Радев в атака: Управляващите искат служебна победа, къде са промените?

Притеснително е поведението на правителството
Обновена: 14 фев 2019 14:49 | 14 фев 2019 12:20,
350
Радев в атака: Управляващите искат служебна победа, къде са промените?
Снимка: архив "Булфото"

Това което се случва с избирателното законодателство е наистина много тревожно, коментира в Сухиндол президентът Румен Радев, съобщава БТА. 

Още по темата

Според него е видно, че управляващите не крият изкушението си да постигнат служебна победа чрез промените в законодателния кодекс.

Отказът да се спази законът и да се избере нов състав на ЦИК, отказът да се ревизират избирателните списъци, отказът да се премахне вторият протокол от секционните избирателни комисии, отлагането на машинното гласуване, отмяната на дистанционното гласуване, въвеждането на механизма решенията в комисията да се вземат с обикновено мнозинство - всички тези неща уронват демократичността и прозрачността на изборния процес, отбеляза той.

Относно случая "Скрипал" и евентуалната връзка с отравянето на Емилиян Гебрев, Румен Радев посочи, че не е нормално българското правителство да научава от чужди посланици какво се случва в България.

Той допълни, че вчера е бил запознат от главния прокурор, МВР и председателя на ДАНС с известното до момента и че няма да коментира, докато случаят не се уточни.

Според президента случаят е в ресора на изпълнителната власт, където са службите и МВР. Тревожен е всеки един такъв случай, който касае здравето и живота на българските граждани, както и надеждността на нашата банкова система, защото тя е основен критерии за допускането ни до чакалнята на еврозоната, каза той.

Публичните дебати за новоназначените посланици и деленето на посланиците на "наши" и "ваши" уронва престижа, както на посланиците така и на страната, отговори на журналистически въпрос Румен Радев относно посланическите назначения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
19
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе нали тоя ЦИК те избра бе !!! Защо искаш да го сменяш ?
217
23
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя не е ли време да си вземе чемодана и да се изнесе за Москва.
216
23
 
21
 
! Отговори
Огнян Минчев-цитат преди 5 години
Президентът Радев е сериозно изостанал с процеса на своето политическо самообразование в позицията на държавен глава, ако продължава да бърка познанията за политиката с ирационалните митологии, характеризиращи колективната некомпетентност на издигналата го на този пост партия БСП, няма да може да се ориентира в своите задължения, за които той и без друго е твърде неподготвен и така постепенно се свлича към своя крах.
215
27
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев да започва да оргазира и поведе народа за сваляне на проваленото правителство на ГЕРБ ...Иначе никога няма да се оправим и все ще сме най-бедните в Европа...
214
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ако за промени ще говорим и Бойко и Радев ги питам абе къде са ви промените бе, или сега трябва като един друг кандидат диктатор като тях да започна да им викам абе извини се бе извини се бе.
213
26
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Генерала що се изказва по въпроси дето не са му за главата :)
212
20
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целиат актив на ГЕПБ е активиран срещу президента. Отврат. Ами господа борещи се уж за демокрацията, кой спазва и кой не спазва закона. По закон мандата на тази ЦИК идтичап нали. Вие против законите които ги направи ГЕРБ ли сте?
211
28
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същият ЦИРК проведе честните избори за президент. Спечели ги Радев. Сега Радев иска да смени ЦИК, защото изборите нямало да са честни. Психомистерия.
210
22
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 217 Президента казва истината която е неудобна за управляващите. Плюс това е прав.
209
33
 
31
 
! Отговори
кремълска подводница преди 5 години
Грипен Радев се оказа един дезертирал генерал в ролята на кремълска подводница !
208
28
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Радев като е "независим" от партия, защо непрекъснато напада само ГЕРБ ?
207
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев, кой плаща по-добре - Макаров ли или България ?
206
21
 
27
 
! Отговори
Истината е,че преди 5 години
Герберастите си нагласиха изборния закон, така че да могат да спечелят с далавера. В главите им, освен корупционни сделки, кражби и простотия, друго няма.
205
25
 
24
 
! Отговори
?!? преди 5 години
Тоя го е страх от състава на сегашната избирателна комисия, същата коята избра и него. Защо ли?
204
28
 
24
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Нормално е управляващите да са в правото си да променят и законите, в крайна сметка в техните ръце е законодателната власт дадена им от Суверена, а другаря Радев май се е загрижил за приятелите си от Позитано 20, които отсега търсят с какво да оправдаят поредната си изборна загуба. При тях това вече се превърна в комплекс, който затвърди навика им да вият на умряло преди избори. Но както е казал Народа - той керванът си върви, а кучетата нека да си лаят ... !!!
203
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев към Борисов:- Къде са промените ?Борисов:- Клавдий е казал: Всичко трябва да се промени така, че да си остане същото !
202
20
 
23
 
! Отговори
професионалист преди 5 години
Защо не се вслушвате какво казва президентът ни,а се вглеждате във външността му.Все пак никой не е съвършен.Всъщност той винаги казва истината,а на корумпираните *** не им е изгодно да се казва истината.Честит Трифон зарезан и ден на влюбените!
201
24
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев, оплачи се на кремълскя поп Киро, а не да ни досаждаш постоянно с вкисналата си физиономия сякаш са ти откраднали фърчилото !
200
23
 
25
 
! Отговори
Гербер преди 5 години
Мразят ни, защото много крадем.
199
11
 
14
 
! Отговори
Калинка преди 5 години
Защо хората ни мразят?