Човешко ли е? Насилието над животни зачестява!

Граждани на протест, зоополицията трудно реагира
29 мар 2019 12:22, Петя Славова
37

Граждани организират протест на 30 март срещу зачестилите напоследък случаи на насилие срещу животни. Недоволството е адресирано и към нехуманното отношение към четириногите от страна на кметовете на общини, както и срещу лошите условия в приютите. Сборният пункт за протеста е Министерският съвет, като след това ще има шествие по централните улици на столицата.
Още по темата

Примери за издевателства над животни обаче постъпват от цялата страна, а зоополицията засега трудно успява да реагира на всички сигнали.

"Най-големите проблеми са в Наказателния кодекс и Закона за защита на животните. Нито едното, нито другото не работи. Насилието над животните ескалира навсякъде. Не са виновни само единици хора. Виновни са и кметовете, които нямат програма за овладяване на популацията и грубо нарушават закона. Изкарват кучетата извън населеното място, предполагаме, че ги тровят и по този начин дават пример на своите граждани", коментира в "България сутрин" Ирина Николова от "Помощ за животните – ДАРА".

Тя уточни, че в протеста ще се включат хора от много градове и представители на различни организации.

Ваня Костова от "Помощ на животинките в беда" обясни, че в едно от приетите кучета в спасителния им център, са открити над 80 сачми. Това значи, че някой е използвал животното за мишена.

Тодорка Георгиева пък ще заведе учениците си на протеста.

"Те знаят, че трябва да се грижим за животните. Виждат как бусове теглят с примки бездомните животни и тичат за помощ, преживяват много", обясни учителката пред Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
KAKVI SA HORATA NA EDNA DARZAVA-SADETE PO OTNOSHENIETO IM KAM ZIVOTNITE. IZBIVAT DOLNITE SI KOMPLEKSI KATO UBIVAT ZIVOTNI! 4E HORATA SA LOSH VID-E JASNO,NO TAKAV VID, KAKAVTO IMA SEGA V BALGARIJA...SRAMOTA. I ZAKONA GO NJAMA,A INA4E .....SME ,,EVROPEIZI,,.AKO NE BJAHME GEOGRAFSKI STRADEGI4ESKA ZONA-NIKOI NJAMASJE DA NI BROI ZA HORA.
29
0
 
3
 
! Отговори
SS преди 5 години
Човек по своята,природа е убиец и най близкия месарски магазин го доказва.Не обичам кучезащитниците,защото са лицемери.Не можеш да твърдиш,че обичаш животните а да плющиш кебапчета, и пържоли,и да говориш за насилие над животни.
28
0
 
4
 
! Отговори
Опс. преди 5 години
Не зная защо всички говорят само за кучета и котки. Тук става въпрос за всички животни които споделят нашият дом земя. Ние с нищо не сме привилегировани спрямо тях ,с нищо. Що се отнася до домашните кучета , наистина трябва да има жестоки наказания за собствениците на опасните породи които ги извеждат без намордник. Те са истинска опасност , особено за децата.Жестокостта към животните създава изро.ди. Такива посягат и на близките си.
27
2
 
2
 
! Отговори
До 28 преди 5 години
При капитализма за хората на никой не му пука. Това е закона на джунглата. Ако има все още някой който да не го е разбрал си е за негова сметка. За това има и толкова голям брой изчерпали хора. За напред това ще е действителността.,, Краварите,, са ярък пример за това. Всмисъл сащ.Историята с Кубрат още веднъж потвърждава това. Животните са беззащитни. Трябва да ги пазим е.
26
1
 
4
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Тази Жена си търси 5 минути слава . Сега ще видите какво ще стане - ЕС и България ще и отпуснат 100 000 000 евро за Проекта , да брои колко са бездомните кучета в България .
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А човешко ли е хора да ровят като кучета по контейнерите ,да се возят облечени в парцали ,немити ,носещи зарази и да няма кой да се погрижи за тях ! Стига вече с тия кучета ,щъркели ,крави и т. н. ,стига отвличахте вниманието на хората от истинските проблеми !
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смеете се на селяните, ама той никога няма да легне с кучето на спалнята. То е на двора, и е звънецът на къщата. Охранява имуществото на стопанина и така си заработва храната. А не като вас "Гражданите" станали в 5ч. сутринта да пасете кучето и да върши биологичните си нужди в градинките та помалко да мириши в апартаментите ви. Ама животинката не е виновна. То си е животно и каквото и да правиш си мирише. И понеже са се сраснали с миризмата "гражданите " не я усещат.
23
1
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименОбичаят "тричане на куче" не е простотия, просто ти не си Българин, а гените ти са една кюспевидна амалгама от *** и всякакви други вредни чужди гени.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм веган или нещо подобно, но защо кучетата, котките и конете са с привилегии относно опазване от насилие, а прасета, *** и пилета се убиват ежедневно за месната индустрия? Ти разлика между животни които се използват за храна и убийства от жестокост правиш ли ?
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да точно така заради 2 кукувици ще търпим да ни хапят, дебнат, лаят и разнасят зарази техните любими песове. Това е крайна социопатия, срещу безстопанствените и агресивни животни трябват крути и безпощадни мерки. Аз искам да организираме контрапротест на нормалните хора срещу кучелюбския произвол!
20
6
 
7
 
! Отговори
Крали Марко преди 5 години
Аз животните ги обичам повече от хората.
19
8
 
11
 
! Отговори
Патреот команиз преди 5 години
Абе какво толкова се лигавите бе?Аман с тия животни и жени и вашите конвенции.Това не е православно!
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Ако си гедал по телевизията, зоополициите в 'белите"страни се занимават точно с такива като тези. В България всичко е наобратно.
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кметовете били, ама не видяла. Само начина на говорене е достатъчен. Замятането на косата. Майко мила, прибери се вересиите! А г-жа Георгиева води млади сектанти. Ще борим с демографската криза! Колко от тези мили дами са семейни и имат деца? Тези ще накарат новите поколения да не гледат деца, а домашни любимци. Ами защото домашните любимци ще са зависими от тях, съответно подчинени. По-лесно е. Социопати да ме учат на човещина! Да идват повече северноафриканците и афганците, че....
16
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът трябва да се пази от животните. Тези трябва да отидат в джунглата, в гората, в саваната и там да пазят животните.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Животните се изяждат едно друго, крадат се.
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ония дето правят някакъв си обичай "тричане", там дето въртят кучета над река и ги пускат в нея. Това са простотии.Едно е да гледаш прасе, теле за месо, друго е да си правиш гавра с животното.Или нашенеца си мисли, щом може да го гледаш за месо и да го ядеш, що да не се и гавриш с него. Лошо, лошо.
13
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не, тези са с диагноза! Дядото от Монтана стана жертва на дебелашка шега. Бяха му вързали умряло куче за колата! И гледай ги тези! Дайте малко статистика, колко са пострадалите от бездомните кучета и котки, без заразените с тении? И колко кучета и котки. Да видим за какво иде реч. Значи според специалистите домашното куче трябва да бъде с намордник и да се води на връзка. Защото има опсност за околните. А за бездомните, след като са ги кастрирали и обезпариза, бам на улицата! Какво не схващам?
12
1
 
13
 
! Отговори
Помня преди 5 години
Да си спомним какво хуманно отношение към животните имаше при Живков. Ловците влизаха в двора и застрелваха кучето на синджира и не можеш да кажеш гък.
11
11
 
23
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Нахапаните от кучета кога да правят протест ?