Дончев в Габрово: Държавата ни да не бяга от час. Трябват мерки!

Не трябва да генерираме измамно спокойствие, заяви вицепремиерът
Обновена: 12 апр 2019 08:14 | 12 апр 2019 08:14, Петя Славова
229
Дончев в Габрово: Държавата ни да не бяга от час. Трябват мерки!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Усилията ни не могат да са само за въдворяване на ред, а трябват мерки. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на извънреден брифинг в Габрово по повод размириците в града след  побой на служител на местен магазин от трима роми. Той уточни, че не може да се позволява хаос, заплахи за здравето на когото и да е. По думите му, държавата е взела всички мерки във всички посоки без да се съобразява с етническия произход на никого.

Още по темата

"Целта ни днес не е да генерираме измамно спокойствие. Жандармерията не е тук да пазят една част от обществото от друга част на обществото, а да пазят обществения ред", каза още вицепремиерът

Дончев категорично заяви, че ако няма закони, обществото може да се самоунищожи. "Първата цел е да се възстанови редът. Илюзия е, че ще продължим по старому. Едва ли очаквате да го кажа, но гневът на хората е справедлив. От усещането на някои хора в обществото, че други имат повече права от тях." заяви той.

По думите му, всеки български гражданин има правото да протестира, на уточни това да става по мирен начин.
Вицепремиерът не скри, че създалата се ситуация е заради трупани с години грешки. По думите му, усилията не могат да са само за въдворяване на ред, а са необходими и точни мерки за постигането им и държавата е добре тук да не бяга от час.
 
Томислав Дончев уточни, че при снощната операция в Габрово са участвали 50 служители от областната дирекция на Габрово, 100 жандармеристи. На мирния протест в града са се събрали над 800 души. Задържани са четирима, срещу трима от които  ще се образуват досъдебни производства. Пострадал е леко и един служител, на когото е оказана медицинска помощ.

Кметът на Габрово Таня Христова също уточни, че от миналата година са съборили къщи на самонастанили се ромски семейства и са закрили напълно сегрегирано училище. "Тази седмица разпоредих да бъдат приети спешни мерки за опазване на реда и сигурността в нашия град. Сформиран беше и координационен щаб. Мерки за решаването на поблема сме предприели", отсече тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
2
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
А вие господине не сте ли държавата в момента ???
138
1
 
8
 
! Отговори
мак преди 5 години
Какво прозрение, брей. Само че положението е изтървано отдавна, каквито и мерки да предприемете ще е късно. Пък и бхк и подобни тумори дебнат, а вие се страхувате от тях.
137
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тоя на снимката беше регионален директор на Сорос, затова и стана министър, обаче за коя държава говори?Да не би да има в предвид любимата им (на него, на Сорос и на ГЕРБ) държава - САЩ??? Защото е вицепремиер на България и ако нещо не прави държавата, значи не го прави той самия.
136
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пунта Мара прати Дончев да вади горещия картоф,а него никакъв го няма.,Щом стане напечено, така наречения премиер се скатава в дън гори тилилейски и от там ръси глупости на килограм,ама на лошия мат'рял вече му писна и затова всеки ще си получи заслуженото.
135
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жандармерията удря с палки репортер и оператор безпричинно,отнесли са го и някои протестиращи,защото са се опитали да нахлуят в незаконно ромско гето,което с щитове се пази от властта.Това ли е властта,която ни трябва?
134
3
 
14
 
! Отговори
ХАЙДЕ ПАК БКПто преди 5 години
им виновно на ГЕРБЕРИТЕ. А бе вие срам нямате ли
133
1
 
10
 
! Отговори
142, преди 5 години
Без да искам ти подарих плюсче, въпреки че си за огромен минус.БКП ги накара да бачкат и бачкаха, и не смееха да си вирят рогата.Сега, като върл електорат на ГЕРБ си правят от години каквото си щат.Сега, а не преди 30 години!
132
1
 
19
 
! Отговори
еrror 404 преди 5 години
Габровци трябва да възстанат срещу вас политиците та да поведат и другите градове
131
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите от скитащите катуни бяха заселени в България насилствено, с решение на ЦК на БКП. И се започна едни прииждане на гладни роми за живот на помощи. Има кардараши дошли в България чак от Испания.Така, че неможе да бъде виновен Бойко за това,което комунистите са решили, когато той не е бил роден или е бил пеленаче.Още по-малко могат да бъдат виновни Томислав Дончев и съпругата му.За безконтролното размножаване на ромите са виновни помощите, които им се даваха на тиква, а не срещу работа,...
130
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дончев от Габрово:"Когато няма закони,държавата се саморазрушава".Дончев,Томиславе,нали затова сме ви избрали-да ковете закони.Кой е виновен да няма закони,ние или вие?
129
3
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонименрадвам се за теб,но в същото време много тъжно,че така решаваме проблемите.......прав е бил Живков,когато още преди 2 десетилетия ни предупреди че..:-"Некои сили искат да унищожат България,да я нема"....
128
3
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Дончев,държава има САМО НА ХАРТИЯ!!!Благодарение на такива като ВАС!!!и пак:-ТИКВУН го нема никакъв!!!!!!!
127
1
 
15
 
! Отговори
Относно мерките преди 5 години
Дотук беше с мерките :). Мярка 3, предложена по-рано, вече е изтрита от сайта. И си оставаме с приказките за мерки...И то само с угодните на управляващите приказки.
126
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствено от шайката граб Дончев става за нещо
125
0
 
24
 
! Отговори
Чужденеца преди 5 години
И резултата какъв е жандармите набиха българите.които с право протестира ха.
124
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Красо яхна протеста. Щом се появиха агитките в командировка. Нападнали няколко къщи с роми, които работели. Извършителите не били оттам, ама кой му пука. Избори са. Съвсем добра позиция и на Герб и на Бсп в Габрово. Най- добре е като хвърляш коктейл ***, камъни и си с маска , да те вкарат също при ромите в ареста. Забавно ще е да се види дали задържаните скинове са от Габрово изобщо, дали са съдени и дали имат поне ден трудов стаж.
123
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Допълнена статистика 131Хубаво изреждаш, ама дали на Пунта Мара ще му светне лампичката (синя, червена няма значение) че тези зловещи инциденти стават все по-често, и са все от ромеи срещу българи....
122
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Габрово, заедно с Бургас са двете крепости на ГЕРБ.Интересно срещу кого протестират?
121
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
безсрамник- протестите били незаконни
120
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестите били незаконни?! А кое у нас е по закон? Покупката на имоти,на занижени цени или апартамент с частен асансьор? Или да си купиш за жълти стотинки ТЕЦ или пристанище,защо не и летище...Ей го ,софийското , плаче за инвеститор! Мафиотите ще го прилапат и него,колко му е, а подставени лица ще се намерят,не се притесняваме! Както е тръгнало,нека купят цялата ни държава,щом няма КОЙ да я защити! Ние ще си протестираме във...форумите,че е най-безопасно! :(