Дюнерджия не издаде касов бон в Банско – прости се с 500 лева

Данъчни обикалят курортното градче
14 май 2019 15:26,
52
Дюнерджия не издаде касов бон в Банско – прости се с 500 лева
Снимка: архив "Булфото"

Дюнерджия продаде дюнер за 4 лева на мними данъчни, но забрави да им издаде касова бележка, което доведе до налагането на глоба от 500 лева, съобщава "24 часа".

Още по темата

След референдума германци с акция: "От днес няма да ям дюнер!"

Данъчни инспектори направили контролна покупка на един дюнер на стойност 4 лв. от търговския обект в курортния град. Продавачът взел парите, но не издал касов бон, въпреки че имало монтирано фискално устройство.

Този вид нарушение довело до съставянето на акт, а след това и наказателно постановление с предвидената по закон минимална глоба от 500 лв.

Столичната фирма, която стопанисва обекта, е обжалвала в съда глобата с мотив, че нарушението е маловажно. На две инстанции обаче съдът е категоричен, че цената на покупката няма значение, нарушението е доказано и глобата трябва да се плати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 37Абе, какво още чакате, та не емигрирате от кoчинката Бг?Не чакаме а се забавляваме
49
6
 
10
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Само така, омръзна ми всеки да се прави на разсеян.
48
2
 
16
 
! Отговори
Макс преди 4 години
Няма закони в тази държава...не е измислено както трябва, всичко е срещу хората. Генцид на българина...Например навсякъде са лепят листове за бързи кредити...Не е ли незаконно да се замърсява околната среда и да лепиш навсякъде ? Ами има телефони на тези листове, кой отговаря за околната среда ??? Иначе щели да спасяват Софията от торбички и щели да я чистят за 1 ден....Никаква логика няма в тази държавица
47
2
 
8
 
! Отговори
М даа преди 4 години
А ДЮНЕРДЖИИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ В ЗАПАДНА ЕВРОПА РАБОТЯТ БЕЗ ТРУДОВ ДОГОВОР И ОСИГУРОВКИ НА КОЙ МУ ПУКА...
46
3
 
10
 
! Отговори
Sasho преди 4 години
Бойко бори сивата икономика !!! 500 лв. е малко-ПУБЛИЧНО ПОРИЦАНИЕ ! Да треперят сладоледаджиите, царевиците, пуканките и бабите със зеленчуците-ВИЕ СТЕ СЛЕДВАЩИТЕ ! :D :D :D пълен клоун
45
3
 
5
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Тогава защо държавата не се мърда, ако кражбите от домове и магазини са под минималната заплата, а ги брои маловажни?
44
5
 
6
 
! Отговори
ХуНИиАвари преди 4 години
Ако е продавал много дюнери си заслужава глобата...то и мене могат да ме глобят че не издавам касови бележки, но имам едва 2 продажби тоя месец...Ако трябва да си платя и данък, то аз съм на минус....Няма ли някакъв необлагаем доход в тази държава. Защо хората с минимални заплати плащат осигуровки.....няма логика според мене в тази държавица..Или пък който не работи трябва пак да плаща здравни осигуровки...Смешна държавица със смешни закони и смешни интерпретации
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези изяли белият сос. А онези данъчни, дето цъфнаха като божури на гей круиза,уж под прикрие, ама още ги смъдят халките. Не им е лесно на хорицата, за коричка хляб го правят.
42
3
 
18
 
! Отговори
brrrr преди 4 години
Миньо Стайковци и Ветковци уж са подсъдими но бизнесите им не са спрени. Намират ти в хотела недекларирани милиони, но хотела си бачка...чудесна логика, голямо правосъдие има в България.А пък строиш 30 етажна сграда законно и след като Бойко казва да се спре строежа, вече е незаконно...Какви закони , какво логика търсите тука...
41
3
 
10
 
! Отговори
Тахир Махир преди 4 години
А бебеубиеца Местан, ще поеме ли чужда вина или не може?!
40
1
 
21
 
! Отговори
Ехаа преди 4 години
то и БИЛЛА продава канцерогенни зеленчуци пълни с нитрати, но няма кой да ги провери и санкционира...в дискотеките в Студентски Град се продава фалшив алкохол, ама никой не ги пипа...за какво говорим в тази държавица...банките вдигат таксите без предупреждение, но никой не им търси сметка...ЧЕЗ си надписват сметките и от 4 месеца не са пращали писма но никой нищо не им прави
39
2
 
16
 
! Отговори
brrrr преди 4 години
законите в България са в полза на фирми за бързи кредити, национални лотарии, нотариуси, адвокати...кой например дава позволение на лафките да отварят където си решат...знаете ли че можете да бъдете осъдени без дори да ви предупредят, по член 410, без да имате право на защита и без никой да провери предоставените доказателства срещу вас, а ако решите да се защитите ще трябва да плащате на адвокат и да си губите ценно време...така че правосъдие тука няма и няма да има
38
1
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Не знам кое е по добре ,този да си продава дюнерите и да не дава бонове на мними данъчни ,които също не са никак евтини на обществото.
37
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, какво още чакате, та не емигрирате от кoчинката Бг?
36
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дюнер за 4 лева - мъртво пиле за 40 ст., няколко мазни препържени в гранясало от употреба олио за 20 ст., увехнала гмо салата, кетчуп с глутамат, захар и нишесте, питка с глутен и ароматизатори за автомобил! Честито!
35
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А финансовият министър плати ли си наема на апартамента за 5 години назад,или не дължи наем защото е финансов министър и живее там без пари?За него няма ли облагане по "аналог" като за простосмъртните?
34
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 31Той българина без далавера неможе да живее и после вика ромите крадат - те и те крадат, но не са само те.
33
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баба ми е изрядна - плаща си сметките преди още да са излезли фактурите и метка хилядарки през балкона
32
3
 
11
 
! Отговори
Данчо преди 4 години
Ам чи, на меня никога дюнерждия не ми е издавал касов бон!
31
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали искахте закони ...ето сега всеки, ще настъпва мотиката. Всеки си мисли, че все някакви "големи хора" лъжели и мамили . А какво излиза, че всеки един гражданин го прави. Кой с търговия , кой с покупки , кой с фактури ...каквото обществото такова положението. Не е от 240 политика проблема.