Драмата на самотните: Баба Йова "дарила" дома и парите си на гледачка

Възрастната жена се съмнява, че дори била тровена
12 мар 2019 09:00, Петя Славова
57

Спор за наследство накара възрастна жена да напусне дома си и скара съседите ѝ. Скандалът е за къща и пари в ловешкото село Казачево, където 82-годишна жена е напуснала дома си след съмнение, че се опитват да я отровят.

След смъртта на мъжа си, баба Йова, която почти не вижда, остава сама в къщата си. Тогава съседи започват да се грижат за нея. Докато се е грижила за възрастната жена д-р Жанета Кушева е получила чрез дарение къщата и всичките спестявания от 13 хиляди на баба Йова, предаде Bulgaria ON AIR.

Един ден възрастната жена осъзнала след разговор със съседи, че имота и парите ѝ вече не са на нейно име."Реших да избягам, че ще ме отровят", споделя тя. Вече е приютена от брата на починалия й съпруг.

От обвинението, че вероятно е тровила възрастната жена, Жанета е шокирана. "Като лекар не бих си помислила такова нещо!", категорична е жената и допълва, че е носила лекарства, храна на баба Йова и хладилникът й винаги бил зареден.

Жанета твърди, че имотът и парите са прехвърлени на нейно име по молба на баба Йова, защото имала съмнения, че други хора искат да й ги вземат.

Съседкатата Радка разказа, че баба Йова е занесла у тях напитки, в които се съмнява, че има отрова, тъй като се чувствала зле. 

Йова споделя още, че се чувства свидетел на измама и е подала сигнал до кмета на селото. С фактите вече се запознал адвокат.

"От фактите ще направим заключение, извършено ли е престъпление и какво е то", обясни специалистът, а дотогава баба Йова ще живее в страх и напрежение.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, вие четете ли и добре ли сте? Старицата си е въобразила, че са я изхвърлили от дома й, докато е още жива, и сега е настанена другаде? Това няма нищо общо с гледане срещу наследство. Не става дума и само за текущата й пенсия, всичките й спестявания (13 хиляди) са прехвърлени на сметката на обвиняемата. Много скъпичко това гледане. Кой честен човек натиска на сляп пръстовия отпечатък върху документи, които той не може да прочете, без свидетели?
43
4
 
3
 
! Отговори
Дзъ преди 5 години
Така се е получило защото бабата няма тераста от където да метне 13те хиляди включвайки се в акция на полицията, борейки се срещу измамите и въобщееее.... КПС-БКП... и не на последно място и естествено ставайки телевизионна звезда. Кофти за докторката - едва ли е искала да я гътне за някакъв коптор в нищото
42
4
 
7
 
! Отговори
Мария преди 5 години
Като остареят хората започват да правят неща, за които после не помнят, или се правят, че не помнят. Стават мнителни, въобразяват си разни неща и все си мислят, че някой иска да ги убие, отрови или излъже. Вярно, има много случаи на измамени старци, но има и много хитри старци. Познавам баба, която три пъти дарява апартамента си в София, срещу гледане, а после отменя дарението си, тя дори осинови дете, което разсинови...
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки търси лична изгода. Капитализма превърна хората в зверове. Тъжно е, че човещината напусна страната ни.
40
2
 
12
 
! Отговори
до ..... преди 5 години
А като имаш деца, има ли гаранция, че ще те гледат като си болен и стар? Само в моя блок няколко човека си умряха сам-самички, а децата им в чужбина от години, не бяха виждали на живо внуците си. И знаеш ли какво е интересното - идват си единствено, за да продадат апартамента на родителите си и да вземат парите!
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да останеш без дом,не е шега работа,преди години на младо момче(израстнало в дом за сираци) му отрязаха пръстите,поради измръзване и благодарение на благородството на лекарите получи лекарска помощ,а не на осигуровките си,защото осигуровки е нямал.Сестрата да се разкара и да не се върти покрай бабата,щом бабата не я иска!Да не се вре там където не я искат и да не злоупотребява с хората!
38
12
 
15
 
! Отговори
.... преди 5 години
Пряк наблюдател съм на възрастни хора,които не помнят,че са яли днес,да не говорим за друго.Възрастен не се гледа лесно-имат претенции,лудости,болести.Изкукуригват, забравят всичко,чакат да са обслужвани.Това едно,друго-безплатен обяд няма.Цял живот такива бездетни хора са били само консуматори сами за себе си.Не знаят да делят залъка си,да не спят нощем...После идва момент,в който някой да "трябва"да ги гледа.Да ама това не значи безвъзмездно.Ако се навие някой изобщо.
37
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИма два варианта - или бабата казва истината(което е по-вероятно) и медицинската сестра лъже с цел изгода или ако приемем,че бабата не е на себе си,както някои се опитват да ни внушат,за да оправдаят мед.сестра,то тогава сделката е НЕВАЛИДНА!Ако не е "на себе си",то самата сделка е нищожна и невалидна.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 33. Значи по време на "развития соц"имаше всичко ,даже в изобилие.Тогавамного хора прибраха свойте родители вграда ,с всичките удобства,но те многобързо си отидоха.Отидоха си въздишай-ки по село.Беше странно явление.Сегачувам а и се вижда,че като продадът"стоката" пак същото явление.Имакраеведи,нека да дадът мнение.
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бабата е дементна и не е на себе си,някой я обработва,но старческото оглупяване и склероза ще обогати я кмета,я някой съсед,а бабата ще живее най-много година!
34
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 23А ти откъде си толкова сигурен, че казаното от бабата е истина?Не защитавам никого и ако докторката е виновна, следва да понесе последствията, но ... тъй като имам наблюдения върху възрастни хора и знам какви глупости си измислят, не правя прибързани заключения.Собствената ми баба в последните години от живота си не познаваше дъщеря си, която се грижеше за нея, даже и крещеше, че е влязла в жилището без разрешение, а после питаше къде се намира и кои сме ние.
33
4
 
8
 
! Отговори
прости сметки преди 5 години
13 хилки спестявания + 20 хилки от продажбата на къщурката + пенсия и вдовишка такава + някой друг лев от роднините = бабето можеше да се осигури за поне още 10 години спокоен живот с пълно обгрижване, в някой по-скромен старчески дом.
32
4
 
5
 
! Отговори
до 32 преди 5 години
Може да са се преместили в някой по-голям град, където да получават по-нормални доходи. Може бабето и дедото (докато е бил жив, де) да са останали в къщата в затънтеното село изцяло от инат, или от криворазбрана сантименталност - га че ли можеш да вземеш и къщата, и спестените 13 хилки в отвъдното. Какво очакваш от роднините в такъв случай?Може всичко. Така че айде да не се изказваш неподготвен?
31
5
 
26
 
! Отговори
До 26 преди 5 години
Ти, 4високоинтелигентния", знаеш ли, че в края на живота си Рейгън не е помнел, че някога е бил президент и не е познавал децата си!? Малко са късметлиите, които остаряват като катедрала! Бабата най-вероятно развива деменция, оттам и обвиненията към лекарката. А роднините къде са били толкова години, защо не са тичали по аптеки и лекари, не са готвили, къпали, прали, чистили!? Сега просто са се полакомили за имота и насъскват старата жена... Ами гнусно е!
30
1
 
10
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
Че то всеки няма как да е като Айнщайн или Путин(примерно).Да оставиме Бетовен.
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма алчност нападна българските земи. Това е. Не знам как е по другите земи, но по нашите е така.
28
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само високоинтелигентен и възпитан човек може да остарява като катедрала.Такива като баба Йова, дето се подписват с палец и не са дали нищо на света, ще си отидат като чифт стари и мръсни подпетвани обувки.---Самия коментар говори за самия теб що за човек си.Дано не ти се случва да не виждаш и да ти отнемат жилището,както тази безпомощна баба е останала на улицата,тогава мръзнейки на улицата,ще те питам дали си катедрала или мръсни обувки.
27
4
 
14
 
! Отговори
баба преди 5 години
До АнонименДаряваш и после те изхвърлят навън.Алчността ще ни погуби. Откога станахме такива измамници,крадци и престъпници.Всеки ден от раждането на тази демокрация имам чувството ,че сме в гражданска война.
26
2
 
17
 
! Отговори
баба преди 5 години
До АнонименЕй,***! Не скверни възрастните хора.Който е бил лош като млад ,остарее ли си е същия.А ти какъв си? Да не мислиш,че няма да остарееш?Само като ти чета гнусното писание си личи ,че ти липсват и бабата и дядото.
25
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само високоинтелигентен и възпитан човек може да остарява като катедрала. Такива като баба Йова, дето се подписват с палец и не са дали нищо на света, ще си отидат като чифт стари и мръсни подпетвани обувки.