След пороите: 64 сигнала за наводнени къщи и паднали дървета

Времето остава същото в близките дни, рисковете са големи
2
След пороите: 64 сигнала за наводнени къщи и паднали дървета
Снимка: Булфото, архив

През последните два дни в Пожарната са подадени 64 сигнала за наводнени постройки и паднали дървета след силния вятър и проливния дъжд.

Подобно време се очаква и в следващите дни у нас, съобщи пред БНР главен инспектор Стефан Стефанов, началник сектор "Превантивна дейност“ в Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Според него опасностите са свързани с неукрепени предмети, недобре затворени прозорци, падащи части от дървета – клони или цели дървета.

Заради тези рискове той призова да бъдем внимателни къде се движим.

"Трябва да се движим на място, където ще сме сигурни, че е безопасно. Тоест няма да сме в близост до електропроводи, няма да сме в близост до места, където неукрепените предмети от силния вятър биха могли да достигнат до нас. Да внимаваме къде паркираме автомобилите си и къде заставаме, там, където има възможност дърветата да бъдат засегнати от силния вятър, който да предизвика отчупване на клони или падането на цели дървета. По време на път трябва да внимаваме за носещи се от вятъра предмети, които биха могли да навредят на нас", каза Стефанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
До АнонименНормално ли е всеки по-силен дъжд да се превръща в бедствие? Това е напълно обичайно, пролетно време и сега ще излезе, че и пролетта ни е изненадала?Хайде малко повече Столична община да си наляга парцалките, защото само с косене на трева и с пейки за по 10 000 лева някак си не се получава "европейско развитие"!
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Община София Не си върши работата от десетилетия - стари дървета стигат до 7 ет , скоро ще има трагедии като почнат да падат . Какво значи - внимавайте къде ходите ?