Тежка верижна катастрофа на "Струма", много ранени и поне един загинал

Причината за пътния ад е гъстата мъгла, видимостта е на 10 метра
Обновена: 5 фев 2019 13:09 | 5 фев 2019 08:47, Александър Попов
198
Тежка верижна катастрофа на "Струма", много ранени и поне един загинал
Кадър: Нова тв

Над 20 автомобила са участвали в тежка верижна катастрофа тази сутрин на магистрала "Струма". Пътният инцидент е станал на детелината в района на Дамяница в посока София, близо до Сандански, а към мястото на инцидента са се насочили пожарни и линейки от цялата област.

По първоначална информация поне един човек е загинал, има и много ранени. Жена е с ампутиран крак, а на място пожарникари вадят хора от смачканите автомобили.

Загиналият е излязъл от колата си и се е опитвал да спре движението, но е бил блъснат от автомобил, съобщават от полицията.

Кметът на Сандански Кирил Котев съобщи, че причината за пътния ад е гъста мъгла, заради която видимостта в района е по-малко от 10 метра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
14
 
! Отговори
dsadasdas преди 5 години
До шофер от провансаВас, в прованса не ви ли учат, че като има гъста мъгла, не се кара със 140км/ч?
30
6
 
7
 
! Отговори
Деду Пенчу преди 5 години
Бе знаех си язе дека туй ГЕРБ са виновни.Да си идват наште ора на власт,да си върнем каруците и магаренцата.И веке катастрофи нема да има.
29
2
 
10
 
! Отговори
до33 преди 5 години
ми те хората си ксрат по селските пътища и затова са живи и здрави с ръждивите си каруци, а ти отворкото си се претрепал на магистралата с новото си бмв.найс а?
28
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога да им казвам на тея пишман каруцари че при мъгла се кара с такава скорост с която да може да спрът в зоната на видимост. При тази видимост от 10 метра с каква скорост са карали че са се изпотрошили. Нямаше ли някой като мен с 40 годишен стаж който да кара с безопасна скорост и да води колоната. Такива като мен сигурно сме останали колкото пръстите на едната ми ръка. Само състезатели ли и са останали на тази територия бе с по две гънки в кратуните.
27
9
 
10
 
! Отговори
шофер от прованса преди 5 години
От ГЕРБ да вдигнат скоростите още, 140 км/ч е малко, само 20 коли са се нанизали
26
2
 
23
 
! Отговори
BG преди 5 години
Ей .... онази сутрин карах в подобна (да не и по-гъста мъгла). Ама аз съм от ония "лузъри" в такава обстановка си карат с 60-65 км/ч. Да отбелязвам ли че къде що имаше други коли ме изпреварваха (щото много бързат) - ами ето го резултата - ха сега бързайте !!!Човека бил пометен от кола - ако същия автомобил се е движел с 50-60 км/ч в най - лошия случей е щяло да има леко нараняване !Сега да питам - мантинела имаше ли ?!
25
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми, като не можете да карате ще ***. Защо не си карате по селските пътища на Станишев тогава, а се бутате където не ви е работа с ръждясалите си каруци, а?
24
1
 
9
 
! Отговори
до28 преди 5 години
ако си се загледал в ударените няма нито една 20 годишна таратайка, щото тези с тарстайките си седят по селцата щото нямат *** да миткосват по магистралите.
23
3
 
19
 
! Отговори
Сп???нс !? преди 5 години
И аз, като момче от село , не бях стъпвал на дойч-ландски аутобан, из ония дни пропътувах 1000км, и първото което видях е че GPS-a не показва ограничение на скоростта, и ВТОРОТО което забелязох е че за тези 1000 км , ме изпревариха не повече от 3 коли с над 140км/ч, 99% си поддържаха около 110-130. Това е дисциплина- и без ограничение хората са актуални с пътна обстановка и другите участници.
22
1
 
22
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Аз знам че като има мъгла се кара бавно,ако трябва на първа скорост с 10 км, като гледам щетите по колите това е със скорост поне от 80 км в час.Виновен си е ***,който дори и да няма видимост натиска *** на гъста.Мъгла е имало и ще има,просто трябва да се научим как да караме !
21
18
 
4
 
! Отговори
магистрала ГРОБ преди 5 години
Тази магистрала беше гордостта на Тиквата. Преряза и лентичката и ни я предостави да мрем на нея.
20
1
 
27
 
! Отговори
Жо преди 5 години
"ПРИЧИНАТА за пътния ад е гъстата мъгла"- значи прокоратурата ще повдигне обвинение на МЪГЛАТА за причиняване на катастрофата.От този случай се разбира, че няма значение по какъв път се движи нашенеца- дали е амортизиран селски, с много дупки, дали е първокласен, асфалтиран, дали е магистрала. Винаги нещо друго ще ни е виновно
19
5
 
14
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Ами след като кмета е обявил, че причината е "гъста мъгла", то да поеме отговорността както за пострадалите, така и за потрошените коли! Кмета отговаря и за безопастността и след като сам е обявил, че това е причината, следователно не е взел мерки да разпореди, де се спре движението в района, докато мъглата се вдигне...Глупаво, нали! Проблема никога не е в дъжда, поледицата или мъглата а в човека зад волана и всяко друго оправдание не помага никому а затвърждава безотговорността на водачите
18
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шофирането по магистралата не е за прости селяци с 20 годишни ръждясали таратайки .
17
3
 
15
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
ЗНАЧИПричината за пътния ад била ..... гъстата мъгла.Дано утре само,да не е сънцето
16
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елена Йончева да сезира Европейската комисия защо на магистралата е имало мъгла.
15
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виновен е Бойко Борисов и Цветанов. Те трябваше да духат мъглата лично. Сега Нинова ще чете декларация как това правителство трябва да си ходи заради мъглата.
14
15
 
10
 
! Отговори
додо преди 5 години
До Ало Банов съм 18 Айде бе сигурно ГЕРБ са виновни питайте червените.
13
1
 
55
 
! Отговори
българин преди 5 години
Не спазване дистанция и висока скорост- това е другото миже да те лажем ,щото трябва да е вечно ясно и сухо време ,за да могат да карат с поне 140км/ч-това е българина в голям процент.
12
21
 
10
 
! Отговори
Ало Банов съм преди 5 години
Елена Йончева е виновна!