Саниран, но заринат в боклуци - блок в ромския квартал "Кармен"

Днес отново пространството около блока е потънало в отпадъци
Обновена: 7 фев 2019 19:46 | 7 фев 2019 19:20,
121

Тонове боклуци зад санирания блок в ромския квартал "Кармен" в Казанлък. Снимките обиколиха социалните мрежи за часове и предизвикаха възмущение.

Месеци след като блокът в квартал "Кармен" беше коренно променен и пространството около него изчистено, тоновете отпадъци отново са факт. Дори част от жителите на квартала не одобряват настанилата се отново мизерия, разказва Bulgaria ON AIR.

Димитър Бонев е човекът, който успява да убеди ромите в квартала да направят ремонт на ВиК инсталацията и канализацията с доброволен труд, за да започне санирането.

След като с помощта и на общината през миналата година са били изчистени близо 100 тона отпадъци, сега отново обаче околоблоковото пространство е потънало в отпадъци.

Вече се прави организация за почистване на пространството зад блока. Предстои да бъдат сложени и още контейнери за смет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
13
 
! Отговори
Преминаващ преди 5 години
Това е тактиката им, да живеят в *** ! Иначе ще се отмиришат и после няма да могат да се разпознават в тъмното като крадат ?!
65
3
 
9
 
! Отговори
а преди 5 години
прав е, те са бъдещето на бг... като си тръгнат нормалните ще остане само боко и верните му избиратели да плащат глоби и да хранят ненормално набъбналия полицейски състав, ама така и трябва да е в една криминална държава, полицията трябва да пази властта от народа а не да служи на хората както в нормалните демократични държави:))))
64
1
 
10
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
До КрисиТе обитателите на какво мислиш миришат? И в апартаментите смрадта е същата. Само не виждам къде са конете, лятото са по терасите, ама сега щото е студено и сигурно са вътре.
63
0
 
10
 
! Отговори
криси преди 5 години
Добре де, не им ли мирише на гадно от тоя ***! Колко му е да метнеш плика в контейнера! Под носовете им е!
62
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами просто държава и община не си изпълняват задълженията - не смеят да закачат тея дето ги избират.
61
3
 
50
 
! Отговори
ОСТАП преди 5 години
О ГОСПОДИ, ПАЗИ КАРАКАЧАНОВ ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И ДАНО УСПЕЕ ДА РЕАЛИЗИРА СВОЯ МОДЕЛ. ЦЕЛИ СЕЛА И МАЛКИ ГРАДЧЕТА ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ВМРО. НИКОГА НЕ СЪМ ХАРЕСВАЛ КАРАКАЧАНОВ, НО СЕГА ПАМЕТНИК ДА МУ ВДИГНЕМ ЗА СМЕЛОСТА ДА КАЖЕ ИСТИНАТА ОТ ВЪРХА НА ДЪРЖАВАТА.ДАНО УСПЕЕ!
60
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
видимите резултати на герп
59
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в София в кв. Христо Ботев направиха преди 12 години блокчета и в момента приличат развалини ! То не е за думи, то е да дойде телевизия и да снима входове, мазета, болкуци, изкъртени домофони, кражби на ток .......
58
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом не пазят чисто, да върнат парите за санирането в двоен размер.
57
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко глоби са наложени на домоуправителя?
56
3
 
19
 
! Отговори
чекист преди 5 години
Казанлък имат кмет- калинка(руса), така, че нищо чудно...
55
1
 
63
 
! Отговори
Преминаващ преди 5 години
Дай ми мамо късмет, па ме хвърли на смет ... ! "Интеграцията" върви не от 20, а от 50 години ! В края на 60-те ги извадиха от катуните покрай реките на БГ, настаниха ги в нови блокове, а те за 1 месец изгориха дюшеметата и вкараха конете в апартаментите ...
54
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 58Нашите родители как успяха да ни научат, че сметта и другите отпадъци не се изхвърлят през балкона и от прозорците?това е още едно доказателство за патологичната наглост на онези. Приучават малките още от предучилищна възраст да вършат каквото им скимне, да не се придържат към правила и да съсипват всичко, до което се докоснат просто за да не се натоварват с усилия. В първите 7 години се корени всичко.
53
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето това представляват тия. Такива са били винаги, и такива ще си останат за винаги!
52
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата били виновни. Те били хвърляли ***.Е тоя лъже като...
51
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А то пък по времето на комунизма сякаш са полагани грижи за блоковете.Построят го криво ляво без изолация. И после никакви ремонти, даже не ги боядисваха, затова всички са с един неопределяем цвят.
50
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е лошо, че са им санирали блока. Но вижте какво е наоколо - толкова ли е трудно да се хванат да си почистят?Представяте ли си лятото каква е вонята? А развъждането на зарази? И от там - в здравеопазването, пак на наша сметка.Да не говорим, че са направили блока от вън хубав, саниран, а какво ли е вътре? Дали не е пред полуразпад? 40-50 годишен панелен блок, за който са полагани 0 грижи в последните 30 години демокрация?
49
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Турция такива блокове няма. Не само това, ами ако погледнете един нормален блок, той е с озеленяване, окосена ливада пред блока и подкастрени дръвчета и жив плет. Плащат си от входа на някой озеленител да поддържа. До блока е хубав асфалт. А тук в блок, където живеят БЪЛГАРИ е ***, кал, няма асфалт, колите спрели пред входа не можеш да минеш, в градинката фасове, хартии, ***, плевели, саморасляци. Грозно е. Улиците на дупки и с кал. Хвърлят си *** от прозореца долу направо.
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aiii, ma tea tam sa vse ot chistotata i ozeleniavaneto na kmeta....
47
4
 
8
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Турско-ромски табиети!