Багери влизат в ромско гето в бургаския кв. "Победа"

Кметът: Ромите, на които ВИК спря водата, вече се издължават
30 апр 2019 22:44, Анисия Иванова
34
Багери влизат в ромско гето в бургаския кв. "Победа"
Архив: Булфото

Багери ще влязат скоро в ромското гето в кв. "Победа" в Бургас, за да събарят незаконни къщи. Над 30 били планираните за бутане, съобщи кметът Димитър Николов.

Къщите са вдигнати без никакви строителни разрешения.

По думите му, общината не иска да известява акциите, за да не се "съсредоточава ненужно обществено внимание, брожения, недоволство".

Багери срещу незаконни ромски къщи, акцията - в Стара Загора

"Имаме съпротивления от самите собственици на незаконните постройки, но благодарение на доброто ни сътрудничество с органите на МВР, се справяме. В същото време идентифицираме нови и спазваме много стриктно реда. Нашата цел е да сме на страната на закона и провеждаме такава политика", заяви Николов, цитиран от "24 часа".

И добави, че ромите, на които ВиК спря водата преди време, са започнали вече да се издължават. Заради тях през март общината си навлече гнева на германския депутат от зелените Ромео Франц, който поиска обяснение за ситуацията по сигнал от правозащитни организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха ха хааа преди 4 години
Много сте смешниТой и Сашко Каракачанов уж беше кмет седесар.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Янчулев действаше като комунист, какво се прави на ударен някой по-долу?И сегашната не е по-различна.
12
0
 
0
 
! Отговори
До13 преди 4 години
СДС какво е бре МУНЧОООООООО
11
0
 
9
 
! Отговори
А в София кога? преди 4 години
А във Факултета, Христо Ботев и Захарна фабрика кога? Госпожа учителката да не кърши пръсти като първескиня, а да действа, защото на тези избори ще бъде с червен картон.
10
0
 
8
 
! Отговори
незапознат преди 4 години
С толкова новини като тази през последните дни, започвам да си мисля че се задават избори.Хехехе
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ??????????????????След толкова "питанки" виж под леглото да не е скрил някой комунист!Прав си за "ромите" и гласоподавателите, но БСП никога не е имала кмет на София.Малка, лесна и бърза справка каза:"Александър Стефанов Янчулев е български учен и политик от СДС (о, Боже), бивш кмет на София (1991-1995)"Между другото, следващия пак беше от СДС и е единствения политик с индулганция от съда. Ти ще ни кажаш кой е!
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дойдат ли избори - снимки на 5 багера и две ц.гански къщи. Така се работи за електората на патриотарите. После самите патриотари се изказват надъхано - така пък се работи за електората на малцинствата. ГЕРБ изненадващо се разработват за 1 месец преди избори, БСП се правят ударно на опозиция и те - и все така се разчита на късопаметността и глупостта на избирателя, който пак да гласува за някой от всички тия, нищо, че го управляват заедно в сговор вече не знам колко години подред.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не би да идват избори, че ни заливат с подобни новини?Хайде да отгатнем какво ще стане - сега ше "влязат" багерите, после ще се изчака още неопределено време, за да се издължат и останалите на ВИК, после следва издължанане към Електрификация, после БХК ще прати възражение в съда, после ще има съдебни "битки", после - апелации, обжалвания .... и изборите ще са отминали, багерите ще излязат и ще чакат следващите избори!Това нали не е за първи път?
6
5
 
7
 
! Отговори
?????????????????? преди 4 години
До БългаринЗабравил си как възникна проблемът с така наречените виетнамски общежития.Когато работниците от Виетнам си заминаха, вместо да настани в тези блокчета крайно нуждаещи се от жилища работещи софиянци, кмет Янчулев (от БСП) ги предостави за жилища на роми, придошли от други райони на страната, които и до днес не отричат, че си имат жилища по родните места, но искат да живеят в София.Така осигури гласоподаватели на БСП.Журналистите не ни информират колко от тези са безработни до днес!
5
0
 
10
 
! Отговори
И още преди 4 години
Ако в съборените незаконни постройки живеят и такива, които работят, те да си търсят сами жилище като всички нас. Или да си наеме, или да си изтегли заем и да си купи!
4
1
 
8
 
! Отговори
Ало, депутатите! преди 4 години
Необяснимо се бавите и не приемате закон, според който всеки безработен бездомник следва да бъде настаняван в жилище там, където за него има работа!Такъв закон ще реши голяма част от проблемите на България.Като им бутат незаконните постройки, преди това вече трябва да са решили в кое НЕОБИТАЕМО СЕЛО ще ги настанят, та да се препитават чрез земеделие! В никакъв случай в обитаеми села, за да не крадат и да не притесняват местните старци.
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бетер, пред изборна агитация Бетер!
2
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тези като небостъргача на Артекс Златен век, без документи и незаконен. Кога ще премахват незаконния "Златен век"?
1
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аааа...значи можело- спират им водата и се издължават? А сега им спрете и тока и социалните задето чаветата им не ходят на училище и да гледаш как бързо ще се превъзпитат.