БХК скочи на КС, нямал капацитет да обсъжда правата на човека

Според Красимир Кънев има кампания срещу Истанбулската конвенция
Обновена: 23 апр 2019 17:22 | 23 апр 2019 15:45,
92
БХК скочи на КС, нямал капацитет да обсъжда правата на човека
Снимка: БулФото

През 2018 г. се проведе една лъжлива кампания срещу Истанбулската конвенция, както и имахме това злополучно решение на Конституционния съд, с което той за пореден път показа, че няма капацитет да обсъжда правата на човека и постави България в едно неблагополучно положение пред международната общност“. Това заяви председателпт на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев пред БНР.

По думите му кампанията против Истанбулската конвенция се основава на лъжи и на изопачаване на разпоредбите на този международен договор.

Още по темата
Според него темата ще бъде засегната и в кампанията за предстоящите европейски избори през май.

"Това обаче не е единственият проблем с правата на човека през 2018 г. Имаме проблем със словото на омразата, подбуждане на насилие към етническите малцинства, тайното подслушване е много сериозен проблем“, посочи Красимир Кънев.

Председателят на БХК похвали България за стъпките за подобряване на условията в затворите у нас, но уточни, че за сметка на това, състоянието на психиатричните отделения е проблемно.

"Състоянието на психиатричните институции и особено психиатричните болници и диспансерите, според доклада на една международна организация, е катастрофално. Там става дума за изцяло нечовешко и унизително третиране на тези болни хора. Крайно неприемливи, от гледна точка на съвременните медицински стандарти, са практики като изолации. Нашият достъп до тези институции за активно лечение беше прекратен от бившия министър Москов“, каза Кънев.

Според Красимир Кънев в последната година се наблюдава тенденция за очерняне имиджа на определени неправителствени организации, за които се тиражират лъжи и са оплювани като "соросоиди" и "проводници на чужди интереси и идеологии".

По-късно днес от неправителствената правозащитна организация ще представят анализ за нарушените човешки права в България през 2018 година. Освен върху домашното насилие акценти са поставени и върху нехуманните условия в центровете за психична грижа, както и неконтролираното от закона тайно подслушване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За толкова години не разбраха ли хората, че се сменят само инструментите за манипулация?!?Това са *** стари "Троцкисти", ако ви говори нещо, явен представител на които е Сорос. Те искат да няма държави от нациоанален тип и поради това преди години са използвали бедния - пролетариат / работническа класа /, но сега той вече е средна класа и не става да ги манипулира! Затова се ориентираха към малцинствата, на които се вменяват, само права без задължения, за да подкопават правовата държава и ред
35
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 34Всеки българин ако иска може да основе НПО.
34
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А БХК има компетенциите да защитава правата само на част от хората, не на всички. Поне това се вижда от поведението на Красимир Кънев и целият БХК. Сигурно защото всички имаме равни права, гарантирани от Конституцията, която защитава същият този Конституционен съд.Много обичат да вкарват нещата в сивата зона, иначе става видно какви всъщност са.
33
2
 
24
 
! Отговори
до 30 преди 5 години
тия клишета от НПО-семинарчета някъде другаде:))))
32
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11Да, сигурно вършат работа, но каква? Според мен - като кучето на нивата, ей такава работа вършат.Освен това на тия им се плаща от вън, за да работят против България.
31
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БХК да искате позиция против:-Търговията с хора за сексуална експлоатация при продажба на булки при ромите!- Педофилията при ромите. В болниците постоянно карат 12 годишни родилки.Или търговията с момичета от малцинствата и педофилията не са проблем за тях?
30
4
 
16
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
За подслушването е прав ,ако влезеш в полезрението на герб те подшлушват на 100% докато намерят нещо да те съсипят!Гаранция!
29
0
 
38
 
! Отговори
!! преди 5 години
няма такова нещо като права на хомосексуални-правата са едни за всичкине се правете на специални,защото не сте, позьори
28
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 29Всеки нормален човек трябва да защитава правата на другите понеже иначе всички хора рано или късно ще останем без права.
27
1
 
23
 
! Отговори
Българина преди 5 години
На тоз и ме кяр що не му проверим имотното състояние и на жена му, и на мъжката и женската му жена! Ще се открият неясно финансирания, но с ясна цел, ДЕБЪЛГАРИЗАЦИЯ
26
0
 
20
 
! Отговори
до 28 преди 5 години
на никой не му пука какво защитаваш
25
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26Не съм хомосексуален. Защитавам правата на хомосексуалните.
24
1
 
28
 
! Отговори
До бхк преди 5 години
Плюс това ИК прокарва дискриминация по полов признак спрямо мъжете чрез едностранчивата промяна на законите в полза на жените, прокарват се и мъгляви понятия и формулировки.
23
0
 
15
 
! Отговори
до 18 преди 5 години
айде излез с хомопартньорчето си на улицата ръка за ръка ако ти стиска..да видиш пък ти на какво ще свикнеш за няма и 10-15 минути
22
1
 
26
 
! Отговори
Сони преди 5 години
Нашият достъп до тези институции за активно лечение беше прекратен от бившия министър Москов, каза Кънев.Вие не трябва да имате достъп до абсолютно никъде, прочитайки горната публикация виждам, че сте посменили посоката и доста внимавате за темата и начина на комуникация.Трябва да бъдете забранени със закон!!!Нито за миг не вярвам на крокодилските ви сълзи!
21
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До GodВ Сащ Обама направи много за гей хората.В България тези хора са забравени и нямат право да сключват брак
20
0
 
23
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
"Нашият достъп до тези институции за активно лечение беше прекратен от бившия министър МосковЕдинственото правилно решение на Пепи.БХК пък нямат капацитета (интелектуалният) да разберат, че техният пред(сед)ател е пасивен гей.
19
0
 
25
 
! Отговори
God преди 5 години
Освен нас, още десетина европейски страни (вкл. и Великобритания) и САЩ са в "неблагополучно международно положение" по отношение на ИК. Не виждам някой от живеещите в тези страни да се притеснява много от това и не виждам причина и на нас да ни пука. БХК не е в позиция да дава мнение какво може и какво не КС.
18
0
 
15
 
! Отговори
До БХК преди 5 години
Защо полът (джендърът) е дефиниран като социално конструирани роли в ИК? Защо в самото начало на конвенцията е казано, че текстовете й ще се прилага без значение на биологичен пол (sex), ***, джендърна идентичност и т.н.? Значи ИК прави разлика между sex и gender и *** не се ползва само в значение на някакви си характеристики, свързани с половете, или пък просто като синоним на sex .
17
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно е че в бг филмите и сериалите няма хомосексуална любов. Мисля, че първо от там трябва да се почне и след време българите ще свикнат.