Убийството на Плъха: Лекари пак в защита на д-р Димитров

Днес се разглежда делото, майката иска тежка присъда
19 мар 2019 09:55, Павел Гълъбов
56
Убийството на Плъха: Лекари пак в защита на д-р Димитров
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Пловдив се събужда с поредното дело за убийството на  Георги Джевизов – Плъха. Пред Съдебната палата на града са се събрали съседи в защита на на рентгенолога доктор Иван Димитров, съобщава "24 часа".

Още по темата

От своя страна майката на убития се обяви с искания за най-голямата възможна присъда. На 2 март 2018 година нейният син бе застрелян при опит за кражба в гаража на д-р Иван Димитров. Лекарят го убил с незаконно притежаван пистолет "Валтер".

Пред Съдебната палата е шефът на УМБАЛ "Пловдив" д-р Аргир Аргиров, където работи д-р Иван Димитров. Има и други лекари от болницата, които са дошли да окажат морална подкрепа на лекаря. 

Медиците са събрали подписка, която ще бъде внесена в Окръжния съд в Пловдив.

"Доктор Димитров работи в УМБАЛ "Пловдив" от 2007 г. Сред колегите си е познат като коректен и всеотдаен професионалист, проявяващ загриженост и внимание към пациентите", се казва в подписката. В нея се посочва още, че докторът многократно е споменавал пред колеги, че съжалява за случилото се.
 


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
0
 
! Отговори
щете , не щете преди 4 седмици
На доктора ще му дадат 12 години за убийство по непредпазливост с облекчаващи вината обстоятелства.
Ама и голям лъжец излезна докторчето
Фамилията била в къщата , всъщност са на селската вила
Неизбежна самоотбрана
Прикриване на престъпление
Може би и търговия с наркотици
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не пистолет а картечница ще си купя, омръзна ми от крадци, вече една домата не можеш да имаш в градината, дърветата изсякоха само дето асфалта недъвчат.
39
0
 
9
 
! Отговори
лично мнение преди 1 месец
Много правилно е постъпил докторът като му е теглил куршума на тоя Плъх. Отива да краде,с кафе ли да го черпи?? В САЩ влезе ли ти някой крадец в дома или двора,ако го убиеш си е самоотбрана. Тоя Плъх нали беше нападнал докторът с нож?? Това защо го пропуснахте?? А тая ,, майка" да била възпитала сина си да работи и сега щеше да е жив.
Каквото повикало,такова се обадило.
38
3
 
17
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Нека разгледаме двете убийства-в Русе и Пловдив.В първия случай един напълно безполезен(че и вреден) за държавата индивид убива млада,перспективна бяла жена.Във втория полезен за обществото човек убива един абсолютен пара.зит.Съдът се готви да даде еднакви присъди в двата случая.!
А вие какво ще кажете!?
37
2
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Не знам какви са реалните факти в случая, но желая да кажа следното:
Как може в днешно време в р. България, в 21 век в ЕС, да защитиш себе си и семейството си??
Със сигурност държавата не си пази гражданите! Докато дойде полицията, или крадеца ше си тръгне необезпокояван, или най-много да те убие!
Желая да споделя, че и мои близки са патили от ц.гански набези, и то многократно(за щастие без жертви и ранени)!!
Когато се викне полицията те само вдигат рамене!
И ето държавата пак ги оправдава!
36
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако съм съдия, ще осъдя доктора на 6 месеца условно за незаконния му пистолет. После ще го наградя за това че е дал урок и на крадеца, и на другите крадци в държавата.
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
не само с него, трябва със всички тъмно зелени да се освободим по същия начин
34
11
 
0
 
! Отговори
Чл 12 преди 1 месец
Какъв член ---има употреба на незаконно оръжие.---и само за това пак ще лежи...ако се бяха изпобили вътре в апартамента на парчета да го беше направил / без незаконно оръжие / щеше да има самоотбрана превишена или не нямаше да има затвор...
33
13
 
2
 
! Отговори
тука си пишете ка-- преди 1 месец
квото си искате . С омраза без омраза с натиск към съда ,НО делото ще иде отвън и хем страната ,хем доктора ще бъде осъден... Защо доктора е имал абсолютно незаконен пистолет с боеприпаси / незаконни / в къщи ...като се е готвил за отбрана да беше прочел какви са законити в Б-я и имаш ли право да държиш незаконно оръжие в къщи--- После беше написано ,че еправен опит за унищожаване на улики и видеозаписи с помоща и на приятели --значи той е съзнавал стореното и се е опитал да избегне преследване.
32
0
 
10
 
! Отговори
Мухъл преди 1 месец
Да извикат плъха да каже как точно е станало и какво е искал да открадне и дали е нападнал лекаря. Ако не може да се яви значи е превишил намерението си само за кражба и е посегнал на доктора , който е защитил живота си.
31
0
 
19
 
! Отговори
Научете Чл.12-НК преди 1 месец
Според чл.12 от НК-НЯМА превишаване на пределите на неизбежна отбрана ,когато е извършено в ЖИЛИЩЕТО.А това,как ще го изтълкува родното КРИВОСЪДИЕ,определя това,дали съдът не е НА СТРАНАТА НА БАНДИТИТЕ СРЕЩУ ОТБРАНЯВАЩИТЕ СЕ ОТ ТЯХ ГРАЖДАНИ.Целта е да сме под ДВОЙНО РОБСТВО- и на БАНДИТИТЕ,и на ЗАКОНА,КОЙТО ГИ ЗАЩИТАВА.
30
0
 
23
 
! Отговори
До 27 преди 1 месец
Моят дом е моята крепост.Всеки,дръзнал да нахлуе в него,ще има същите последици.Недосегаемите галеници на държавата и закона,трябва най-после да разберат,че за всяко престъпление ще има и наказание,ако не от закона,то от потърпевшия.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако е имал доктора пистолет можел да стреля по плъха от балкона докат както писаха ги надблюдавал продължително време плъховете как се навъртват и човъркат по гаражната врата,за такава дистанция как растояние Валте-ра е годен да оцели и по-дребна цел при това от височина-от балкона с добро целене и време за това при такава наглост на целта да се навъртва и обикаля в търсене с коя щанга да разбие гаражната врата,която се явява защитна на кабинета,а от него плъха щял да открадне материал,не сирене
28
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Законите трябва да са изключително строги за наглите престъпници,които влизат в домовете ни.Трябва да имаме право да защитим живота си и дома си.Доктора е невинен!За сведение така е в Германия.Нашата толерантност граничи с глупост.
27
31
 
3
 
! Отговори
Св. Петър преди 1 месец
Законите важат за всички! 2 месеца доктора лъга, цял пловдив го защитаваше... Оказа се, че е обикновен убиец. Също и помагача за прикриване на престъплението трябва да го отнесе!
26
0
 
21
 
! Отговори
По Шекспир-2 преди 1 месец
Така живея...На това се уча.
Ще бъде тъй до сетния ми дъх:
прости на блудница,прости на куче,
но не прощавай никога на плъх.
25
0
 
15
 
! Отговори
По Шекспир-1 преди 1 месец
Аз плъхове се уча да убивам.
Спокойно.Фанатично.Зло.
Тревогата им сива ми пришива
неподозирано крило.
Те крият зад брокатени завеси
делата и престъпното си потекло.
Убивам ги отчаяно.По Шекспир.
Със дълъг като шпага монолог.
Убивам ги с благословена ярост,
разколебала в бога кардинал
с пресекващия шепот на Риварес:
-Отново,падре, 2-плъхове бих клал...
Корава е все още и не трепва
ръката ми пред ни един-
пред жертвите им дал съм клетва,
на жертвите им аз съм син.
Така живея...На това се уча.
24
0
 
39
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 месец
Свобода за защита на семейството и дома!!
23
0
 
21
 
! Отговори
Кривосъдие преди 1 месец
Е,сега ще се види дали СЪДЪТ защитава справедливото дело на отбраняващия се д СОБСТВЕНИЯ СИ ДОМ,или е НА СТРАНАТА НА БАНДИТИТЕ.Имаше един чл.12-от НК за самозащита в СОБСТВЕНИЯ ДОМ-че няма превишаване!С какво бяха наказани м.и.ш.к.и.т.е,арестували доктора по обв-ие в "предумишлено убийство" и пуснали го под натиска на справедливо протестиращите?
22
0
 
29
 
! Отговори
читател преди 1 месец
Свободно притежаване на оръжие в дома, свободно използване на оръжие срещу всеки влезнал без разрешение.
Вижте колко са убитите от нашествия по домовете,
така ли щеше да бъде ако всеки имаше право на една цеф у дома?