Багери срещу незаконни ромски къщи, акцията - в Стара Загора

За няколко дни ще бъдат премахнати 54 монолитни постройки
15 апр 2019 10:15, Красимир Ангелов
27

Поредно събаряне на незаконни къщи в ромския квартал "Лозенец" в Стара Загора е планирано за днес. Постройките не могат да бъдат узаконени, тъй като са вдигнати в зелени площи, това обясниха от местната управа.

Община Стара Загора е започнала процедура по премахването на тези постройки, след като никой не се е съгласил доброволно да разруши незаконните сгради.

Още по темата
"От година и половина сме започнали тази процедура. Тя е за премахването на 54 монолитни постройки. Процедурата се забави, защото беше обжалвана. Тези сгради са абсолютно незаконни", коментира кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Той уточни, че поради сложността на терена, за бутането на всички сгради и тяхното изчистване ще бъдат необходими няколко дни. "Надяваме се да няма напрежение", коментира Живко Тодоров и благодари на полицията и жандармерията за съдействието.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR евродепутатът Ангел Джамбазки подчерта, че не може да бъдат допускани гета и беззаконие в държавата ни.

"Администрацията и кметът Тодоров трябва да бъдат поздравени. Не сме виждали подобни действия в България", изтъкна още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
14
 
! Отговори
ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО преди 5 години
В каквото инвестираш днес, това ти е бъдещето утре.
15
0
 
16
 
! Отговори
Пенка преди 5 години
Законът да е за всички, а не само за българите! Щом законът не важи за някои, значи те са извън закона и с тях трябва да се постъпва според закона! Точно така, да се събаря!Не може едни да плащат за земя, за разрешения, планове и прочие, както и данъци, а други да крадат, да не работят и да правят каквото искат! Искаме равни права, да, ние българите искаме равни права! Стига с тази дискриминация!
14
0
 
37
 
! Отговори
заралия преди 5 години
Да ви кажа, каква е истината за този район. Аз съм българин. Моето семейство и много други български семейства имаха законни вили с овошки и лозя, 50 метра по нагоре от мястото, на което в момента багера събаря. Ромите събориха къщите на българите, замъкнаха строителните материали малко по-надолу към Лозенец и си направиха къщи. Властта вдигаше рамене или тотапно нехаеше. Отиваш един ден и ти няма къщата. Това не е фантастика. Освен това, ромите изсякоха всичко там, гори, лозя, овошки. Хектари!
13
1
 
16
 
! Отговори
V преди 5 години
Аве там около летището в София нали е забранено строителството ??? Ами как има изграден цял един Бомбай ??? Няма как да е законен ;) Има си изисквания .Тъй де поне за българите има изисквания там да не се строи .А ако са узаконили някой там на каква цена са му продали обществена земя в европейска столица ??? Като на цецо ли ?
12
0
 
26
 
! Отговори
тя преди 5 години
Още при започване на първата незаконна къща ,трябва да се реагира навреме ,а не като застроят всичко наоколо и при инчидент да се започне събаряне
11
10
 
15
 
! Отговори
gf преди 5 години
Га почнат да бутат палатите тип постсоциалистически барок,тогава ще ми хванат вниманието.Тук най-вероятно горят обикновени несретни хора....
10
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
такъв кмет трябва и на софия
9
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще им разкаже играта...
8
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да попитам какво прави на мястото на акцията джуджето - "патриот" - отляво на снимката? Добре е да се събарят незаконни сгради, но самия факт, че са изчакали да се съберат 54 и едва тогава да тръгнат да ги събарят, както и присъствието на този тарикат Джамбазки, говори , че това е чисто предизборна акция. Вероятно целта на кмета е да се отклони вниманието от резила, който сътвори с ремонта в центъра на града
7
0
 
25
 
! Отговори
бойко преди 5 години
този месец в стара загора другия по черноморието
6
7
 
45
 
! Отговори
минаващ преди 5 години
Браво. Ето това е кмет. Направи Стара Загора един развит европейски град, в който се заселват все повече млади хора.
5
2
 
40
 
! Отговори
м даа преди 5 години
На потърпевшите са предлагани много решения, но те искат да продължават както досега- всичко без пари, а те на помощи.
4
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държава Мафия - прилага закона "Вендета" , но не решава проблема !
3
14
 
19
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 5 години
Решение за това има от 2 години. Изпълнява се сега предизборно.
2
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отлична работа на местната власт в Стара Загора! Доказват, че неслучайно града им е едно от най-добрите места за живеене в България. Гетото в Лозенец започна да поглъща чудесния парк "Аязмото". Стотици дървета бяха изсечени за отопление. Събарянето на постройките обаче няма да реши проблема. Трябва да се издигне масивна бетонна стена между гетото и парка.
1
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът и в Стара Загора е от години. Добре, че габровци се разшумяха, за да почнат местните кметове да правят и нещо положително, за да заслужат накрая поне част от заплатите си.