Тежка верижна катастрофа на "Струма", много ранени и поне един загинал

Причината за пътния ад е гъстата мъгла, видимостта е на 10 метра
Обновена: 5 фев 2019 13:09 | 5 фев 2019 08:47, Александър Попов
198
Тежка верижна катастрофа на "Струма", много ранени и поне един загинал
Кадър: Нова тв

Над 20 автомобила са участвали в тежка верижна катастрофа тази сутрин на магистрала "Струма". Пътният инцидент е станал на детелината в района на Дамяница в посока София, близо до Сандански, а към мястото на инцидента са се насочили пожарни и линейки от цялата област.

По първоначална информация поне един човек е загинал, има и много ранени. Жена е с ампутиран крак, а на място пожарникари вадят хора от смачканите автомобили.

Загиналият е излязъл от колата си и се е опитвал да спре движението, но е бил блъснат от автомобил, съобщават от полицията.

Кметът на Сандански Кирил Котев съобщи, че причината за пътния ад е гъста мъгла, заради която видимостта в района е по-малко от 10 метра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
2
 
8
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Виновна била мъглата! Въпрос със понижена трудност: с каква скорост трябва да се движи МПС при видимост поради гъста мъгла от 2 до 4 метра? Според мен с не повече от 20-30 км.ч. Какви ще са щетите, материални и човешки, ако се сблъскат два или повече автомобила, които се движат всеки с по 20-30 км.ч. и какви ще са ако се движат с 80 - 100 км.ч. и съдейки по това, което се е случило с колко, според вас, са се движили участниците в ПТП-то? Все риторични въпроси!
130
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква обезщетения инфраструктура, мантинели срещу мъгла?
129
8
 
2
 
! Отговори
Знаем преди 5 години
След като района е рисков, защо няма достатъчно обезопасителна инфрастръктура??? Пряка вина имат калинките от ГЕРБ.
128
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-глyпaвoто в случая е да се хвърля вината върху шофьорите, но какво да ги правиш онези 80%?! Те едно си знаят и едно си баят като зомбирани - шофьорите са виновни, задкормилното устройтсво и т.н. прocтотии.
127
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тия троловете кажете си го направо - Бойко и Сорос са виновни.
126
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шофирането в мъгла си е дело и отговорност на самите шофиращи. Никой никого насила не кара.
125
2
 
8
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Стават такива работи, ама нито асфалта, нито мъглата са виновни! Няма кой да ги издърпа за ушите, и да ги изгони от колите! Неразумния и пеш да ходи, пак ще се претрепе, но поне няма да предизвика верижна катастрофа!
124
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се прекарва асфалтът, поне да не е през м'глата.
123
1
 
10
 
! Отговори
учим се! преди 5 години
До Анонимен - В Италия има по река ПО, винаги големи мъгла напролет...А там имат жълти супер големи триъгълнки мигащи светлини, и грапава настилка с голям 3 см грайфер на 1 км, за да спират бързите джедай...Бавно и полека и у нас ще започнат да си научават уроците! Повторението е майка на знанието!
122
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Италия има по река ПО, винаги големи мъгла напролет...А там имат жълти супер големи триъгълнки мигащи светлини, и грапава настилка с голям 3 см грайфер на 1 км, за да спират бързите джедай...И по река Рубикон има, и по река Тибър имат, около извора високо в планината, преди да слезе до Рим .
121
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом е станало на детелината значи няма достатъчно маркировки как за мъгла-светещи,мигащи за направления и светоотрзаващи,ако ще мъглата да е до 5 метра,отстрани се вижда как върви завоя в крива,ограничителните знаци и прави маркирани по отразителен начин,а за страничните черти да са релефни,друсането по тях ще е знак,че пътното средство е настъпило в края на лентата,остава с по-малка скорост да се движат като за мъгла с информацията по електронните табла за промени в обстановката с наблюдения.
120
7
 
4
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Хич да не се услушва Каракачанов, ами да си подава оставката, какво прави пътна полиция, трябвало е да спрат движението по участъка и да го пренасочат към друг алтернативен път!Само коли роботи със сигнализация между тях, могат да влязат в гъста мъгла, да шофират и да се измъкнат от мъглата с една и съща скорост!Тука не става въпрос за сини и червени, за кой повече магистрали построил, кой колко стаж има като шофьор и т.н.!Единственият начин на човек да се справи с климата е с разум!Кони!ЦРУ!
119
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие от вашата партия БСП защо не избрахте по сполучливо трасе за да ни покажете?
118
4
 
13
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Щото, са виновни точно шофьорчетата! Изпотрепаха се да взимат книжки, да си купуват коли, ама това дали изобщо имат умения зад волана, и мозък за да осъзнаят, че не е задължително всяко двуного от рода човешки да си вози дирника в автомобил, е съвсем различна тема! Шофирането е голяма отговорност, а не е начина да стигнеш от точка А до точка Б!
117
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господа тролчета, трасето на магистралата наистина не е избрано сполучливо. От Дамяница до местността Мамин Кольо мъглите са винаги гъсти. Старият път няма толкова мъгла. А на платените тролчета им пожелавам да попаднат в такава мъгла пак да се провери дали техните глави са "бетонни" или "чугунени".Гадно е когато при такива трагедия някои п е ш л и м е т а се пишат за много умни
116
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не можеш да караш магистралата ти е крива, карай по селските пътища на БСП и не се бутай с таратайки си по магистралите!
115
5
 
6
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Благодарен съм за сравнително леката зима до момента.ЩЕ ИМ СЪРБАМЕ ПОПАРАТА НА КРАТУНЕНИТЕ МАГИСТРАЛИ ПРИ ПО ТЕЖКИ УСЛОВИЯ......А ТИКВАТА СИ РЕЖЕ ЛЕНТИЧКИ И НЕ ГО ПИТАЙ НЕГО....
114
1
 
3
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До АнонименАми то си има и урагани и торнада, и значи ли това хората да не се евакуират???Абсолютно същото нещо е с мъглата???Някой е трябвало да вземе мерки и за това получава заплати, но не го е направил!!!Тука не става въпрос дали шофьорите са добри и лоши, и кой повече магистрали е построил!Има пътна полиция, която отговаря за реда и сигурността по магистралите, и про усложнена обстановка може да се затвори магистралата!Сега не я ли затвориха пак???Агент Рики Грийн!ЦРУ!!!
113
1
 
8
 
! Отговори
Елинос нами мини преди 5 години
То и Солун , Сяр, Ксанти, Гюмюрджина и Дедеагач трябва да са в българска територия, защото в момента там живеят само българи!
112
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На некадърен комунист мъглата му пречи!