Специална организация на движението на Шипка за 3 март

Транзитното движение се отбива през Прохода на Републиката
3 мар 2019 09:16, Елка Василева
25
Специална организация на движението на Шипка за 3 март
Снимка: БТА

На 3 март транзитното движение през Шипка ще се пренасочва към Прохода на Републиката във връзка с тържествата за Националния празник на Република България, съобщиха от АПИ. До 18.00 часа ще бъде ограничено двупосочното транзитно преминаване на превозни средства през Шипченския проход по път I-5 (Е-85) Габрово – връх Шипка - Казанлък.

Транзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по маршрута: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково - Казанлък и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково – Проход на Републиката - Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (път I-5 с път I-6).

Ограничението не важи за организирания междуградски автобусен транспорт.

За гостите на тържествата движението на 3 март ще се организира, както следва:
- от 5.30 часа до 13.00 часа се осигурява еднопосочно движение на автомобилите от град Габрово към връх Шипка, като паркирането ще се извършва по разпореждане на органите на ОДМВР - Габрово;
- от 13.00 часа до 18.00 часа автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до град Габрово.

От 5.30 часа до 13.00 часа се осигурява еднопосочно движение на автомобилите от град Казанлък до връх Шипка;
- от 13.00 часа до 18.00 часа автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до град Казанлък.

Алтернативен маршрут за връзка между Северна и Южна България е Троянският проход, през който е разрешено преминаването на превозни средства до 12 тона.
 


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бе то и аз не разбирам кво толко му празнуваме на Санстефанския договор, като трае само 4 месеца. Нещо като мечтаното бъдеще, което обаче не се състоя.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
6..вземи да се научиш първо да пишеш на Български,после коментирай Български празници!!Или...я недей коментирай нищо и хващай маршрутката за анадола!
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шипка е по-голямата Дезинформация от Дезинформацията "освобождение" а истината е Санстефански мирен договор , защо обаче този Договор се използва за пропагандни цели и точно у нас е може би Темата за вбъдеще
5
0
 
2
 
! Отговори
до SS преди 1 месец
Факт!
4
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Освобождение на България никога не имало поради причината че Русия побеждава Османска империя и след това се подписва Санстефанския мирен договор и това е всичко , манипулативното освобождение е прикъчено незнайно как към Санстефанския договор което би трябвало да е подсъдимо в ЕС
3
1
 
7
 
! Отговори
SS преди 1 месец
НА ШИПКА СА И ПОЛИТИЦИТЕ ЩО ВСЕКИ ДЕН ПРОДАВАТ НАЦ. ИНТЕРЕСИ НА БГ.И КРАДЪТ НАРОДА,НО НЕ ПРОПУСКАТ НА ТОЯ ДЕН ДА ПОКАЖАТ ЧЕ УЖ СА ПАТРИОТИ.НИЕ СМЕ ВЕРЕН ПАРТНЬОР НА НАТО НО НЯМА КАК ДА ОТРЕЧЕМ, ЧЕ ИМЕННО РУСИЯ НИ Е ОСВОБОДИЛА.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дедо е прав.Всички истински патриоти са тук в сайта и във фейса.Громят всеки ден неправдата от дивана,а най големия патриот са Днеса.Трият ли трият и спасяват всичко мило и родно
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От едно робство преминава към друго така е съдбата на себе продалият се !