе тези пари щяха да отидат тъй щедро за някой ало измамник!И тя получила помия за " благодарност"!
50
14
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Ценностите на западната демокрация,там си имат традиции в заключването на хора с години ,тука бързо ги усвоихме ;) !!!
49
12
 
7
 
! Отговори
Въпросче преди 5 години
Истанбулската конвенция какво казва по въпроса?
48
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има хора всякакви, но за съжаленеи често се случва дъщери или синове да се грижат както трябва за по-възрастните си родители, но срещу това да получават обиди и клевети. Тези по-възрастни родители, може и да са на 50-60-70 години, т.е. не чак толкова възрастни и да са напълно с ума си. Пенсионира се рано на 50-60, иска му се да си поживее, но трябват пари. Сине дай, дъще дай, за да отида да ги проиграя на хазарт например. Като не му дадат, стой та гледай - бият ме, взимат ми пенсията, храна не
47
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 38В Бг никой не строи старчески домове, защото държавата е игнорирала възрастните хора и ги е оставила на гърба на близките им, които са също бедни и болни. Който оцелее, оцелее. Държавата не се интересува от народа.
46
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кметът или социалните служби е трябвало да се интересуват какво се случва в тази къща, защото са знаели, че там има болна от рак и наркозависим.
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 43На бас ловя, че ти си един лицемерн нещатсник и подмазвач и използвач, който се възползва от всякаква ситуация. Ти, , би се възползвал и от такава грозна ситуация! С това мога да кажа, че ТИ си за съжаление, а НЕ аз! Аз няма какво да печеля, но няма и какво да губя. Остана ми само горчивината, която получих от родата на мъжа ми. Не им желая зло, нека да са живи и здрави. И още нещо - другата снаха (етърва ми), БЕЗ причина НЕ иска да вижда нито свекъри, нито мен.
44
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип мисля, че в едно такова малко село хората се познават много добре. И се интересуват един от друг дали са добре. Когато един роднина забрани достъп до негов роднина от другите съселяни, това е сигнал, че става нещо нередно там и кметът трябва да вземе отношение. Да се поинтересува щак живеят тези хора там. Да ги посети, да пита възрастните хора как са, добре ли са гледани.
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40дали възрастната старица ме мрази или не- това си е нейна работа. Но да, тя ме мрази, щото я знам, що за човек е. Но както и да е... Това вече е минало, мъжът ми да си се занимава с родата си и баба си. Не преча на никому, само останах с горчивина - с какво желание и добро се държах към тях, а те, как се отнесоха към мене... И на свекървата и до ден днешен й викам " майко" , докато другата й снаха ( жива и здрава) се държи като кралица, не иска да я чуе.. Както и да е.
42
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40А ти защо си мислиш, че възрастните могат да се държат към младите както си искат, да злословят зад гърба им, да ги клеветят и младите трябва да ги обичат и търпят на всяка въпреки всичко?
41
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 41Обидите ги използват само лошите, злобни и нещастни хора! Съжалямам теб!
40
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40, смяташ ,че аз и другите коментиращи НЕ съчувстват на тази старица ли? А ти имаш ли милост към НЕЙНАТА БОЛНА ОТ РАК ( И НАСКОРО ПОЧИНАЛА!) ДЪЩЕРЯ?
39
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо, не използвай обидни епитети, защото още повече разкриваш що за злоба има в теб. Смири се! И се постави на мястото на възрастната жена. Това се казва емпатия. Да осъзнаеш защо се получава така. Винаги има причина и следствие и сега след обидите ми е ясно защо не те обича възрастната жена, защото си злобна, завистлива и много лоша. Тя те е усетила. Ха