Кадрите на Беър Грилс с жабите, заснети без охраната в Рила? Проверяват!

Шефът на парка категоричен: Служителите ни са съвестни!
160

Екоминистерството проверява тримата служители на Природен парк "Рила", които са били със снимачния екип на Беър Грилс и е трябвало да следят за нарушения. Глоби ще бъдат налагани и на българската фирма, подала заявление за снимките, а не на самите Беър Грилс и Дерек Хъф.

Направените кадри за чуждестранната документална поредица "Дивата пустош с Беър Грилс" на територията на Национален парк "Рила" са били заснети в отсъствието на парковата охрана.

Това заяви директорът на защитената зона Красимир Андонов пред БНР.

Още по темата
Според него снимачният екип не се съобразил с посочените в заповедта дни и часове за заснемането на филма.

Андонов определи като клевета твърденията, разпространявани онлайн, че трима от служителите на защитената територия са получили подкуп от 1500 евро, за да пренебрегнат нарушенията.

"Първо, не вярвам Беър Грилс да го е казал, но ако го е казал, това е клевета, за която съответно би следвало да заведем съдебен процес. Това е някаква постановка и напълно е възможно някой да си го е съчинил, но аз съм разпитал колегите. Това са дългогодишни служители на парка, безкомпромисни при нарушения, винаги са съставяли констативни протоколи, стриктни са. Проверяваме случая по отношение на нашите служители и ако се докаже, че имат вина, ще се образува дисциплинарно производство", каза Красимир Андонов.

Той допълни, че българската фирма, организирала снимките, е била предварително запозната с условията и правилата на поведение в защитената зона.

Сред нарушенията са палене на огън в парка, къпане в езеро и умъртвяване на жаби.

Съгласно Закона за защитените територии санкцията за нарушения за юридически лица е в размер на 1000 до 10 000 лв., а за физически лица се налага глоба от 500 до 5000 лв.

Според потребителите на социалните мрежи обаче реакцията е закъсняла и дори ненужна, тъй като за нарушения като застрояване на плажа и изсичане на гори глоби не са налагани.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
15
 
7
 
! Отговори
Хижар преди 5 години
Ако товаришти Нинова и Радев си напалят огъйн до последное озеро,и тях ли да глобим товарищ Решетников?
71
4
 
15
 
! Отговори
за един приятел пита преди 5 години
Дъновистите кога ще ги глобавят? Догодина?
70
1
 
22
 
! Отговори
корупционна схема преди 5 години
Ама и Жирардели ли ще го глобят за чалга концертите насред Национален Парк Пирин? Глобите да ги преведе по сметката на Нено Димов в Първа инвестиционна банка!
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен,врявата се вдига,за да си направят реклама и нищо друго,прости търсят реклама,но заради неправилното палене на огъня,може да ги глобят с право,защото е опасно да се пали директно огън на земята,без да се обезопаси,вятъра като духне и може да стане беля.
68
4
 
9
 
! Отговори
Де ги намериха преди 5 години
тея жаби там? Ходил съм много пъти по тези места и нито веднъж не съм виждал жаби?Май си ги носят от долу? А за къпането добре са ги глобили.
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма работа,изяли няколко жабешки бутчета и си плацикали за-дника в ледената вода на езерото.Единственото което е неправилно,че палят огън,без да направят огнище с камъни около огъня и да разчистят около него,за да не стане пожар.
66
6
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
..ia stiga prostotii be !!! Zakonite zatova sa zakoni !!! Niama platil ..niama ne platil !!! Stom e zabraneno znachi e zabraneno I tochka !!! Che te zapadnaitsite osobenno tezi deto sami si pechatiat parite ..utre shte doidat I shte si platiat da takovat jenite I dashterite vi be maloumnitsi takiva ?!!! Platil bil ?!?? Reklama pravel ?!?? balgarski idiotizam !!! Zashto ne idete I ne si napravite ogan v Ilostoun be tarikati ?!?? Mi plattete si be I da vidim ?!! Ma che izprostial natod bee ...
65
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Покрай горните езера гледам едни гори се опънали, едно дръвче няма на километри от там ама на - огънят щял да подпали скалите видиш ли, щял да прогори дупки в езерата на "Партията"
64
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено че неможе да пали огън там, неможе да ве къпе в езерата, що за сппр водите въобще, преди 3 години в Гърция осъдиха на ефективен затвор едни нашенци щото си напалили огън за барбекю. Иначе е абсолютна глупост да правиш подобно предаване за място на което на никой не му се налага да оцелява, има хижа, има GSM покритие....
63
4
 
10
 
! Отговори
Симо преди 5 години
Доказахме какви криваци сме. Добре че хванаха лошите то глобиха човека за нищо.
62
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бяха изяли мумията на Ленин вместо тази жаба, по-добре ли щеше да бъде руски слугинчета?
61
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се понапънете малко, може би ще се сетите защо е забранено паленето на огън в парк с гори. Знам, че за някои от вас правилата са абстрактно понятие и дори мръснa дума, но не са измислени случайно.
60
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки западняк, който идва тук за да вдига авторитета на България е нежелан от кремълските мумии!
59
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За подкуп, взели са подкуп гадовете.познавам служители на парка . Взимат подкупи и оставят хората да правят ,каквото си искат.Мамицата им! България не е за продан! За 1500 лева идват и си правят каквото си поскат! Щот сме им евтини и ни нямат за нищо!
58
3
 
20
 
! Отговори
българин преди 5 години
Май прекалява институцията ни и държавата ни! Шум до небесата.Сякаш е голямо престъпление? Нима тия хора не са си платили? Или трябва.Да си направим пиар.Че видите ли.Законите трябва да се спазват? Аз да попитам! Ако някой чужденец.СИ ПЛАТИ ЯКО ЗА ОБСТРЕЛ НА БЪЛГАРСКИ ДИВЕЧ.ДАЛИ ЩЕ МУ ЗАБРАНИ ДЪРЖАВАТА? НЕ! Ще си гърми на воля щом си е платил нали? Таааа стига лицемерие моля! Законите в България.не са за всички!
57
5
 
38
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Проверяват човека, защото направил филм за България, показал го на света и изял риба. Иначе патриоти газят в езерото със знамена, дюни се разорават с багери, излива се бетон по плажовете, но проблеми няма. Нещастници.
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 45Защото е предаване, а не експеримент с жиовата на хората? Ако беше умрял някъде, сигурно щяхте да казвте -"Въ малее, каф *** тоя, за ко нямаши жисием"
55
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продажната руска агентура се дразни от всеки западняк, който идва тук за да ни даде гръб да й се опълчим.
54
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледал съм половин епизод от тази пародия на оцеляване и когато в кадър се появи доктора да го прегледа дали е добре след един инцидент, смених канала.
53
0
 
14
 
! Отговори
Беър Грилс преди 5 години
Оти ручахме жабетата?!