Медицински сестри протестираха пред кабинета на директора

Те са недоволни от новите им трудови договори
29 мар 2019 21:38, Красимир Ангелов
20

Спонтанен протест направиха медицинските сестри от болницата във Враца пред кабинета на директора. Причината за недоволството им са новите трудови договори. Предвиденото заплащане в тях е минималната работна заплата.

От лечебното заведение обясниха - няма възможност да покрият предвидените по браншово споразумение прагове.

Трудовите договори трябва да бъдат подписани със задна дата от 1 януари. Сестрите обаче не са съгласни да поучават минимална работна заплата и да продължат да работят в сегашните условия.

Според ръководството предстои корекция в договорите, но трябва да бъдат получени пари от министерството. Медицинските сестри обаче не вярват, че ще има промяна.

От януари до момента дори най-опитните сестри в най-тежките отделения не са получавали заплата повече от 540 лева, съобщава Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Медицинска сестра преди 5 години
Добри или лоши след 5 години няма да ни има на трудовият пазар.Факт!
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас , трябва всички да напуснат . Е вие какво отношение искате да имат като все някой близък на болния или някой лекар преди това се държат отвратително с персонала , как после същия и той да се държи мило и добре . След някоя друга година ще остане персонал само в големите градове .
13
1
 
7
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
А замисляш ли се ако си работещ беден десетилетия наред дали и по-зле няма да си от тях?!Известно ли ти е как се живее, ако работиш със стаж по 20, 30 и повече години и не можеш да посрещнеш най -необходимите си потребности! И това се отнася не само за здравните работници...Ела блъскай и после ругай, ако можеш...!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пред министерски съвет бре деца там са главните виновниции оня криминал горанов от МФ
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам. В тая държава да си медицински работник според мен се равнява на лудост. За 300-420 лв чисти да влачиш болести и на близките и да работиш на 12 часа работно време ? Уморени, луди и озлобени ми изглеждат. Дано си докарват някои лев от други дейности
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сурова картина,но не бива да има горчив край.Има възможности и при добро желание ,съвети и опит на хора могат много да помогнат и да увеличат заплатите на мед.сестри.Има достойни и добри финансисти да решат проблем от такъв характер.
9
0
 
17
 
! Отговори
За медиците няма, преди 5 години
а за олигарсите има!? Ако това е вярно "Финансовият министър Владислав Горанов е опростил 20 милиона лева дългове към НАП на Артекс, 1 месец преди Цветан Цветанов, Цецка Цачева и още няколко висши представители на ГЕРБ, да се сдобият с евтини апартаменти, уточнява тази седмица медиите." ГЕРБ трябва да си направят луксозен затвор и колективно да бъдат затворени там, за дълго време! България е разсипана!
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко е ,че сестрите работят ,,под наем,, и изпълняват търговските цели на някои директори,лекари.С ниските заплати подтискат много нормални човешки потребности .Капиталистическо начин на търговия в държавни болници целта е само печалба.Много малко ще останат сестрите,които могат. да издържат и работят под напрежение
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е, че намерихме милиард и двеста за Белене...И рестартирахме големия корупционен проект!
6
2
 
21
 
! Отговори
обективен до 7 преди 5 години
Коя държава?Питам щото най мразя да се плюе по България.В прочутата Англия и сума ти още страни за да отидеш на лекар се записваш седмица по рано.Ми то човек ще умре дотогава ве!?Същото и ако ти се повреди бойлер.Неприветливи са сестрите.Ми така са.*** ти работи за 800 лв и се усмихвай.Приказки че били длъжни да работят без пари са глупости.На това заплащане или тези сестри или никакви.То скоро ще останем и без тях
5
2
 
11
 
! Отговори
Пациент преди 5 години
До 6 Името на *** е Илко Семерджиев здравен министър в кабинета на Иван Костов. Добре, че времето не му стигна да продължи т.н. си "реформа", че беше се засилил сериозно да прави частни ин тц здравни каси.
4
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наскоро придружавах мой роднина в болница в София. Побиват ме тръпки от ужас като си спомня. Толкова противни медицински сестри, намръщени, сърдити, отка чени. Бях придружител налагаше се да задавам въпроси обаче на третият ден не смеех да дишам да не ми изреве някоя див.ачка в лицето. Живея в чужбина от дълги години и съм отвикнал от подобни прости същества. Тази професия е най уманитарната. Нямаш ли човещината в душата си по добре не ставай медицинско лице само за заплатата.
3
6
 
25
 
! Отговори
българка преди 5 години
мили колежки НАПУСКАЙТЕ БЪРЗО!НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАТЕ! БЯГАЙТЕ В 4УЖБИНА ТЕЖКО И ТРУДН Е НО Е 110% ПО ДОБРЕ ОТ РАБОТА В БГ БОЛНИЦА и го казвам от опи заминах с фирма като гледа4ка в старчески дом след 2 години като нау4их езика кандидатствах за работа в болница взеха ме И на 48 години работих ве4е в хирурги4еско отделение На 56 ме пратиха в университет да у4а за акушерка и СЕГА на 60 години съм акушерка ЩАСТЛИВА И ПО МОЕМУ ДОВОЛНА И УСПЯЛА ДЕРЗАЙТЕ И УСПЕХ В КАУЗАТА!
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колективен договор. Това е договора на стадото.
1
7
 
27
 
! Отговори
СУДЖУЦИТЕ преди 5 години
Работете, роби!