На 6 участъка, 134 км: "Хемус" до Велико Търново през 2023 година

Даден бе символичен старт на новата отсечка
23 апр 2019 14:40, Красимир Ангелов
68
На 6 участъка, 134 км: "Хемус" до Велико Търново през 2023 година
Снимка: БТА

До 2023 г. трябва да бъде готов целият участък на магистрала "Хемус" от "Боаза" до пътя Русе - Велико Търново, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Тя припомни, че за този 134-километров участък правителството в края на миналата година е осигурило 1,12 млрд. лв. без ДДС. Проектът ще се изпълнява изцяло със средства от републиканския бюджет от държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД.

Самата Петя Аврамова участва в символичния старт на строежа на първите три участъка от трасето, заедно с премиера Бойко Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов, заместникът й Николай Нанков и председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

Трасето е разделено на общо шест участъка, като първата копка бе на първия, който започва от Боаза и ще е до пресичането с пътя Луковит - Угърчин, включително пътен възел "Дерманци". Той е с дължина 15,26 км, като по него има два пътни възела, четири мостови съоръжения, два виадукта и 6 селскостопански подлеза и надлеза.

Поетапно ще се работи във всички участъци, за които имат техническа готовност като проектиране и отчуждителни процедури. "Имаме готовност да започнем и на третия участък. При осигуряване на техническа възможност ще работим на повече от едно място, така че 2023 г. трябва да бъде готов целият участък от "Боаза" до п. в. Русе - Велико Търново", каза още строителният министър.

Заместник-министър Нанков добави, че има изготвен идеен проект за магистрала "Хемус" от пътя Ловеч - Плевен до Велико Търново. Тази година стартира процедурата и за 90 км от Велико Търново до Търговище.


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе нали до 2023 година,божеството обеща магистрала "Хемус" да бъде завършена изцяло и връзката и със Южна България през тунел под Шипка да е действителност.Нали уж,Русе -Търново-Габрово-Пловдив(смагистралите"Тракия" и "Марица"),щеше да е приоритетна връзка и щеше да се строи преди магистрала Черно Море.Какво пак се обърка?
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Символичен старт - така и ще бъде изградена, символично и на вълни разбира се. За останалото качество на изпълнение мисля се досещаме какво ще е ... трагедия. Как един равен път не направиха тия ...
19
2
 
13
 
! Отговори
Попай преди 2 месеца
По "магистралите" на вълни от Тиквата и сие има опасност човек да го хване морска болест. Оставка герберуги !
18
0
 
2
 
! Отговори
Винету преди 2 месеца
До 5. Ами пътници са - по новите магистрали.
17
6
 
10
 
! Отговори
До 9 преди 2 месеца
Те ги изнесоха с куфарчетата и външнотърговските фирми. Какво чудо,какво крадене беше и сега ще ми го сравняват с някакви кирливи апартаментиИ поименно ги знаем но днешното манипулирано интернет поколение хал хабер си няма,нали е слободия.Колко от тези 70 години БКП/БСП не са били на власт бе юнаци голобради. Вие ще ми говорите за пътища и кражби,те точно на такива пик.льовци разчитат,за които живота почва преди 10 години.Какво сте живяли,какво сте видяли ,неудачници с претенции.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 2. Ами ти кой очакваш?
15
8
 
9
 
! Отговори
Фандъкова преди 2 месеца
До 12 мишка ако не бяха направени от наши дедеовци второкласните и третокласните пътища сега щяхме да караме по сгурия. В момента караме още по тях , а мутрата само ги кърпи!
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ГЕРБ и БСП са крадливи комунисти!!! Не ги ли махнем, тези бандити ще ни ограбят до дъно!!!
13
4
 
17
 
! Отговори
Магистралката преди 2 месеца
Те, магистралите добре, ама къде са ни заводите, селското стопанство, индустрията.....
Апропо, Боце не ми се види много кукуряк напоследък. Кръвното ли пак или нещо друго ?! Дали пък не вижда края не царуването си ?! Кофти е да паднеш от високо, Боце, знам го и ти съчувствам, ама не ви искат вече "партньорите" отвъде големото море. НЯма да може да фалшифицирате тия избори, че Свободна Европа ще ви разкрие, както разкри апартаментите, мамо ! Ама не тъжи, ти си имаш бол пари, ша съ опраЙш.
12
9
 
10
 
! Отговори
Стар шофьор преди 2 месеца
Т .р.о.лчета и недорасли пубери ,който се е друсал по пътищата изградени от вашите благодетели ,може съвсем ясно да направи сравнението кога беше и е по добре и кога си трошахме,,возилата".Който редовно минава Боаза също. Не се хабете с детските си коментари,ами питайте тате и дядо кога беше по добре.Не може на бялото да се вика черно.60 км.аутобан и един виадукт който се прави 18 години-това,две дупки за метрото и ....до там.Това бяха ,,вашите хора," мушмороци млади,анонимни и евтино купени!!
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До 2
Баце ги реже лентичките вече 10 години
---
Ами, то премиерът, лидерът, генералът (к'во още беше?) само това "го може". :)
10
3
 
18
 
! Отговори
Православен преди 2 месеца
Само тука на снимката виждам няколко имения и апартаменти поне за милиард!
9
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
леле колко пари можеха да се изнесат от бсп от България ако бяха на власт!
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще се откраднат десетки милиони и фирмите на #КОЙ ще се облажат, а качеството ще е под всякаква критика. Вече не им вярваме, да си ходят и те и БСП!
7
2
 
17
 
! Отговори
- преди 2 месеца
Вземете оправете действащите пътища , че народа се изтрепа. В БГ действаща магистрала по международен стандарт НЯМА!
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КОРУПЦИЯ ДО ДУПКА
5
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия номера вече не ни впечатляват.Пътници сте.
4
4
 
14
 
! Отговори
До 2 преди 2 месеца
Баце ги реже лентичките вече 10 години, вие сте тия с надеждите
3
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво на ГЕРБ, нека да си реват цървените
2
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Хемус" до Велико Търново през 2023 година ...
Баце, кой ще реже лентичките 2023-та? Да не би да се надяваш ти да си !?