От МВР уверяват: Няма да се строят бежански лагери

Трябва да сте спокойни, увери заместник-министър Ципов
24 мар 2019 14:38, Красимир Ангелов
66
От МВР уверяват: Няма да се строят бежански лагери
Снимка: Булфото

Няма да се строят бежански лагери на територията на Любимец, Малко Търново и Елхово, няма и подготовка за заселване на територията на тези населени места с бежанци. Това увери заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов по време на брифинг в МВР.

Още по темата
Повод за думите му стана изказване на водачът на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева, че социалистите са против обявената поръчка за изграждането на бежански центрове. Самата Йончева попита управляващите дали се крие информация от българската общественост за връщането на мигранти към България от Западна Европа, предимно от Германия.

В отговор Красимир Ципов се обърна към гражданите на трите населени места: "На територията на вашите населени места няма да се строят бежански лагери. Това трябва да стане ясно на всички вас, трябва да сте спокойни. Това, което предстои да направи МВР, е да проведе процедура за подготовка на площадки за временни кризисни центрове.

Тези центрове са предвидени в един план за действие за справяне със засиления миграционен натиск на българо-турската граница", посочи още Ципов и подчерта, че центровете са от затворен тип.

Заместник-министърът на вътрешните работи нарече "откровени лъжи" изказването на БСП. Той уточни, че има голяма разлика между бежански център и временен кризисен център.

Ципов посочи, че миграционният натиск към страната ни в момента е нулев. "След като един незаконно преминал държавната граница мигрант бъде задържан, ще бъде отведен в тези кризисни центрове от затворен тип. Там да му бъде извършена регистрация и ако не разполага с документи за самоличност, ще бъдат направени интервюта от органите на "Гранична полиция" и Държавна агенция "Национална сигурност", посочи Ципов, цитиран от "Фокус".

"Как България може да си позволи да не е готова за справяне с евентуален миграционен натиск", попита още зам.-министърът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
23
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Държавата се справя с нежеланите посетители с картечници по границата и ГПП-та .Не като ги настаняваме и храним всеки новопристигнал гладник с по 1200лв.разход а за пенсионерите с 200 000лв.внесени пари в бюджета и 45г.стаж да викаме че са много 240лв.пенсия.
36
1
 
18
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
Ципов народа не иска зрелища а иска да знае истината до кога ще обновявате авто парка с все с нови и по високопроходими коли за ЛОВ .Ще изнесете ли резултата от окраднатия служебен автомобил на шефа на ДОТИ както и този на директора на ГДГП който при катастрофата не подлежи на ремонт Вероятно сте свикнали да ги потулвате като случая с министъра на транспорта който уби детето си.
35
1
 
25
 
! Отговори
Грипов преди 5 години
Абе Ципов ! Ципките да та ципнат! Хората не искат ни бежански лагери,ни временни кризисни центрове,ни араби,ни никакви. Не искат ! Ама Ес-то,ама някой подписал,ама солидарност значи,ама дъблински протокол...бе къде ни набутахте бе ей ! М..ата ви поганска !
34
1
 
18
 
! Отговори
Митко преди 5 години
Оппа! Грешка! Не били хуманитарни, ами кризисни центрове. Извинявам се за което. Така се случва, като не чета внимателно:(.
33
10
 
5
 
! Отговори
проверено преди 5 години
До АнонименПрез 2017г. правителството на презид Радеф подписва договор с ЕС с който България се задължава да построи бежанския лагер но сега се крие в деси Дупка.
32
1
 
21
 
! Отговори
Митко преди 5 години
Ама за кви бежански лагери говорите? Та това са бежански хуманитарни центрове! Не врат, ами шия...
31
1
 
21
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 5 години
Вместо този с пискливото гласче вместо да обеснява разликата между бежански лагер и кризисен център за бежанци да излези и обясни За що толкова години не потърсиха отговорност за тези които изоставиха охраната на границата заедно с масивните гранични застави заедно с оборудване и оБзавеждане годни за животвместо да строят лагери След като са толкова загрижени Ми първите мигрански пътеки по Странджа бяха направени повремето на Борисов като гл.сек на МВР.
30
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно от малкото добри дела на Костов беше да не пуска шиптари бежаци в България .
29
1
 
9
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
Добре кое налага да привеждаме на Турция 3 млн .за издрръжка на бежанците след като ЕС им обеща 8млн на два транша веднаж 3млн втория 5млн ..Наскоро стана известно че досега ония са им привели едва само 1.5 млн.Вероятно ГЕРБ-ерите са ги вложили за златната ограда исега народа ще ги връща .
28
1
 
27
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Кой ви верва,бе !!
27
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западняците са подбрали по-читавите, останалите ги връщат на държавата, в която са регистрирани първоначално.
26
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще строят само евтини апартаменти за себе си!
25
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно, и да ги вържете никой няма да стои в ***.
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви Бежански лагери в Германия им стоят цели Комплекси като на Слънчев бряг , четете чуждата преса не се занимавайте с копиране Текстове от други сайтове
23
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На партия ГЕПИ не вярвам! Още утре ще задуха друг вятър и пак ще си променят мнението на 180 градуса!
22
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е явно от т.нар. "горещи точки", за които преди време ЕС взе решение да се направят в граничните държави и Баце се съгласи да станем такава точка срещу 160 млн.евро.
21
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Войната в Сирия приключи.Всички нахлули използвайки я като трамплин за Европа и случая България да се връщат незабавно там да възстановяват страната.На Сирия са нужни,на България не.Гостоприемството ни приключи.Който от Близкия изток иска в Западна Европа да пътува със самолет.Не през нашата сухоземна и морска територия.
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какъв ресурс трябва да се отдели, за да бъдат пазени тези? Нали се сещате, че те няма да стоят мирно, всички помним палежите и погромите в лагера в Харманли. За селата няма полицаи да пазят беззащитните българи, тук ще пазят някакви нежелани навлеци да не се разбягат.
19
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...миграционният натиск към страната ни в момента е нулев...Ама друг път.Какво стана с тези който преди няколко дни влязоха от Турция в запечатан влаков вагон? Това че укривате унформация не значи че няма натиск.Кога ще премахнете "бежанския''лагер до Нов Български университет,училището и детската градина в Овча купел-новите настанявани там си личат и кафяви и черни се разхождат по бул.Монтевидео-всички с смартфони,снимат се пазаруват-все едно катунари такъв им е вида.
18
0
 
28
 
! Отговори
Иван Иванов преди 5 години
И от кога ислямските терористи са "бежанци"