Кадрите на Беър Грилс с жабите, заснети без охраната в Рила? Проверяват!

Шефът на парка категоричен: Служителите ни са съвестни!
160

Екоминистерството проверява тримата служители на Природен парк "Рила", които са били със снимачния екип на Беър Грилс и е трябвало да следят за нарушения. Глоби ще бъдат налагани и на българската фирма, подала заявление за снимките, а не на самите Беър Грилс и Дерек Хъф.

Направените кадри за чуждестранната документална поредица "Дивата пустош с Беър Грилс" на територията на Национален парк "Рила" са били заснети в отсъствието на парковата охрана.

Това заяви директорът на защитената зона Красимир Андонов пред БНР.

Още по темата
Според него снимачният екип не се съобразил с посочените в заповедта дни и часове за заснемането на филма.

Андонов определи като клевета твърденията, разпространявани онлайн, че трима от служителите на защитената територия са получили подкуп от 1500 евро, за да пренебрегнат нарушенията.

"Първо, не вярвам Беър Грилс да го е казал, но ако го е казал, това е клевета, за която съответно би следвало да заведем съдебен процес. Това е някаква постановка и напълно е възможно някой да си го е съчинил, но аз съм разпитал колегите. Това са дългогодишни служители на парка, безкомпромисни при нарушения, винаги са съставяли констативни протоколи, стриктни са. Проверяваме случая по отношение на нашите служители и ако се докаже, че имат вина, ще се образува дисциплинарно производство", каза Красимир Андонов.

Той допълни, че българската фирма, организирала снимките, е била предварително запозната с условията и правилата на поведение в защитената зона.

Сред нарушенията са палене на огън в парка, къпане в езеро и умъртвяване на жаби.

Съгласно Закона за защитените територии санкцията за нарушения за юридически лица е в размер на 1000 до 10 000 лв., а за физически лица се налага глоба от 500 до 5000 лв.

Според потребителите на социалните мрежи обаче реакцията е закъсняла и дори ненужна, тъй като за нарушения като застрояване на плажа и изсичане на гори глоби не са налагани.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
13
 
! Отговори
Димитър Кънев преди 5 години
Брей какво кошунство е извършил Беър Гилс.А защо забравяте да порицание и швейцарците че не пазят природните си ценности а ка нагъчкали планините си с лифтове и дерат гостите си с финикийски знаци.
51
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората гладуват, а той жабите им яде.
50
13
 
1
 
! Отговори
Англичанин преди 5 години
Едно време ви бомбардирахме градовете жените и децата .Нали знаете за нас законите не въжат Свикавайте ние сме ви господарите
49
3
 
6
 
! Отговори
Димитър Кънев преди 5 години
Брей какво кошунство е извършил Берлин Гилс.А защо забравяте да порицание и швейцарците че не пазят природните си ценности а ка нагъчкали планините си с лифтове и дерат гостите си с финикийски знаци.
48
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Две жаби изял човекът а руската агентура възмутено пищи, че природата ще загине от това! А когато арогантните мутрокомунисти, които държат хижите убият две сърни за да черпават руските си гости - това е "похвално" гостоприемство видиш ли!
47
4
 
11
 
! Отговори
Брех преди 5 години
Фалшивите новини няма как да стопират или оберат Дискавъри.Баи *** е известен навсякъде с тарикатлъците си.
46
12
 
8
 
! Отговори
до 46 преди 5 години
Ми стана чудо, щото когато българин лежа няколко дни в Хърватия защото си взел мида от плажа всеки вика "Така се прави".Ба*ти ниското самочувствие има в повечето хора тук.
45
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еййй страшни бай ***.
44
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анонимният подлец в Коментар 46 що не си каже името, да му видим гръцката ромска сура или германофилоидската психоза, надъхана от руските ругатни срещу България?
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма начин някой да дойде в България и да се окаже, че не е нарушил някакъв мним закон. Разбира се желателно е въпросния да има пари, в противен случай нарушил-ненарушил... голяма работа.
42
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми, те , ингилизите в чудо се видяха, когато *** им изядоха кралските лебеди! Беър Грилс дошъл да изяде една българска жаба и голяма драма стана! Иначе сте големи патриоти и природозащитници - бездомните кучета живи ги дерете и ги влачите с колите си! А, то какво стана - не можете едни жаби да опазите и ви е яд, че за нищо не ставате! ***!
41
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И к'ъф е бил смисъла на предаването, можеш ли да оцелееш в парк дето хората се разхождат и има на 100% покритие на гсм мрежите че и хижата на 200 метра"И аз това се чудя. Отделно, че идва с екип, камера, медици, GPS локатори и във всеки един момент го знаят къде е. Със същия успех може да отиде да "оцелява" в градския парк.
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лелеее, ние с леля Станка, коклко жебета сме уллвили и сготвели, сигурно оживотна ще ни дадът, за пуситте му жабки...
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Га братята изядоха лебедите ко стана? Догодина пак ги изядоха!!!
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 23Във Великобритани има табелки ама тука табелките се заобикалят с финикийски знаци.
37
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
""зелените" са боклучета! Къде беха като се строи Сл. Бряг и Созопол?!""Скрити кат мишки, че ония много биеха :)
36
11
 
5
 
! Отговори
до discovery преди 5 години
"Като знам къв ни е манталитета, ситуацията е била следната:"Такъв си чуждопоклонен наколенко, че изобщо дори не се изненадвам, че не коментираш нарушенията на Грилс, ами си подхванал горските.
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Високите ни планини и планинските ни хижи са пълни с мутрокомунисти - народът с нетърпение чака тези руски зони да бъдат разчистени от бивши окупатори.
34
4
 
0
 
! Отговори
Брех преди 5 години
до 27-мия анонименНе получих отговор на въпросите ми!Ама нали си Баи ***, чакаш да ти платят.
33
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откъде накъде щъркела може да яде жаби, а тоя не може.