Човешко ли е? Насилието над животни зачестява!

Граждани на протест, зоополицията трудно реагира
29 мар 2019 12:22, Петя Славова
37

Граждани организират протест на 30 март срещу зачестилите напоследък случаи на насилие срещу животни. Недоволството е адресирано и към нехуманното отношение към четириногите от страна на кметовете на общини, както и срещу лошите условия в приютите. Сборният пункт за протеста е Министерският съвет, като след това ще има шествие по централните улици на столицата.
Още по темата

Примери за издевателства над животни обаче постъпват от цялата страна, а зоополицията засега трудно успява да реагира на всички сигнали.

"Най-големите проблеми са в Наказателния кодекс и Закона за защита на животните. Нито едното, нито другото не работи. Насилието над животните ескалира навсякъде. Не са виновни само единици хора. Виновни са и кметовете, които нямат програма за овладяване на популацията и грубо нарушават закона. Изкарват кучетата извън населеното място, предполагаме, че ги тровят и по този начин дават пример на своите граждани", коментира в "България сутрин" Ирина Николова от "Помощ за животните – ДАРА".

Тя уточни, че в протеста ще се включат хора от много градове и представители на различни организации.

Ваня Костова от "Помощ на животинките в беда" обясни, че в едно от приетите кучета в спасителния им център, са открити над 80 сачми. Това значи, че някой е използвал животното за мишена.

Тодорка Георгиева пък ще заведе учениците си на протеста.

"Те знаят, че трябва да се грижим за животните. Виждат как бусове теглят с примки бездомните животни и тичат за помощ, преживяват много", обясни учителката пред Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
21
 
! Отговори
х преди 5 години
Не съм веган или нещо подобно, но защо кучетата, котките и конете са с привилегии относно опазване от насилие, а прасета, *** и пилета се убиват ежедневно за месната индустрия? Кой удря чертата - тези тук не ги насилвайте, а тези ги убивайте?
9
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зоополицията поредната хранилка за некадърници
8
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ся кво? Ухапаните по улиците, наплашените от лаещи глутници, бълхясалите и прочие, да организират контрапротест ли?Глупости!Мястото на кучетата не е на улицата. Или да си имат стопанин, който да е отговорен за тях, или да ги прибират в кучкарници и ако никой милозлив протестър не ги прибере до 3 месеца, да се евтанизират.
7
10
 
26
 
! Отговори
Елтелфер преди 5 години
Аман от смахнати дъртофелници с по 15тина котки...
6
6
 
19
 
! Отговори
Родителите преди 5 години
Да, бе! Ще води учениците си на протест. Това е забранено и тази плаче за уволнение.С това ли се занимава в час?
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Действащият Закон за защита на животните допуска 2 основни грешки. 2.Бездомно куче се прибира в приюта за кучета, кастрира се, обезпаразитява се, ваксинира се, слага му се обеца и ... СЕ ПУСКА ОБРАТНО откъдето е взето. Улиците се изпъкват с кучета, носят се на глутници, плашат, измъкват *** от кошчетата, разнасят бълхи и болести, всичко си е законно.2. Дава на сдруженията на кучезащитници правата на надзорен орган. Без да има към членовете им каквито и да било изисквания.И те дерибействат.
4
9
 
27
 
! Отговори
в защита на човека преди 5 години
Когато кучетата ходят по улиците, държавата се страхува от защитниците на животни и не ги прибира в приюти, хората вземат решението в свои ръце. По улиците ходят глутници, които са опасни и за възрастните и за децата. Животните са непредвидими. Малко ли случаи има на изядени хора? Ето, затова ще стават тези работи. Който обича кучета, да си ги гледа вкъщи. Тяхното място не е на улицата.
3
10
 
16
 
! Отговори
Fry and potatoes преди 5 години
Зачестява. Днес смачках два паяка, а четири плъха се удавиха сами в кофата. Само една *** ми избяга. Кучетата са много досадни, ама бягат и не мога да ги хвана
2
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
който иска да храни куче да си го взима в къщи, да плаща данък, храна, ваксини, а не да ги хранят пред всеки вход с остатъци от манджи и да се правят на загрижени!
1
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЖИВИТИНСКО ЛИ Е ?Насилието над хора зачестява!Който жали коня си погубва себе си.българска поговорка.