Магистрала Видин - Монтана, 4 ленти между Мездра и Ботевград

Проектът за участъка от път Е79 претърпя сериозни промени
24 яну 2019 19:10,
33
Магистрала Видин - Монтана, 4 ленти между Мездра и Ботевград
Снимка: БTA

Магистрала ще свърже Видин и Монтана, а между Мездра и Ботевград ще бъде изграден скоростен четирилентов път. Това съобщи министърът на регионалното развитие Петя Аврамова на среща във Видин за развитието на проекта за модернизация на пътя до Ботевград.

Проектът за участък от пътя Е79 между Видин и Монтана е променен от първоначалните планове в автомагистрала. Участъка между Мездра и Ботевград пък се предвижда да се превърне в скоростен четирилентов път заради релефа и трудните условия за неговото изграждане.

Още по темата

В срещата участваха инж. Дончо Атанасов - член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", народният представител Владимир Тошев, областният управител Албена Георгиева и кметът на Видин Огнян Ценков, предаде БТА.

Тази година трябва да приключат процедурите за избор на изпълнител на пътя между Видин и Ружинци, като успоредно с това ще бъдат процедирани парцералните планове, ще бъдат извършени отчуждителни процедури и в края на годината да започне реалното строителство, каза Дончо Атанасов.

Проектът за строителство на пътя между Видин и Ботевград е приоритетен за правителството, като лично ще следя изпълнението на заложените графици, каза Аврамова. Тя посочи, че първият участък, който ще започне да се строи е от Мездра до Ботевград, тъй като е най-напреднал в процедурите, след него започва строителството на пътя от Видин до Ружинци.

Министър Аврамова определи като правен казуса между община Видин и АПИ за забавянето на процедурите по изработването на общия и подробния устойствен план на пътя и посочи, че с промените в ЗУТ се дава възможност тези процедури да бъдат ускорени. По-рано днес министър Аврамова се срещна с кметове на общини и председатели на общински съвети от областта за напредъка на проекта за модернизация на пътя Видин - Ботевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХахаСтрой се. *** и виж, ако можеш.
25
6
 
0
 
! Отговори
да преди 5 години
Не се напиняйте, народа се изнесе, тоя път вече нема за кого да го праите освен за вазе си да олапате комисионните.
24
1
 
8
 
! Отговори
До №22 преди 5 години
До до 17Ще те допълня. Имаше завод за полиамидни влакна и завод за автомобилни гуми, които се произвеждаха по френски лиценз със супервайзъри и наладчици от Франция, имаше завод за помпи, цигарена фабрика, млекозавод, в който създадоха сирене "Крема" и пушено сирене, шиеха за ГФР ризи и разни други дрешки, месопреработване, имаше работа за всички! А на софиянци ще припомня как чакаха "мазния влак" в гладните години след войната, за да оцелеят! Съищте тези днес се подиграват на Северозападнала!
23
3
 
8
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
На приказки звучи чудесно, но в действителност ако някога го завършат , то ще е към края на този, началото на идния век.
22
5
 
13
 
! Отговори
видинчанин преди 5 години
През 5019-та година Борис Бойков 253-тиили Нина Корнелиева 255-та ще прережат лентата на 4 лентовият път от Видин до Монтана!И тогава 2-мата останали жители на Видин ще могат да пътуват до Монтана всеки във собствена лента с инвалидните си колички и да си зареждат акумулаторите на електростанциите на Димово и Ружинци!
21
3
 
5
 
! Отговори
до БСП Видин преди 5 години
Ами разбирам те ако се върнат ТКЗС-тата ти ставаш автоматично партиен секретар в ТКЗС нали?
20
1
 
16
 
! Отговори
до 17 преди 5 години
В порцелановата фабрика която е създадена още преди 9 септември 1944-та се е произвеждал костен порцелан и сервиз от 6 чашки за кафе в Австрия е струвал 1500 марки!А в завода за режещи инструменти се произвеждаха такива свредла каквито днес няма никъде-не можеш да ги купиш на никаква цена!И немски свредла имам кобалтови,но не са с онова качество!
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 21 Басни са да!В цяла България кръчмите и кафетата са пълни,има охранители и пазачи,а ти си го видял това само във Видин!!!В града има много стойностни хора и не може така на всички,да казваш ,че нищо не става от тях!
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 19 След като си северозападнал не може да не знаеш ,че повечето от Материала които работи тук във Видин е работел и в София ,и по морето, и в чужбина,и знае за какво става на въпрос!Такива като теб са ни ясни !Пропити сте с гордост!
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 17 Гост е умник ,както сам казваш ,но за теб не може да се каже!Това което го опишеш са басни!Коментиращи като теб ,бедния северозапад ,нека обяснят с колко левчета на месец сте по-добре от нас!В последните години пък област Видин не е най-бедната област в България!Погледни статистиката!
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази магистрала ще се построи не толкова заради хората от северозапада,а за ТИРовете които увеличиха своя трафик заради Дунав мост 2 !
15
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гост Умнико, от там съм. Не ми го обяснявай. Като студент през соца още с влизането в автобуса за Северозапада ме блъскаше простотията. Какво се е произвежало, като предачните машини във фабриките бяха бракувани от Швейцария? В керамичния бяха "вдигнали"чукчетата за да не чупят дефектните плочки! Камионите на ДАП Товарни превози не можеха да минат Унгария. Там ги спираха и ги връщаха защото течеше масло от тях или товара не бе подреден равнометно! В полето само царевичак, никви мамули!
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не че нещо, магистрала - добре, скоростен път - добре, ама онези четиридесетина километра Монтана-Враца в средата между магистралата и скоростния какво ги правим?
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Магистрала като слънце .. най голямата железници като слънце не е заради асфалта ! Как пловдивска транспортна фирма си извозва ремаркетата към турция със собствени влакове
12
3
 
3
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До Анонимен 10Този когото коментираш със сигурност е от "миекащите" столичани в повече. Не му се връзвай.
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 15-20години обещават да се построи 4лентов път Видин-Монтана,сега пък щяло да има магистрала!!!Обещания и лъжи ,това са ГЕРБ и БСП,все пак от едно котило са!
10
3
 
11
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До Анонимен 6Преди "демокрацията" Северозапада не беше толкова Западнал и проблема не е в хората, а в това че 30 години този район умишлено се унищожава. Няма пътища, няма предприятия, няма почти нищо работещо.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6 Ресторанта в Мол Видин е на софийска фирма,както и не малка част от бизнеса в града!Така ,че се сърди на софийските собственици!Вие софиянци сте много по-големи мърди от колкото хората от провинцията,2години съм работил София и ви знам ,що за стока сте!Единствено го докарвате до самочувствие!
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо питаш какво стана с Асеновград- Пловдив и Бургас Слънчев бряг и Калотина?Нали не видяхте асфалт?Между другото първите два обекта на пролет са на Акт 16!
7
1
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Умно решение.После ако артисат пари - един тунел под Петрохан и работата спи.