БХК скочи на КС, нямал капацитет да обсъжда правата на човека

Според Красимир Кънев има кампания срещу Истанбулската конвенция
Обновена: 23 апр 2019 17:22 | 23 апр 2019 15:45,
92
БХК скочи на КС, нямал капацитет да обсъжда правата на човека
Снимка: БулФото

През 2018 г. се проведе една лъжлива кампания срещу Истанбулската конвенция, както и имахме това злополучно решение на Конституционния съд, с което той за пореден път показа, че няма капацитет да обсъжда правата на човека и постави България в едно неблагополучно положение пред международната общност“. Това заяви председателпт на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев пред БНР.

По думите му кампанията против Истанбулската конвенция се основава на лъжи и на изопачаване на разпоредбите на този международен договор.

Още по темата
Според него темата ще бъде засегната и в кампанията за предстоящите европейски избори през май.

"Това обаче не е единственият проблем с правата на човека през 2018 г. Имаме проблем със словото на омразата, подбуждане на насилие към етническите малцинства, тайното подслушване е много сериозен проблем“, посочи Красимир Кънев.

Председателят на БХК похвали България за стъпките за подобряване на условията в затворите у нас, но уточни, че за сметка на това, състоянието на психиатричните отделения е проблемно.

"Състоянието на психиатричните институции и особено психиатричните болници и диспансерите, според доклада на една международна организация, е катастрофално. Там става дума за изцяло нечовешко и унизително третиране на тези болни хора. Крайно неприемливи, от гледна точка на съвременните медицински стандарти, са практики като изолации. Нашият достъп до тези институции за активно лечение беше прекратен от бившия министър Москов“, каза Кънев.

Според Красимир Кънев в последната година се наблюдава тенденция за очерняне имиджа на определени неправителствени организации, за които се тиражират лъжи и са оплювани като "соросоиди" и "проводници на чужди интереси и идеологии".

По-късно днес от неправителствената правозащитна организация ще представят анализ за нарушените човешки права в България през 2018 година. Освен върху домашното насилие акценти са поставени и върху нехуманните условия в центровете за психична грижа, както и неконтролираното от закона тайно подслушване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
33
 
1
 
! Отговори
Един достоен човек преди 5 години
и *** му се нахвърля. Имаше една приказка за бугаропитеците в ада....
55
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление този много малко го пердашиха...
54
2
 
40
 
! Отговори
баста преди 5 години
Неправителствени организации НЯМА да диктуват живота ни.Медиите да не ги отразяват.Бойкот.
53
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забрана на НПОтата в България.
52
2
 
31
 
! Отговори
да преди 5 години
Забранете всички неправителствени организации! Те са държавен преврат, подмяна на властта, дадена от Българския народ на парламента чрез демократични избори! Забрана на неправителствените организации, и съд за престъпления срещу държавата и конституционния ред! Не виждате ли, че стават все по-нагли! Утре ще изземат и функциите на парламента и съда!
51
3
 
27
 
! Отговори
Васил Ботев преди 5 години
Както този, така и тези които променят българската история и тези плюещи Русия ( където НПО няма, а за *** и дума не може да става ) се хранят от една хранилка. Българските политици спят под купища с пари и нехаят за избирателите си. Демокрацията е потъпкана още преди да се зароди по нашите земи и става по тоталитарна и антихуманна и от миналите режими в България!
50
2
 
26
 
! Отговори
продажник преди 5 години
Кънев е троцкист!Рано или късно и за него ще се намери един алпенщок!
49
2
 
27
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Тоя ако си позволяваше да вреди в най-демократичната държава - САЩ, отдавна да е нахранил рибите.
48
2
 
38
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
а пък аз се чудя защо няма кампания и последващи мерки срещу това...СЪЩЕСТВО-"красимир кънчев",което си позволява да обвини КС,че..представете си:КС "немал право да обсъжда правата на човека"!!!!!!!!!Ако КС "няма право" на това,то ТИ ли имаш това "право",бе ПСИХАР?!?!?!?!?!)........НЕВЕРОЯТНА НАГЛОСТ!!!!!..невероятна!!!!!!!!!
47
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истанбулската конвенция е прекрасен инструмент за отклоняване на вниманието от истинските причини за неравенството и насилието.
46
1
 
18
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 5 години
Няма минали(с малки изключения) през БГ и да не се изгаврят с българите!
45
1
 
24
 
! Отговори
aa преди 5 години
и той ще си плаща , оня горе си знае работата, забавя но не забравя. и ще боли много
44
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам защо се търпи това досадно човече. Самото му изказване с/у КС на България граничи със заплаха към държавата!
43
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все се надявах, че у този молюск Кънев ще се задейства първичния инстинкт за самосъхранение... Но не би, алчността явно надделява.
42
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези след като се финансират от ИД и Ал Кайда и Хизбула какъв български интерес защитават ?
41
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този Кънев буди единствено съжаление.
40
3
 
46
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Защо този още мърси земята българска.... откога НПО с неизвестни източници на финансиране - МОЖЕ ДА Е КОРЕКТИВ НА КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД....И ОЩЕ ПО-НАГЛО - НА ВОЛЯТА НАРОДНА???Защо този вреден за Републиката елемент - още не е обект на разследване?
39
4
 
41
 
! Отговори
Закриване на БХК !!! преди 5 години
до кога ще търпим тази анти-българска, Сороска организация в България !!!!!!!!!???????
38
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кампания има, но тя не е срещу Истанбулската конвенция, а за принудителното и задължителното и насаждане и приемане с всички средства.
37
2
 
26
 
! Отговори
Зюмбюл Кънев преди 5 години
КС не разбират от жендърство аз разбирам от жендърство щото под моста в Хелзинки спах с група бежанци, КС спали ли са са 19 афаганистанци едновременно ? Каuво разбират ааа ? Я ме вижте къв съм убав и умен и красив, жендааа фореваааааа !