След побоя в Габрово: Масови проверки на ромски фамилии

Мерките за сигурност в града са увеличени
Обновена: 11 апр 2019 08:09 | 11 апр 2019 08:09, Петя Славова
273

Напрежението в Габрово ескалира след нанесения побой над продавач в магазин от трима роми.  Жандармерия и полиция цяла нощ бдяха да не се се стигне до по-сериозни ексцесии, след като вчера бе организиран протест в града.

Напрежението се увеличи още, след като протестиращите тръгнаха към ромската махала в града. Нанесен бе погром на няколко къщи, в които обаче нямаше хора. Повече от четири часа продължи обиколката на протестиращите, които скандираха, че искат строги присъди за безчинстващите роми и настояваха властта да вземе по-строги мерки срещу тях.

Кметът на града Таня Христова разпореди масови проверки по всички райони, в които има струпвания на ромски фамилии и хора от криминалния контингент в Габрово, след побоя над служител в магазин в града.

Междувременно мъжете, нанесли побоя, бяха задържани повторно, след като бяха освободени без повдигнати обвинения след 24-часовото задържане.

В неделя около 22.30 часа, Венцислав и Царина са на смяна в денонощен магазин в центъра на Габрово, когато в обекта влизат трима мъже, а на касата избухва спор с друг клиент.

Още по темата

"Видях, че стана напрежение и за да избегна тази ситуация, казах на колегата Венцислав да ги помоли най-любезно да напуснат обекта, каза продавач – консултантът Царина Пашова.

"Виждам как въпросните трима души са хванали друго момче да се закачат с него, направих забележка, че не трябва на входната врата да се случва всичкото това нещо, да има сбиване и побой в магазина, разказа потърпевшият Венцислав Иванов

В резултат тримата мъже буквално се нахвърлят върху Венцислав.

"Удариха ме няколко пъти, аз започнах да се защитавам, 7-8 минути, стигна се до бой между нас", добави продавач-консултантът пред Bulgaria ON AIR.

По това време в магазина е и 18- годишния Даниел Ненов, който става свидетел на всичко случващо се. Той посочи, че Венцислав се е опитал да говори с момчетата и да ги помоли да напуснат магазина, но може би от имидж или репутация, те се нахвърлили върху него.

В резултат на побоя Венцислав е получил комоцио и охлузни рани по цялото тяло. Нападателите му са задържани за 24 часа, но след изтичането на мярката излизат от ареста без обвинения.

Днес по обяд обаче отново бяха задържани.

Междувременно кметът на Габрово Таня Христова разпореди мерките за сигурност в града да бъдат увеличени.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
4
 
! Отговори
Време е преди 5 години
Виновни за всичко са кметовете по места със своето бездействие. Колко от тях редовно проверяват има ли незаконни постройки на територията, за която трябва да се грижат. Много от тях умишлено си затварят очите, защото след това на изборите пак ще спечелят. Това са проблеми от повече от 25 години. Възможното решение е: Всеки, който има съмнение за незаконен строеж, да подаде сигнал до кмета. След като нищо не последва, да заведе дело за бездействие срещу този кмет. 100% ще го осъди.
157
0
 
12
 
! Отговори
беден преди 5 години
Чувате ли какво ни казват?! " Нападателите са пуснати, без да им се повдигне обвинение?" Вярно ли е това?! Не ми го побира умът! И тази държава ли ще ме защитава?! Че по-добре е да извика жандармерия и да ме бие, когато искам справедливост и възмездие? А, аз искам справедливост, равна на комоциото на младежа от видеото, равна на болката и стреса, който е изпитал. На него, едно голямо, БРАВО!!! С ТЕБ СЪМ!!! А вие странични зяпачи как се чувствахте като гледахте как налагат момчето?
156
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В държавата на ГЕРБ е така - пускат ги и ... нищо.
155
0
 
12
 
! Отговори
Mopcku_ преди 5 години
Що да не ги пусне полицията след 24 часа? Ами те нямат идея как да пододят и какво да правят с тях! Как да повдигне обвинения дежурния прокурор, като също няма идея какво да прави с тях? Полицията, прокуратурата, общината, правителството-всички работят с първосигнални мерки, които взимат ня слуки, при създала се ситуация! Няма как мерките им и да заработят и ситуациите да не се повтарят! Снощната ситуация разчитам така-полицията бие данъкоплатците и пази ония дето имат само права!
154
0
 
18
 
! Отговори
Палмето преди 5 години
Отвратителен отговор на властта.Пребиват българи всеки ден,и когато се очаква ескалация,власт полиция и жандармерия правят ,,перде'' с ,,Масови проверки на ромски фамилии''.И на кои ромски фамилии? Естествено на фамилиите на Клановете,и тези фамилии чрез които се копуват гласовете по време за избори.В момента ако искаш да осъществиш контакт с някоя от управляващите и богати фамилии,ще те затворят и обвинят в ,,опит за убийство''.Власта ги пзи повече и от очите си.
153
1
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Полицията пази правилните избиратели,да не би да пострадат преди изборите,че няма да улучат ...вярната бюлетина.Добре дошли в Мутроландия,за благозвучие я наричат България.
152
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме властта да ни обясни: кой и на какво основание е наредил да бъдат освободени тримата биячи след първото им задържане? И защо са ги пуснали без обвинения, след като е ОЧЕВАДНО какво са направили в магазина? ГЕРБ си играе с огъня...
151
0
 
12
 
! Отговори
дедо преди 5 години
сакън не барайте на томислав дончев къщата
150
0
 
8
 
! Отговори
най-после преди 5 години
я направете пълна проверка на мафията, намираща се доста годинки в ОБЩИНАТА !!!!/апартамент гейт/ ряпа да яде...какви имоти ??? къде, кога, колко....$ами колко ГОРА беше съборена ...?? от бандити живеещи до /планетариума/ продажна ***... КЪДЕ Е ПРАВОСЪДИЕТО ??????????????
149
1
 
29
 
! Отговори
Ядосан преди 5 години
Как може трима младежи българи да гледат отстрани и дане помогнат на бития си сънародник. Къде е солидарността. Аз съм на 60 години, но ако бях там щях да се намеся и да помогна на магазинера. Все още съм доста як, пък и юмрука ми е здрав.
148
0
 
9
 
! Отговори
Nadia преди 5 години
До БългаринAprilsko vuzstanie trqbva !
147
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато БГ-тата се бият като го-ве-да , защо полицията не ходи да блокира кварталите им ?
146
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как така ги пускат от ареста без обвинение?Това да не е безплатен хотел бре?
145
0
 
34
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Защо трябва да чакаме да има пребити и убити за да има проверки на ромски фамилии?
144
1
 
14
 
! Отговори
Милицията преди 5 години
Спи за пари!
143
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама много напрежения взеха дастават с племето или само на мен ми прави впечатление. Хайде овце лягайте си, утре пак така ... някой пребит, намушкан, окраден, измамен ... всеки ден едно и също.
142
0
 
40
 
! Отговори
най-после преди 5 години
ХЕЛЗИНСКИЯ комитет ВЪН ОТ България !!!!и други подобни .....................
141
0
 
18
 
! Отговори
Има смисъл преди 5 години
да се извърши погром над ромски къщи, само ако те са собственост на виновните и особено ако са незаконни. Тогава дори да ги сринат, ще е правилно решение.По-добре щеше да е, ако възмутените граждани бяха действали по американски - да влязат в РПУ, да хванат виновните и да ги напердашат здраво, за да видят онези хубаво ли е да те бият, когато биячите са повече от жертвите. В някои по-малки американски градчета все още се практикува този способ за раздаване на правосъдие, макар че не е законно.
140
1
 
21
 
! Отговори
един преди 5 години
до *** 153 Кажи ми ама честно, като как си представяш намесата на някой от българите. Визирам ,че там има бой едва ли ще се вразумят от приказки. Значи трябва да се бие този човек с тях. А представяш ли си какво ще му се случи на човека после? Всичкото НПО, МВР, прокуратура и изобщо държава, ще му направят живота невъзможен. Докато не се махнат НПО-тата, все така ще сме, че и по-зле!
139
0
 
9
 
! Отговори
Габровец преди 5 години
До ЦиникИ аз съм възмутен. Но вероятно си забелязал, че тези момчета са младоци. Те не са се сблъсквали с подобна ситуация. Не, че ги защитавам, но психологическият фактор не е за подценяване. Окуражаващото в случая е реакцията на гражданите.